KAN MAN JULEHYGGE MED EN BABY?

En 9 måneder gammel baby skal da have pakkekalender og nissehue - skal han ikke?!
En 9 måneder gammel baby skal da have pakkekalender og nissehue – skal han ikke?!

Af Melissa Ejlersen

Det er min babys første jul♥

Og ligesom min mor har jeg altid været tosset med jul. Faktisk har jeg flere gange kærligt refereret til hende som ”juletossen” med henblik på antallet af kravlenisser, hun kan placere på en helt standard køkkenlåge.
Om det er et produkt af min barndoms fantastiske julemåneder eller det ligger helt dybt i min DNA nedarvet efter en lang række af juletosser, vil jeg lade stå hen i det uvisse men faktum er, at jeg er gået hen og blevet en juletosse selv!

Det begyndte faktisk allerede sidste år. Min efterhånden enorme gravide mave vidnede om, at der i julen 2016 ville være en ekstra beboer i den lille lejlighed, og jeg kunne slet ikke vente med at forkæle ham med pakkekalender, og hvad der nu ellers hører sig til.

Men hvad giver man en baby på 9 måneder?
Så snart vi ramte 1. November i år begyndte jeg at planlægge indholdet i henholdsvis junior og fars pakkekalender, for nu var det jo lige oppe over. Jeg kunne mærke spændingen, jeg glædede mig til at forære ham en lille fine ting hver dag.
Men så sad jeg der foran mit ”Jul 2016”-excelark og var pludselig helt blank på, hvad jeg skulle putte i pakkekalenderen. For når man kun er 9 måneder, så er der jo alligevel en del begrænsninger. Det går jo ikke at pakke 3 Knoppers, et par Mini Muh og en chokolade julemand ind, når det tætteste man har været på sukker er en tår rød saft.
Det er også svært at pakke 24 klementiner ind, de sidste 12 pakker ville ved nærmere eftertanke nok heller ikke være lige så lækre som de første 12. Så kunne det jo være legetøj, tænkte jeg, men indså hurtigt at det ville blive en ret så bekostelig affære at købe 24 stykker legetøj, som egner sig til alderen under 1 år. For ikke at tale om den uoverskuelig mængde legetøj der ville gøre sit indtog i min stue, når man både talte pakkekalender og julegaver med.

En mavepuster fra nordpolen
Jeg havde nok været naiv fra starten. For når man er 9 måneder er man jo fuldstændig ligeglad med om det er onsdag eller lørdag, selvsagt om det er november eller december måned. Den eneste forskel værende at der i december er lidt flere ting hjemme i stuen som glimter, og som man ikke må pille ved.
Det var som at få en mavepuster direkte fra Nordpolen! For hvordan skulle mine juletossede forventninger nu indfries?
Vi skulle jo også sidde der sammen og se julekalender med hver vores nissehue på – det havde jeg jo planlagt for et helt år siden!

Kompromisset blev en advendtskalender
Men hvad så? Jul bliver det under alle omstændigheder hvert år, men jeg var fast besluttet på at junior på en eller anden måde skulle involveres i festlighederne. Pakkekalenderen var skudt til hjørne, det samme var den daglige ”se julekalender med nissehue på”-aktivitet. Ikke kun fordi barnet max er vågent til kl. 19, men også fordi han ikke gider se andet end Dora Udforskeren og forresten også bliver sur, når han får den (af sin mormor) nyindkøbte Pyrus nissehue på.

ADVENTSKALENDER!
Selvfølgelig! Så med lidt hjælp fra lirumlarumleg.dk og den juletossede mormor fandt jeg indholdet i løbet af ingen tid, og til den overskuelige sum af 198,95 kr. Nu var der kun tilbage at glæde sig til første søndag i advent.

Endelig! 1. Søndag i advent
Spændt til bristepunktet gik jeg så rundt her til morgen og ventede på, at han stod op. Morgenbordet dækket med hans favoritter, for nu var det nu, at vi skulle tage hul på den allerførste jul sammen, og han skulle jo blive så glad for det omhyggeligt udvalgte miljørigtige badelegetøj, som jeg havde klikket hjem til ham, pakket pænt ind med silkebånd og flot papir, for ikke at tale om den specialindkøbte og yderst instagramvenlige trådkurv, hvori alle 4 gaver var blevet placeret omhyggeligt!

Glad!?! Det blev han i hvert fald. I første omgang for gavemærkatet, derefter fik det flotte silkebånd en omgang savlende kærlighed for til sidst at give gavepapiret en ordentligt tur, inden han kastede sin kærlighed på det gavepapir som hans fars adventsgave havde været pakket ind i…

– det miljørigtige badelegetøj værdigede han ikke mange blikke.

Resten af dagen har vi brugt på at øve med nissehuen…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *