Massage til din babys deller

IMG_9924

Af Maria Lyngsø Hougaard

Det lille smil og de intense øjne rettet mod mine vidner om, at han kan lide den situation, han befinder sig i. Han er lidt afventende indtil næste strøg, og så breder munden sig ud i et kæmpe nærmest taknemmeligt grin.

Min søn og jeg er til babymassage hos jordemoder Stine Gerts Larsen fra jordemoderhænder.dk. Rundt om mig sidder fire andre mødre med deres små nøgne poder foran dem. Vi er en lille intim gruppe, og det passer særdeles godt til et hold for babymassage.

IMG_9905

Total nærvær
Kan man ikke bare nusse sit barn derhjemme, tænker du måske. Og jo da! Stine sender netop mails ud med den massage og zoneterapi, hun bruger i undervisningen. Men der er noget i det at sidde der sammen og følge de strøg, Stine laver på sin undervisningsdukke.

Og ungerne nyder det. De to på tre måneder ligger klart mere stille end dem omkring de otte måneder, der triller rundt eller øver sig i at kravle. Men lige meget hvad, er det kvalitid for mor og barn med fokus på krop og nærvær – uden iPhone eller to do seddel i den anden hånd!

Giver god motorik
Når man hører ordet babymassage, kan man nemt tænke, at det måske er lige rigeligt. Men faktisk stikker det dybere end wellness. Massagen tager sit spring fra Indien, hvor babymassage faktisk er en del af den normale babypleje i hverdagen.
En lille baby ved nemlig ikke, at han/hun er afgrænset, og det hjælper massagen dem til at få en fornemmelse af. Derudover styrker massagen barnets motorik med strøg på tværs, der lærer barnet den teknik, der skal bruges til at kravle.
Og så kan den rigtige massage af maven kombineret med zoneterapi sætte tarmene i gang. Det kan vi bogstavelig talt skrive under på, eftersom min søn selv fik et chok, da prutten viste sig ikke blot at være en prut – og ja, de er nøgne!

IMG_9916

VIND ET FORLØB!
Se hvordan på mor-skabs facebookside HER

Stines gode råd til babymassage:
–  Rummet skal være dejlig varmt.
–  Fjern ringe og sørg for at dine hænder er varme.
–  Kom aldrig olien direkte på babys krop. Olien skal altid fordeles i dine hænder først.
–  Barnet masseres nøgent. Sørg for at bleområdet er helt rent inden massagen.
–  Lad være med at massere et barn, som har feber (Spreder virus rundt i kroppen)
–  Respekter dit barns signaler. Bliver baby ked af det, så svøb barnet og hold en pause.
–  Der skal være god tid til massagen. Har I travlt en dag, så undlad hellere at massere. Det skal være en god oplevelse hver gang
–  Masser helst mellem måltiderne, når baby er tilfreds. Massage lige efter et måltid kan få baby til at gylpe meget.
–  Man kan med fordel vælge at massere baby lige efter et afslappende bad.
–  Dejligt for baby, hvis det bliver en del af en fast rutine.

IMG_9911

Stines massageolie:
Økologisk blandingsolie: Halvt mandelolie (sød duft og meget fugtgivende), halvt abrikoskerneolie (fugtgivende og optages let i huden) og lidt jojobaolie (meget blødgørende). Alle olier er meget milde og derfor særligt velegnet til massage af små børn. Brug altid økologiske olier, da små børn let optager kemi gennem huden og tilsæt aldrig æteriske olier grundet risiko for allergi.

IMG_9922

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *