Biofilm: Bad Moms Christmas

 Af Ena Hajdari

Bad moms Christmas anmeldelse

Julen er den travleste måned på året for de fleste forældre, især for Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristin Bell) og Carla (Chathryn Hahn), der denne jul beslutter sig for at bryde med julenormerne og holde en afslappet, utraditionel juleaften. Men tingene ændrerrsig drastisk, når pigernes mødre kommer på besøg, og skubber dem ud i ekstreme juleskavanker.

”Mødre slapper aldrig af”

Bad moms Christmas anmeldelse

Direktørerne af filmen Jon Lucas og Scott Moore har formået at skabe en humoristisk udgave af alle typer mødre – fra pylremødre til hardcore rock & roll mamas. Vi ser dem alle knokle og svede i køkkenet, i indkøbscentrene og på gulvet af stuen med støvsugerhovedet presset ned under sofaen. Kvinderne spilles af stærke skuespillerinder som ovennævnte Kunis, Bell og Hahn – som leverer en intens, seksuel og humoristisk rolle – samt oscarvinderen Susan Saradon, Cheryl Hines og Christine Baranski i rollerne som Amys, Kikis og Carlas mødre.

Kvinder, kvinder og flere kvinder.

Bad moms Christmas anmeldelse

Filmen dækker over emner som traditioner, kærlighed, familie og ikke mindst – mor-datter forhold. Amy, Kiki og Carla udfordres som mødre og døtre. En kontrollerende mor, en pylremor og en mor, der kun kommer, når hun har brug for penge. De stereotyper som skuespillerinderne præsterer, er mere forudsigelige, end bemærkelsesværdige.
Sjov, det er filmen bestemt, men som de fleste hollywood komedier kan man hurtigt fornemme hvordan filmen slutter. Dog er der mange sjove overraskelser undervejs i filmens forløb.

Bad moms Christmas anmeldelse
Sjov, det er filmen bestemt, men som de fleste hollywood komedier kan man hurtigt fornemme hvordan filmen slutter

Filmens fokus er udelukkende på kvinderne – og få gange på børnene. Mændene derimod er nærmest fuldkommen tilsidesat. Vi ser en rolig kæreste, en ligegyldig far og nogle næsten ikke tilstedeværende ægtemænd i ny og næ. Det giver kvinderne i filmen plads til at begå fejl, græde, grine, hade, elske og tilgive.

Filmen giver dig bestemt en god omgang grin, men man savner længere scener og dybere samtaler, som ville skabe noget mere ud over vores grin over mødrenes kaos.

Mor-skab giver filmen 3 og en halv stjerne. Dog er den stadig værd at se – bare for at gøre julen lidt sjovere.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *