De bedste babyting 2019 – Leg & Søvn

Af Maria Lyngsø Hougaard

Der er sponsorerede ting i artiklen og videoen – samarbejder med brands er altid nøje udvalgt af Mor-skab, og holdningerne er fra hjertet. Produkter, der fremvises her, er ting, vi har håndplukket! //Mor-skab

Need-to-have og nice-to-have. Der er rigeligt af begge dele, når der flytter en baby ind i huset. I princippet kan man jo nøjes med meget lidt. Gamle husmoderråd giver tips om at sætte to kurvestole sammen til en babyseng eller hænge køkkenredskaber op i snore som aktivitetsstativ.

Men der findes bare rigtig mange lækre og praktiske ting derude. Lavet af engagerede, kreative og dygtige iværksættere. Vi har valgt at fremhæve dem, vi synes er allerfedest og bedst her – og i videoguiden ovenfor, hvor jeg fortæller, hvorfor og hvordan jeg bruger tingene.

“Babyspyder” fra Franck & Fischer
 • “Babyspyder” med tilbehør fra Franck & Fischer
  Mit første barn havde et aktivitetsstativ fra Lamaze i et væld af farver. Vi forældre blev hurtigt trætte af at kigge på det. Og vores stue så hele tiden lidt rodet ud på grund af alle de farver. Selvfølgelig skal børn have farver og kontraster at kigge på, men jeg tror ikke, at de små tager skade af, at det også er lidt lækkert at se på for forældrene.
  Her har jeg længe haft et godt øje til BabySpyder fra den danske duo Franck & Fischer. Den er smuk i designet og kan slås sammen, så den kan tages med eller stilles til side, hvis gulvpladsen skal bruges til andre ting. Og så virker det meget solid.
  BabySpyderen har huller, hvori der kan hænges legetøj. Også her har det danske firma formået at lave de fineste ophæng, der er pæne at kigge på. Legetøjet har de klassiske motoriske udfordringer til ens baby: Rangle, krase-stof, spejl, musikdyr og pivdyr.
  Jeg vil mene, at et aktivitetsstativ er ret need-to-have, for det kan give dig mulighed for lige at få 5 minutter til at hente noget eller smøre en mad. Hvis dit badeværelse er stort nok, kan baby også blive underholdt på gulvet der, mens du tager et bad.
  Det her aktivitetsstativ er ikke billigt, så der skal selvfølgelig være luft i økonomien til det.

*************

Smuk skysengerand fra Babylab
 • Sky Sengerand fra Babylab
  Jeg tror på, at der skal være ro, der hvor baby skal sove. Altså ingen uro eller spraglet sengerand. Det giver god mening for mig, at der skal være ro, hvis du skal kunne lukke ned. Derfor synes jeg, at Babylabs sengerand formet som en hvid sky er intet mindre end perfekt! Hvid må siges at være en rolig farve, og så ligner det, at den lille ligger i en fredfyldt sky. Randen er for lang til vores bedside crib, men den kommer til at passe perfekt til Juno-sengen senere!

**************

Bibs sutten kommer i mange smukke farver
 • Bibs sutten er i følge ammespecialister den bedste sut, du kan bruge. I størrelse 2 og rund. Den minder nemlig om brystvorten og forstyrrer derfor ikke amningen.
 • Og så vil jeg lige nævne de utrolig fine suttesnore i læder fra Lille Svend Kbh!
Suttesnore i læder

***************

 • CS-metal fod/håndaftryk faldt jeg over i et forsøg på at finde noget andet end de (også fine) keramik-tryk, der har været så meget oppe i tiden. Vi fik lavet storebrors i glaseret keramik med navnet skrevet i sjove bogstaver. Jeg ved ikke med jer andre, men efter at have set dem overalt kan jeg godt få lyst til at se på noget nyt. Derfor går vi en anden ved med lillebrors tryk. CS-metal har specialiseret sig i at støbe smukke hånd- og fodaftryk i bronze. Og selvom de holder til i Randers, kan man lave aftrykket på afstand ved hjælp af en aftryksmasse, der kan sendes ind. Se videoen! De er SÅ fine!

***********

Ergobaby svøb med velcro
 • Ergobaby svøbet med velcro-lukninger er godt, fordi barnet ikke så nemt kan vikle sig ud af det, som de kan med en stofble. Så skal man nemlig til at vikle dem ind igen under natteamningen, og det vækker baby unødigt. Vi er meget glade for svøbet, som vi kun bruger om natten, fordi det markerer, at han nu skal “lukke ned” og sove til nat. Han får ikke skubbet sit sut ud af munden med vildfarne arme, og kroppen finder ro.

**********

Moseskurv fra Bonet et Bonet
 • Vi har valgt at bruge en moseskurv som vugge. Egentlig havde vi sat en bredside grib ved vores seng, men så faldt jeg over denne smukke moseskurv, og nu bruger vi kun den. Den kan flyttes rundt i huset, og vi putter ham gerne i den nede i stuen og tager den/ham så med op, når vi går i seng. Derudover vil vi gerne undgå at amme ham i søvn, da det med storebror resulterede i, at han trods, han skulle have mit bryst i munden for at kunne sove, så han vågnede hele tiden op. Lillebror her falder i søvn ved brystet, men løftes så ned i moseskurven og vågner tilpas meget op til at registrere det og selv falde i søvn = når han har de lette opvågninger er alt, som det var, da han faldt i søvn, så han sover videre. Men børn er jo forskellige 🙂 Vores moseskurv er fra Bonet et Bonet, men vi er også meget forelskede i de smukke med mønste fra Hildestad Copenhagen, wow!

**************

Den smukke Barnets bog fra Withwhite
 • Og lige en sidste hyggelig ting. Danske Withwhite har lavet den fineste Barnets Bog. Den er simpel og neutral og uden alt det tutte-nuttede, som mange af bøgerne har. Og så er den lavet som ringbind, hvilket betyder, at du kan tage sider ud, du ikke har fået udfyldt, istedet for at de hele ser lidt tomt ud og giver dig dårlig samvittighed. Og hvis du skriver derudaf, kan du omvendt tilføje flere sider. I det hele taget en bog, hvor du virkelig kan sætte dit eget præg, uden at starte helt fra bunden.

I næste uge anbefaler vi produkter til amning og viser blandt andet, hvilken ammepude, vi synes er bedst samt hvilke vitaminer, der er gode at tage for, at du giver det videre til dit barn.

3 tanker om "De bedste babyting 2019 – Leg & Søvn"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *