Med tumling i Eksperimentarium

Bobler i Eksperimentarium

Af Maria Lyngsø Hougaard – mor til en tumling

Eksperimentarium i København er et stort hit blandt større børn og deres forældre. Men der er mange, der er mere i tvivl, når det kommer til de små tumlinge – er det sjovt for dem?!

Så sent som i weekenden så jeg en mor spørge til dette på en forælder-side på Facebook. Og svaret er ja!

Bobler i Eksperimentarium

Det kan godt være, de i den alder ikke forstår eksperimenterne, og de ikke får den samme lærdom med hjem som de store børn. Men det var tydeligt, at min søn på 20 måneder fik sig en på opleveren, da han, min mor og jeg var i Eksperimentarium sammen.

Eksperimentarium har et område, der hedder “Byggepladsen”, som er lavet til de mindste og deres forældre. Her kan de små tage vest og hjelm på og lege små byggemænd.

Der stables bolde på et bånd, mens den kører – det kan godt være svært, men det er stor succes, når det lykkes, og man kan følge boldens vej hen til den anden ende, hvor boldene fyldes op i små røde trillebøre.

Men selvom resten af Eksperimentarium ikke er lavet specifikt til de helt små, så er der oplevelser at finde overalt. Der er selvfølgelig områder, der må springes over – enten fordi det er for skræmmende eller for svært. Men vores oplevelse var, at han ved mange ting bare fik noget andet ud af det end de store børn.

Sæbebobler er bare fascinerende!

Det kan godt være, at denne udstilling skal vise særlige fysiske fænomener, som en tumling ikke forstår, men det er da lige meget, når det er sjovt at gå igennem med sin mormor, mens metalstykker bevæger sig på ruderne.

Den Interaktive Biograf var vi i tvivl om, ville være for voldsom, men det var ikke tilfældet. Man står inde i en sal med en biografskærm, der er en halvbue. En piger kommer på skærmen, og så er det ellers bare ud på tur med hende. Salen og gulvet bevæger sig ikke, men på grund af billeder på gulvet og filmen på skærmen, så virker det meget virkeligt. Vi var meget obs på, om det blev for meget for ham, men han havde en fest – se videoen her ovenfor!

Områderne med lys var også noget, han kunne bruge lang tid på. Det fascinerede ham meget at lege rundt i lys, der skiftede farve, gemme sig i labyrinterne og spille musik på lysstråler – ja, så er det svært at forstå, hvorfor lyset ikke sidder på håndfladerne bagefter;-)

Eksperimentarium har også et område, der hedder Stranden. I bund og grund et område med en masse vand. Og hvilken tumling er ikke vild med det?! Et godt tip: Medbring skiftetøj, så du kan lade dit barn give den gas.

Konklusionen er, at de små også får en helt masse ud af Eksperimentariums mange oplevelser, så hvis du også har været i tvivl, om det var noget for en tumling, fordi de måske ikke forstår lærdommen bag mange af eksperimenterne, så er svaret JA – de får sig en på opleveren!

Du kan læse meget mere på Eksperimentariums hjemmeside her!

Stemning fra Eksperimentarium med en tumling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *