De bedste babyting 2019 – på tur med baby

Af Maria Lyngsø HougaardD

Need-to-have og nice-to-have. Der er rigeligt af begge dele, når der flytter en baby ind i huset. I princippet kan man jo nøjes med meget lidt. Gamle husmoderråd giver tips om at sætte to kurvestole sammen til en babyseng eller hænge køkkenredskaber op i snore som aktivitetsstativ.

Men der findes bare rigtig mange lækre og praktiske ting derude. Lavet af engagerede, kreative og dygtige iværksættere. Vi har valgt at fremhæve dem, vi synes er allerfedest og bedst her – og i videoguiden ovenfor, hvor jeg fortæller, hvorfor og hvordan jeg bruger tingene.

Denne gang handler det om, når I skal ud på tur med din baby!

Læs også første artikel i denne serie om De bedste babyting 2019 – Leg & Søvn
Artikel nummer to om de bedste ting indenfor amning og vitaminer
Og artikel nummer tre om smukke og praktiske steder, du kan placere baby i dit hjem.

Vores kombivogn fra Cybex
 • Vi er super glade for vores Cybex Priam kombivogn. Den kom frem da alle købte Bugaboo, og vi fik at vide, at det er nogle af de samme, der har designet den, og at de kan stort set det samme. Vi tog ned i butikken og stod med de to barnevogne ved siden af hinanden. Alt blev testet og rørt ved. Og til sidst var det udseendet, der afgjorde det. Vi synes bare, at Cybex er pænere. Bugaboo’en har meget et lidt klodset plastik look, er meget firkantet og lidt tung i sin stil, hvis du spørger os. Cybex’en er meget let og elegant i sit udtryk med sit tynde stel. Og vi har ikke fortrudt. Den er lille og handy. Efter vi fik nummer to, har vi købt et ståbræt til den, og det fungerer så fint. Enten står den store der eller også kører han på sin løbecykel ved siden af.
De er designet af nogle af de samme, og de kan de samme ting, så det er mest udseendet, der skiller de to kombivogne ad

*******************

Lift (Sleepcarrier) og sovepose (Winther Cover) fra svenske Najell
 • Når han så skal puttes i vores Cybex, er vi faldet over en sleepcarrier + kørepose fra svenske Najell. Det fede ved en “lift” i barnevognen er, at du kan bære baby indenfor uden at vække ham. Og den bløde lift som denne “Sleepcarrier” er bare mere fleksibel end en gammeldags fast lift. Den kan også bruges i vores bedside crib i soveværelset, hvis vi har brug for at kunne vugge ham lidt hen til søvnen. Eller som rejseseng. Og så kan man faktisk løsne den og bruge den som legetæppe, når man er ude fx på cafe. Det gør det nemt for dig som forælder at være på tur og på besøg andre steder.
  Og så er der Najells kørepose “Winther cover”, der kan bruges både som sovepose i Sleepcarrieren og som sovepose i klapvognen, når baby bliver ældre. Den kan faktisk bruges fra 0-3 år. Den er dejlig blød og varm i vinterkulden. Fyldet er lavet af Sorona, som er isolerende og bevarer kroppens varme. Der er ingen brugsanvisning med til Winther Cover – derfor tænker man, at den må være ligetil. Men Winther Cover som også er tiltænkt klapvognen er for lang til Sleepcarrier og skal derfor bøjes på en bestemt måde i hovedenden. Der er også en rem, nogle knapper og snore med knaphuller, som tydeligvis skal bruges, men det er svært at lure hvordan. Og det er synd, når der er tænkt gode tanker omkring designet. Her kunne det være fedt med bare en enkelt seddel, der viser, hvordan man monterer Winther Cover nede i Sleepcarrier-delen.

*******************

Bæreselen Omni fra svenske Najell på min kæreste
 • Bæreselen Omni fra Najell havde jeg ikke hørt om før. Men jeg blev anbefalet den af nogen, der plejer at forhandle Ergobaby bæreseler, der bestemt også er gode. Her går de også meget op i det ergonomiske – for både barn og forælder. Den er faktisk anbefalet af International Hofteledsdysplasi Institute som en hoftesund bæresele og kan bruges fra nyfødt til hele 3 år!
  For en som mig med dårlig lænd og et bækken, der er blevet belastet af to graviditeter, har det også stor betydning, at babys vægt er godt fordelt på mine hofter. Når din baby er helt lille, kan han/hun vende ind imod dig. Men det smarte er, at barnet også kan vende udad, når det bliver lidt ældre og kan klare flere indtryk. Bæreselen har en fin brugsanvisning, men man forstår ikke rigtig delen med alle de mange lynlåse ud fra tegningerne – fx når bæreselen skal laves til new born-udgaven. Heldigvis kan man finde en video på You Tube, og så er det ellers om at holde tungen lige i munden. Saml ikke de her ting med en utålmodig baby på sidelinjen! Jeg var heldig at nå det inden fødslen. Men man får bestemt også følelsen af, at der er tænkt over mindste lillebitte detalje, og den er lækker i sine materialer. Og så er det super fedt, at man ikke skal købe et newborn sæde ved siden af som fx ved Ergobaby – det er integreret i bæreselen! Hurra for det! Når baby bliver over 6 måneder, ændres selen til dette, og der indgår en lille pude af flamingo, som baby sidder på. Den deler vandene lidt. Du får baby godt højt op, og han/hun sidder i en fin position. Men puden gør også, at selen fylder mere end andre, hvilket kan være irriterende i kurven på en lille kombi-barnevogn. Og så kan flamingo-puden gøre, at selen virker lidt mere omstændig at have på – men det er en smagssag, så prøv den og se, om den falder i din smag.

***********************

 • Når det kommer til pusledelen, så har vi skiftet en del igennem tiden med vores to sønner. Vi har haft Ida Isings super smarte pusletaske, hvor baby ligger virkelig blødt og godt på en lille madras i tasken. Dog fylder den også godt netop grundet madrassen. Og derfor er vi ofte endt med bare at have en stofble, bleer og klude løst i tasken – det fylder indenting, men kræver så et sted at lægge stofbleen. Pacapods pusletasker, der forhandles af Aio Baby herhjemme, bygger lidt videre på vores sidste valg. De slår sig op på at kunne flere ting; du kan bruge tasken bagefter som normal taske, mange af taskerne kan bruges som både håndtaske og rygsæk, og så indeholder de Pacapods system med små tasker inde i den store tasker. Vi har valgt en rygsæk, fordi vi altid synes, at vores barnevognskurv hurtigt bliver fyldt. Måske fordi vi har en lille kombivogn. Og det er vi blevet rigtig glade for, for hvis der er plads i kurven, kan vi jo altid lægge den der, og så tager vi den på ryggen, hvis vi på turen skal bruge kurven fx forbi og handle ind. Det giver en god fleksibilitet. Og har også lige anbefalet en rygsæk-pusletaske til min veninde, der er gravid og bor på 5. sal – baby foran i bæresele og tingene i rygsæk på ryggen. Ellers får hun meget laaaange arme:-) Inde i Pacapods rygsæk er der to små tasker/beholdere; en til pusletingene (incl pusleunderlag) og en, der med sit materiale kan holde ting varme/kolde (altså babys mad/snacks). Derudover er der rum i rygsækken til andre ting = du har system i din taske. Her kan du se et større udvalg af taskerne med Pacapods sammen indvendige system: https://www.aiobaby.dk/tasker/pusletasker.html

********************

 • Pacapods pusletaske har dog et meget tyndt pusleunderlag, hvilket vil være ret ubehageligt for baby, hvis man skifter på et gulv eller lignende. Her kommer Night Sky Changing Mat fra My Mini Label i økologisk bomuld ind i billedet. Det fylder ikke så meget, men er blødt, sammenfoldeligt og kan være i din taske, pusletaske eller barnevognens kurv. Den har to lommer til bleer og stofbleer. Den kan også bruges som en let kørepose med en lille hætte, der gør det trygt for barnet. Det eneste minus ved det her pusleunderlag er så, at det ikke er vandtæt på ydersiden, hvilket betyder, at den bliver beskidt, hvis man er nødt til at lægge den i et gulv eller i en park, men her tænker jeg løsningen må være at medbringe en stofble, der kan lægges på jorden først eller i bruge det i sammensætning med Pacapods puslesystem med deres vandafvisende tynde underlag under My Mini Labels dejligt bløde. Smart!

**********************

…denne her vender vi tilbage omkring:-)

Vi er SÅ spændte! Vi går sommeren i møde med en Winther Dolphin XL cykelanhænger, hvori vi kan cykle med vores to drenge, når vi skal på tur. Derudover kan den laves om til dobbeltklapvogn. Vi har valgt netop den, fordi den er høj, så vi kan bruge den rigtig længe. Vores ældste er 3 år, og det ville være super ærgerligt, hvis han allerede var for høj til at sidde i den med cykelhjelm og det hele. Jubiii, hvor vi glæder os til at køre en tur med den. Jeg vender tilbage med vores mening om den, når den er afprøvet 🙂

God fornøjelse med alle de dejlige – og kaotiske – ture ud i sommeren med deres børn!

2 tanker om "De bedste babyting 2019 – på tur med baby"

 1. Bare en lille rettelse, så skal man ikke købe baby indsats til alle Ergobaby bæreseler. Vi har omni 360, som kan bruges fra nyfødt og kan bruges i 4 bærepositioner 🙂

  1. Tak for den vigtige rettelse😊. Vores Ergobaby skulle vi købe babyindsats til, og den sad sådan lidt underligt nede i selen. Meget bedre de er indbyggede. Vi er rigtig glade for vores Ergobaby Performance til varme rejser😅. Tak og rigtig god aften. Kh Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *