Sikkerheden i top

 

Små trapper, der hæver hovedgærdet på barnets seng ved forkølelse
Babydans “Babysteps” bruges til at højne hovedgærdet ved forkølelse istedet for en stak bøger

Der er sponsorerede ting i artiklen – samarbejde med brands er altid nøje udvalgt af Mor-skab, og holdninger er fra hjertet. Produkter, der fremvises her, er ting, der er ønsket og nøje udvalgt af afsenderen! //Mor-skab

Af Maria Lyngsø Hougaard

Der er rigeligt med ting at indkøbe, når det gælder dit barns sikkerhed i hjemmet – dørstopper, stikkontaktstopper, komfurstopper, vinduesstopper… Og det har alt sammen sin berettigelse. Vi har dog selv valgt ikke at plastre det hele til herhjemme. Fx lærte min søn ikke at få fingrene i klemme ved at prøve sig frem, og det gik lynhurtigt, og derfor kan han fint færdes med døre i hjem, der ikke har dørstoppere.
Men der er dog nogle nødvendige ting, som skabsstopper under håndvasken med rengøringsmidler, gitter for trappen og barnevognsselen, så den lille ikke hopper ud.
Og så et par sjove – “det vidste jeg ikke fandtes” – bonusting. Se her, hvad vi er blevet glade for herhjemme:

Små trapper istedet for bøger
Når små børn har tilstoppede næser, stiller vi forældre ofte en stak bøger ind under benene på sengens hovedgærde, så der kan komme lidt luft igennem næsen. Det er bare lidt upraktisk, når bøgerne glider rundt og skrider.

“BabySteps” er lavet som erstatning for den stak bøger, og det er perfekt. Det ser mindre rodet ud, og de glider ikke rundt og ender med at falde sammen midt om natten.

Babysteps fra Babydan
Så er du fri for at bruge din bøger som forlængelse af sengebenet

“Trapperne” er faktisk så fine, at vi helt har glemt at fjerne dem igen, selvom der (lige nu) ikke er en forkølelse i sigte.

Hæv barnets seng ved forkølelse
Ingen bøger, der glider rundt, når barnet skal sove


Barnevognssele
Et must til “toddlers” er en barnevognssele. De dage er forbi, hvor den lille blot lå og funderede efter opvågning og nemt kunne få tiden til at gå med at undersøge loftet i kalechen. Nu vågner han, og så er det altså op!

Babydan Lux sele holder den lille fast, når han er på vej ud over kanten af barnevognen!

Det er dog dejligt, at Babydan Lux selen gør det muligt for den lille at sætte sig op og kigge sig lidt omkring, når han vågner.

Babydan Lux barnevognssele gør, at den lille kan sætte sig op, men ikke falde ud

Noget der tiltalte mig meget ved denne sele er dens ryg, der har et bredt blødt og åndbart stykke. I forvejen tænker jeg, at det ikke kan være vildt behagelig at sove med sele – selvom de generelt er vant til ting, som vi voksne ville finde ubehageligt (læs; ble hver dag) – men denne sele virker dejlig blød.

Babydan Lux selen har en blød ryg, så den ikke skærer nogen steder

Sikkerhedsgitter ved trapper
Okay, i et hus med trapper er det svært at komme udenom et trappegitter. Men der er godt nok mange mindre pæne af slagsen. Og der står man så og har indrettet sit hjem og måske endda gjort det lækkert, og så skal der et grimt gitter op midt i det hele.

Vi kiggede en del på diverse trælåger (ikke godkendt til formålet), og om man kunne lave noget selv. Men så fandt vi dette sorte sikkerhedsgitter, der er noget pænere end de hvide plastik gitre. Flex System gitteret er også smart, fordi man kan montere ekstra sektioner – rigtig mange endda – og dermed dække brede åbninger eller fx afskærme en brændeovn.

Hvis man ønsker noget helt andet, er det nye firma iWoodNordic ved at tegne og producere lækre låger i træ. Det er blandt andet en tømrer og bygningskonstruktør, der står bag. Det er jo svært at få dem sikkerhedsgodkendt, som Flex System gitteret fx er, men man har jo sin frie vilje til at købe sig en lækker træ-låge til sit hjem, hvis man vil;-)

Se video om Flex Systemet her:

Babybounce
Da vi stod med en søn, der var ørebarn, faldt vi over “Babybounce”, der er nogle dimser, man kan montere på sengens ben, så en almindelig barneseng pludselig kan vippe. Han græd hvert kvarter om natten, og nogle gang ramte desperationen os så meget, at vi i nattens mulm og mærke måtte ned og hente barnevognen op på sønnikes værelse for at lulle ham i søvn. Heldigvis fik han dræn til sidst!

Babybounce fra Babydan

Vi nåede faktisk ikke at montere disse vipper, da vores barneseng er en gammel sag fra 60’erne, og vi blev bange for at lave huller i de gamle træben. Men det er virkelig en smart opfindelse og skal nævnes for alle de desperate forældre derude, der har brug for lidt vippen i svære søvn-stunder.

“Babybounce” pressebillede


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *