Cirkus Jul med Cirkeline

Af Maria Lyngsø Hougaard – Foto: Agnete Schlichtkrull

Cirkeline, næsehornet Otto og Orla Frøsnapper. De gode gamle klassikere fra forældrenes egen barndom er med, når “Cirkus Jul” fortiden underholder store og små i Ballerup og senere Århus. Sammen med de nyere bog–bekendtskaber Vitello og Mustafa fra Mustafas Kiosk.

Teater, dans og sang
Der er både dans, akrobatik, cirkus, sang og teater i forestillingen, der er for hele familien. Vi havde en på snart 3 år og en på snart 6 år med, og de var virkelig underholdt. Det kan anbefales at læse bøgerne op til forestillingen, så børnene kan genkende figurerne på scenen. Og for mange vil det helt sikkert også inspirere til at dyrke figurerne, bøgerne og filmene bagefter.

Underlig fortælling
Selve fortællingen var vi to voksne enige om var lidt for underlig. En pige lever i en sommer-cirkusfamilie, der sover hele vinteren, og derfor ikke kender til julen. Hun får så vækket dem en vinter sammen med sine venner fra sine yndlingsbøger. Og de prøver sammen at overtage forældrene til at lave julecirkus. Vi ville ønske, at der havde været et større fokus på bøgerne og det at elske at læse. For os var historien om cirkusfamilien lidt for mærkelig og tyndbenet. MEN børnene var underholdt, og det er det vigtigste. Og ligesom til Cirkus Summarum sad de med deres lysende snurrende hånd-karuseller – disse blot med Otto på toppen (hit!)

Lidt fra forestillingen

Pladsen er et stort hit
Man kan møde op halvanden time før forestillingen og nyde pladsen rundt om teltet (samt i pausen), og den var virkelig hyggelig. Der var drillenisser og nisse, der kastede med kunstigt sne. Der var julegodter, mad, julemusik og juletræer. Og så var der fokus på bøgerne. De gode børnebøger. Blandt andet via opgaver, der skulle løses, hvor man lærer karaktererne at kende. Det kan varmt anbefales at møde op i god tid og nyde dette!

Stemning fra pladsen

Forestillingen foregår i et stort cirkus telt, som giver cirkusstemningen. Overskuddet går til Muskelsvindsfonden, og forestillingen kører i Ballerup fra 18.-28. november og i Århus fra 10.-19. december.

Læs mere om forestillingen her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.