Børnebøger: Lær ord, tal og farver

Bøger: Lær ord, tal og farver

Af Maria Lyngsø Hougaard – mor til tumling

Der er sponsorerede ting i artiklen – samarbejder med brands er altid nøje udvalgt af Mor-skab, og holdningerne er fra hjertet. Produkter, der fremvises her, er ting, vi har håndplukket! //Mor-skab

LARM MED DYREBØRN

Min søn på halvandet er vild med bogen ”Larm med dyrebørn”. Nu elsker han også dyr og at sige deres forskellige lyde.

Der er to sider til hvert dyr med en kort tekst og opfordring til, at barnet siger som dyret. Ved hvert dyr er der et område, hvor barnet kan mærke dyrets pels eller hud og med et tryk høre, hvad dyret siger. I begyndelsen havde min søn svært ved at trykke på knappen, da man skal ramme et bestemt sted i det område, hvor pelsen er. Men som så meget andet, lærer de jo hurtigt.

Bogen er rigtig god til, at man får talt om, hvad dyrene hedder, og hvad de kan.

Bogen kan blandt andet købes HER

————————————————————————————-
FØRSTE FARVER

Bogen “Første farver” laver en fin kombination af at lære farver, ord på ting og være aktiv ved at åbne lågerne. Til de større børn står ordene på selve lågen, så der kan gamet udvides til at læse ordene op.

Mange af tingene er også noget, barnet ser i sin hverdag, hvilket gør det ekstra sjovt, når nye ord kommer på banen.

Bogen kan blandt andet købes HER

———————————————————–

100 FØRSTE ORD

Denne bog er fantastisk for en lille tumling! Hvert eneste billede har en låge, og når han åbner lågen, er det som at finde en lille hemmelighed.

Vi har oplevet ham flere gange sidde alene og nørkle med lågerne, mens han “taler”. Bogen lægger selvfølgelig op til st lære 100 ord, men skaber også lidt leg med lågerne.

Bogen kan blandt andet købes HER

 

————————–—�—�—�—�—�—�—�—�—�—�—�—�—�—

PANDA STOR OG LILLE

I bogen ”Panda stor og lille” lærer barnet om forskellige forhold – at nogle er store, andre små – nogle er langsomme og andre hurtige – og en er glad, en anden ked af det.

Illustrationerne er af forskellige søde dyr, så dyrets navn og lyd kan også lige blive testet. Og bogen kan lede videre til en lille snak om, hvornår man er ked af det, og hvem man kender der er høj, og hvem der er lav.

Bogen kan blandt andet købes HER

———————————————————————————-
TRÆK OG LÆR TALLENE

Herhjemme er vi ikke nået til tal endnu. Men bogen ”Træk og lær tallene” har sat det godt i gang. For min søn er det sjoveste lige nu at trække i de fine flapper på hver side, der giver træet æbler på grenene og tørresnoren strømper at tørre. Så tæller jeg, hvor mange strømper der er, mens jeg peger på hver strømpe. Han er begyndt at pege med og forstå, at der er en ”remse”, men om han forstår, hvad det præcis er, vi laver, er svært at vide.

Men en rigtig god begynder tælle-bog, fordi den fastholder interessen med sine aktive flapper og de fine illustrationer.

Bogen kan købes HER

———————————————————————————-

LARM PÅ GÅRDEN

”Larm på gården” er en anden udgave af samme serie som bogen ”Larm med dyrebørn” (øverst i denne artikel). Her er det bare med bondegården som tema. Også denne bog er har dejlige billeder af dyr, spændende berøringsflader og sjove lydeffekter fra bondegården.

Bogen kan købes HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *