De bedste babyting 2019 – amning og vitaminer

Af Maria Lyngsø Hougaard

Se her en præsentation af en del af produkterne samt få tips

Der er sponsorerede ting i artiklen og videoen – samarbejder med brands er altid nøje udvalgt af Mor-skab, og holdningerne er fra hjertet. Produkter, der fremvises her, er ting, vi har håndplukket! //Mor-skab

Need-to-have og nice-to-have. Der er rigeligt af begge dele, når der flytter en baby ind i huset. I princippet kan man jo nøjes med meget lidt. Gamle husmoderråd giver tips om at sætte to kurvestole sammen til en babyseng eller hænge køkkenredskaber op i snore som aktivitetsstativ.

Men der findes bare rigtig mange lækre og praktiske ting derude. Lavet af engagerede, kreative og dygtige iværksættere. Vi har valgt at fremhæve dem, vi synes er allerfedest og bedst her – og i videoguiden ovenfor, hvor jeg fortæller, hvorfor og hvordan jeg bruger tingene.

Læs evt. første artikel i denne serie om De bedste babyting 2019 – Leg & Søvn

Doomoos store ammepude kan lægges dobbelt, så baby kan komme helt op til brystet👍
  • Doomoo’s ammepuder blev jeg anbefalet af de seje jordemødre på Det Private Barselshotel i Gentofte. Jeg var til et ammekursus der, hvor de fortalte, at det er de ammepuder, de sværger til. Især den store udgave, der kan lægges dobbelt, så baby kan komme helt op i dit brysts niveau (se evt. video øverst i denne artikel). Den store kan også bruges som gravid-støttepude under graviditeten. Jeg er super glad for den og kan nu næsten ikke forstå, at jeg har brugt de almindelige boomerang ammepuder, der jo faktisk er ret flade, og hvor du er nødt til at bruge din arm ovenpå for at få baby op til dit bryst.

Eneste ulempe er, at Doomoo’s har bittesmå kugler indeni, som efterhånden bliver lidt flade, men så kan der påfyldes nye.
PS Vidste du, at den svenske forhandler RollAbout også forhandler en ammepude til børn med refluks?!

  • Babykalenderen er skrevet af to danskere og beskriver babys første år uge for uge. Her kan du notere amninger og afføring, og samtidigt husker kalenderen dig på, hvornår du skal begynde at give baby d-vitamin eller bestille tid hos lægen. Samt hvilke faser baby går igennem. Den hjælper dig altså til at huske alle de mange ting, der kan virke uoverskuelige at holde styr på.
Med eller uden blonde
  • Min yndlings ammabh er fra Carriwell. Jeg har brugt deres helt plain sømløs ammebh og været rigtig glad for den. Den er meget behagelig. Men så så jeg, at de havde en fin bh med blonder – og når man nu er ammende i længere tid, så er det egentlig ret lækkert at kunne klæde sig i lidt blonder indimellem. Så ammebh’er behøver ikke være “kedelige”.
  • Baby Instituttet har skrevet en række bøger, der i blandt en ammebog med hands-on-how to skrevet af de meget erfarne jordemødre. Den kan varmt anbefales – og ligeledes deres ekspertise.
  • Din baby fødes med helt steril tarm og kan døje med mavekneb. Derfor kan du købe mælkesyrekapsler fra Dicoflor, fås på apoteket (pulveret kan puttes på brystvorten). Nogle babyer reagerer nemlig på dråberne fra Dicoflors dråber. Under graviditet og amning tager jeg også jernpiller fra Solaray, mælkesyrebakterier fra Udo’s Choice og magnesium.
  • Betterbirth magnesium balm bruger jeg under fødderne på min baby. Rigtig mange mangler faktisk magnesium, og man mener, at det blandt andet er med til, at flere babyer får refluks i dag.
  • Jeg bruger ammeindlæg i uld eller uld/silke fra Joha + engangsammeindlæg fra Mininor, der klisters ind i uldindlægget og suger/skiftes daglig. Mininors indlæg kommer i nogle fine pakker med to indlæg i hver – lige til at gå til.
  • Avéne Cicalfate creme til ømme brystvorter (vidundermiddel, der er lavet som brandsårssalve og virkelig virker – dup det af inden amning). Lanolin creme er også fint, men jeg synes let ikke, at det var lige så effektivt.
  • Når nu maden skal ud igen, så er vi er meget glade for vores blespand fra Sangenic. Den indkapsler bleerne og dermed også lugten. I hvert fald når låget er lukket. Der kan godt snige sig en dunst ud, når låget åbnes. Og i det hele taget er det svært at holde et badeværelse med puslebord uden en snert af lorte-lugt. Derfor fik jeg den idé at bruge en roomspray. Jeg faldt over duftspray fra Viooli, der har mange naturlige (og bæredygtige) dufte. Det er vigtigt for mig, at det ikke lugter kunstigt eller meget af blomster, men Viooli har en masse mere neutrale/naturligt duftende dufte. Jeg sprayer så duften på nogle klude og lægger dem i låget af vores blespand. Nu kommer der en fin duft af citrus, når vi åbner låget istedet for af gamle lortebleer!

Snarest anbefaler vi produkter til ture med baby og steder at placere din baby i dit hjem fx vores yndlings højstol og en smuk babynest.

4 tanker om "De bedste babyting 2019 – amning og vitaminer"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *