Giv børneværelset en forårsopdatering

af Louise E. / www.leiliving.blogspot.com

Vi skriver marts…. Det er forår (med sne)!

Gisp, allerede forår? Var det ikke nytår for en måneds tid siden? Eller er det bare mig?

Nå. Men… faktum er, at de lyse tider kalendermæssigt er på vej, og DET er jo virkelig dejligt. Jeg elsker det men bliver altid først lige sådan lidt åh-nej-hvor-ser-her-ud agtig, når lyset strømmer ind gennem de (møgbeskidte) vinduer. Det er tiltrængt tid til den grundige forårsrengøring, den der kommer i hjørnerne både ude, inde, oppe og nede… Og jeg er helt bestemt den mærkværdige type, der knuselsker følelsen af renhed og orden, især efter sådan en gennemgribende omgang med støveklud og desinficerende væsker… (ECO certificerede naturligvis). Det føles så befriende dejligt! Jeg bliver ligesom først helt klar til foråret, når Froggy og vennerne har været på weekendbesøg.

Forny børneværelset
Med rengøringsvanviddet følger også altid trangen til at forny i indretningen, en lille pude her og en ny plante der, jo vi trænger bestemt, det er jo kun forår en gang om året….

Og børneværelset – det skal heller ikke overses i den forbindelse. Det er for mange en on-going lidt farveladeagtig og rodet omgang, der rumsterer derinde – men det vigtigste er – selvfølgelig, at børnene kan lide det og har lyst til at lege og hygge sig på deres værelse. Indretningen af børneværelset bør altid skabe glæde og god trivsel for dit barn. Det skal opfordre til leg, fantasi og hygge. Derfor er det vigtigt, at  indretningen afspejler barnets interesser og skaber et fristed, hvor der er plads til at lade fantasien udfolde sig i fuld flor. Så lad børnene være med, når der indrettes.

Indretning, som både du og dit barn kan holde ud
Hvis det bliver for anstrengt for dig at holde dine indretter sniffer helt for dig selv (læs: får tics af farvebombardementet, løs tingeltangel, støv og rod, som lille Idapige og frække Permand da bare synes er helt okay…) ja så er der faktisk et par ting eller flere, som du kan overveje at gøre noget ved for at opnå et hyggeligt og overskueligt udtryk, uden det ødelægger den skønne børnestemning. Og på den måde opnå en indretning som både du og dit barn drømmer om.

Hermed 6 halv-hurtige tips:

  1. Pladsen skal udnyttes – er der skunk, kroge og hjørner – så brug det i indretningen. Møblerne skal have de rigtige mål, så de ikke fylder unødigt. Undgå spildplads. Indret værelset i zoner alt efter alder og behov.
  2. Brug rummets højde. En (halv)høj seng er oplagt, så er pladsen fri under sovepladsen til opbevaring og/eller hulebyggeri. Brug også reolkasser på væggene – lad tingene komme op, så gulvet holdes nogenlunde frit. En knagerække kan rumme mange fine ting og se dekorativ ud samtidig.
  3. Tænk over farverne, også på væggen. Et børneværelse kan hurtigt virke rodet, og derfor er en rolig og nogenlunde ens farvepalet en fordel. Du kan male reoler, hylder og knagerække i samme nuance, så forsvinder de lidt ”ind i væggen” og skaber ro. Tapeter giver også en skøn effekt, men igen vælg noget der ikke larmer for meget. En enkelt væg med tapet eller maling, er ofte nok til at give stemning i rummet.
  4. Skab fleksibilitet – brug kasser og opbevaring med hjul, køb telte og legehuse der nemt kan klappes sammen og stilles væk, når de ikke er i brug. En gynge og gymnastikringe kan sagtens tænkes ind. En krog eller to i loftet, brug og tag ned efter behov. En ribbe fylder kun vægplads – og er bare et hit til både børn og voksne. Ligesom en foldemadras er perfekt til både koldbøtter og som sidde- eller soveplads til overnattende kammerater. Multifunktionalitet – det styrer!
  5. Blødgør rummet med et større løst gulvtæppe, og pynt med grønne planter, fine gardiner samt puder og plaider. Alt sammen også oplagte materialer til både hygge og leg (hule, jungle, pudekamp, læseplads…).
  6. Sørg for at belysningen er i orden. En overordet lampe med blødt lys i loftet der ikke blænder, og flere gode lamper i hjørnerne, sørg for at minimum den ene af dem kan flyttes rundt efter behov. (Lys i hulen er et absolut must!) Og så er en lyskæde jo altid hyggelig.

Kodeordene er altså udnyttelse af rummet, funktionel opbevaring, inspirerende dekoration, hyggelige tekstiler og behagelig belysning. Sådan ca. Der bliver (efter min mening) fyldt alt for meget lir ind på børneværelserne. Ryd op og ud. Gem væk og tag frem/byt ud i stedet for at købe nyt ofte. Ha’ fokus på gulvpladsen – der skal kunne bygges huler, kreeres, hygges og findes på.

Jeg har herunder samlet noget inspiration til dig – med henblik på at visualisere lidt af ovenstående. Alle produkter er fra ferm LIVING. Du kan finde meget mere på deres hjemmeside. Derudover er du mere end velkommen til at kigge forbi min blog – som også bugner med billeder af børneværelser og tilhørende goodies!

Glædelig forårshygge til dig og dine!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *