Film: Mødregruppen

Af Maria Lyngsø Hougaard

Mødregruppen er en rigtig feelgood-komedie, og den lander lige ned i det, man som mor til småbørn har brug for, når man (endelig) har tid til en biograftur; gode grin, let underholdning og genkendelighed. 

Mødregruppen a Zentropa movie by Charlotte Sachs Bostrup

Filmen handler om den rige Line, der lever et jet-set liv i Hong Kong med sin mand og lille søn. En søn der selvfølgelig passes af parrets aupair. Som Lines mand selvfølgelig har en affære med. 
Derfor tager hun sønnike og styrter hjem til sin barndomsby – en lille flække på Fyn – et sted hun troede, hun aldrig skulle vende tilbage til med alle sine provinsfordomme. Men det er også et gensyn med kusinen, hvis far havde keramikfabrikken, som Line og hendes mand nu tjener millioner på. Og kusinens mødregruppe.

Mødregruppen a Zentropa movie by Charlotte Sachs Bostrup


Filmens hovedrolle Line spilles af Danica Curcic. Hendes mand af Anders W. Berthelsen. Instruktøren bag har tidligere lavet tv-serier som ‘Nikolaj og Julie’ og ‘Nynne’, mens manuskriptet er skrevet af Christina Sederqvist ud fra en idé af blandt andet Peter Aalbæk.

Filmen er fyldt med gode punchlines og sjove karakterer, som man som mor kan nikke genkendende til. Filmen giver gode grin. Men den er også top stereotyp, og karaktererne er meget sat på spidsen – men hvis man ser den med den viden, så er det jo netop en af grundene til, at den er så sjov.

Mødregruppen a Zentropa movie by Charlotte Sachs Bostrup


Vi så den til babybio, og salen var selvfølgelig fuld af mødregrupper. Farmand synes også, den var underholdende som en let fordøjelig film. Men umiddelbart tror jeg, den er mindre sjov for folk, der ikke har børn – eller hvor det er meget lang tid siden, de har haft små børn. Men for alle os med små børn er den bestemt underholdende og et godt grin. 

Mor-skab giver 5 ud af 6 stjerner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *