Hjælp et barn til jul


img_1727Af Melissa Ejlersen

Den søde juletid er over os, men det er ikke alle, for hvem juletiden er sød.

Allerede i 1848 da Peter Faber skrev teksten til ”Højt fra træets grønne top”, varede julen længe og kostede mange penge, og det er ikke alle familier, der har det ekstra økonomiske råderum.

Heldigvis er der en lang række initiativer, hvor de kan søge hjælp og støtte. Herunder finder du en liste over nogen af de steder, hvor du kan donere, og dermed hjælpe et barn til jul.

img_1726

Røde Kors
Hos Røde Kors giver de ikke kun en hjælpende hånd med madvarerne og gaverne til juleaften, men tilbyder også hjælp og støtte resten af året i de områder hvor de har familierettede aktiviteter. I 2016 forventer de at dele julehjælp ud til mindst 7.300 udsatte børnefamilier. Du kan bla. donere via hjemmesiden www.rodekors.dk eller ved at sende en SMS til 1240 hvori der står skrevet JULEGAVE.

Mødrehjælpen
Når du donerer et beløb til Mødrehjælpens julehjælp går pengene ikke kun, til hjælp med madvarer og gaver til juleaften. Du bidrager også Mødrehjælpens langsigtede indsats. Du kan donere via www.moedrehjaelpen.dk eller via MobilePay til 42 26 26 26.

Frelsens Hær
Frelsens Hær delte i 2015 julehjælp ud til 9000 børnefamiler, og er den største udbyder af julehjælp. I skrivende stund har de indsamlet 187.049 kr. til årets indsats. Du kan donere via www.giv.frelsenshaer.dk .

img_1724

Dansk Folkehjælp
Dansk Folkehjælp og Ekstra Bladet står hvert år bag en indsamling til julehjælpen. Du kan bidrage via www.folkehjaelp.dk . Beløbet går ubeskåret videre til de trængende familier, og skulle der være penge i overskud, bliver de overført til næste års indsamling.

Coop
I alle Coop´s butikker hjælper de Røde Kors med at samle ind til julehjælpen. Du bidrager ved at købe en stregkodekupon i kassen når du betaler dine varer.

Julehjælpen.dk
www.julehjaelpen.dk Bestemmer du selv omfanget af din donation – skal det være en klassisk julemiddag, et par gavekort, bamser eller noget helt fjerde. Julehjælpen.dk formidler udelukkende kontakten mellem doner og modtager, logistik og praktik skal man selv aftale når kontakten er oprettet.

Husk på; lidt har også ret og selv den mindste donation kan gøre en stor forskel. Så hjælp et barn til jul, hvis du og dine egne børn har rigeligt. Glædelig jul!

img_1725

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *