Ansigt til ansigt med baby

IMG_6846

Min kæreste og jeg spekulerer indimellem på, hvordan den lille purk i min mave mon ser ud. Og hvem ligner han?

Det er i princippet en del af forventningens glæde, når fødslen melder sin ankomst, og man ligger der med sved på panden og skal presse sit afkom ud. Det er en lokkende gulerod.
Men med dagens teknologi er det muligt at få et glimt af den lille før tid – til de nysgerrige.

Vil baby posere?
Min kæreste og jeg kastede os ud i at prøve, og en kold torsdag morgen stod vi foran Scanningsklinikken på Strøget i København med baby i 30. uge i maven.
Vi blev modtaget af den søde scanningsjordemoder Annemarie Landsvig, der begyndte seancen med at forklare, at vi ud over at skulle stå ansigt til ansigt med den lille også ville få gennemgået alle de vigtige organer i 2D, beregnet hans vægt og terminsdato.
Vi blev også forberedt på, at det kræver lidt af baby, når der skal laves 3D, for han skal posere rigtigt, så Annemarie ville løbende i sin 2D scanning skifte til 3D, hvis han lige lå til det.

IMG_6849

Hej, lille ven!
Det var ret vildt første gang, Annemarie fangede hans lille ansigt i 3D. Ikke at vi på nogen måde kunne genkende bestemte træk fra os selv, for dertil er billedet alligevel for utydeligt, og barnet nok for ungt. Men det var alligevel stort for især moderen at få et lille ansigt på. For al den kontakt med sparken og bevægen rundt inde i maven skaber et stærkt bånd, og man føler allerede, at man kender den lille beboer lidt. Og nu er der så også kommet et ansigt på, hvilket blot gør det endnu mere virkeligt. Og ikke mindst hyggeligt. Det var sådan lidt; hej lille ven! Der var du…

IMG_20151203_1_49

En fin næse, mund og hage. Okay, en lidt flad næse – så et øjeblik tænkte jeg da lige; hvor har han dog den fra?! Men Annemarie kunne fortælle, at den lille tryghedssøgende dreng simpelthen lå og trykkede næsen lidt flad mod mit maveskind.
Arme og navlestreng blev også flittigt kørt op foran ansigtet. For ja, de ligger ligefrem og putter med navlestrengen, som var det en bamse – og gumler i den, gør de også!? Han skulle lige vide, at det er hans eneste og yderst vigtige livskilde, han gumler i.
Det var sjovt at se ham bevæge sig rundt derinde og få at vide, hvordan han lå – med hovedet nedad, perfekt! Og det lille hoved i højre side af maven, som jeg troede, jeg have nusset på de sidste måneder, viste sig så at være knæet.

IMG_6845

Sund, rask…og stor!?
Derudover blev informationerne fra 20 ugers scanningen bekræftet – at han umiddelbart er en sund, rask og stor dreng, der ligger over vægtkurven, men dog indenfor normalen. Tak, siger mor, der skal presse ham ud!
Jeg synes, det var en rigtig god oplevelse, for det blev endnu mere konkret og virkeligt, og jeg hygger mig med at kigge på billederne og vide, at han ligger lige derinde og putter. Også bedsteforældrene blev meget begejstrede.
Min kæreste synes dog, at scanningsbilleder er lidt uhyggelige, så han glæder sig bare til at se ham ude i virkeligheden.

Sted:
Scanningsklinikken
Frederiksberggade 26, 3. sal,
1459 København K.
Scanningsklinikken findes også i Aalborg, Århus og Kolding
– se hjemmeside og tidsbestilling her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *