Biofilm: Honning Margrethe og eventyrhaven

Af Maria Lyngsø Hougaard

Der er ikke så meget nyt under solen i Honning Margrethes eventyrhave. Selve historien er gammel; to meget forskellige personligheder mødes og forelsker sig. Den hvis vej er skrevet på forhånd (dronningen) ønsker sig at være almindelig. Og en anden ønsker sig med magtliderlighed at tage hendes plads.

Så historien er der ikke noget overraskende ved. Men for min søn var den bestemt underholdende. Han sad med underlæben hængende det meste af filmen.

Animationsfilmen handler om fårekyllingen Apollo, der ankommer til kongeriget Eventyrhaven. Her hersker Honning Margrethe, der bare godt gad at være helt almindelig – hun må også kun komme udenfor en gang om året til sit jubilæum, så man forstår hende godt.
Hun sniger sig dog ud om natten, og her møder hun Apollo, og de forelsker sig.
Men Margrethes kusine Wendy, der er hveps, har planer om at overtage tronen og får Margrethe kidnappet. Og så ruller dramaet ellers.

Animationsfilmen er fransk og er bestemt meget fint lavet med dets drømmende miljø. Der er også sjove elementer, men den er ikke så sjov som mange andre animationsfilm. I hvert fald ikke til dansk humor. Den tager sig selv mere alvorligt.

Men som en hyggelig familiefilm, hvor de mindste kan være med, er den bestemt en værdig spiller. Filmen er tilladt for alle, men anbefales ikke til børn under 7 år. Den har nogle lidt uhyggelige scener, men vi vil nu mene, det kommer lidt an på barnet.

Mor-skab giver 3 ud af 6 stjerner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *