Smarte baby-tiltag

Photo: melissajean.com.au
#melissajeanbabies

Af Maria Lyngsø Hougaard

Bleer ind ad døren hver måned. Pakker med legetøj, der matcher dit barns udvikling. Et kamera der overvåger din baby i barnevognen. Og babytøj der sendes i rotation.
Der kommer hele tiden nye baby-tiltag, der skal gøre det nemmere at være forældre. Smarte tiltag, der tager fat i det praktiske og giver mere tid til baby og sjov.

Mor-skab har set på en række smarte tiltag, og håber du bliver inspireret!

BABYKASSE.DK

Med Babykassen får du hver måned tilsendt en kasse med bleer og vådservietter
Med Babykassen får du hver måned leveret en kasse med bleer og vådservietter helt til din dør

Babykasse.dk er et smart tiltag, der skal gøre livet som forælder nemmere. Kassen leveres med bleer og vådservietter/skumvaskeklude til en hel måned direkte til din dør – dertil kan man så også tilvælge legetøj, shampoo osv. fra enten HEVEA eller Milk&Co.

Tiltaget er startet af Malene, der selv er mor, og som syntes, det var lidt besværligt at skulle ud med barnevognen og handle bleer og klude hele tiden, når man også skal have madvarer med op ad trappen til sin lejlighed.
Nu bor vi selv i stuen, men det her er virkelig smart til alle dem, der bor højere oppe i lejligheder og må slæbe sig halvt ihjel blot for at få baby op og ned. Og til dem, der har en skrigende baby og hvor det at handle kan være et mareridt. Eller hvis du blot vil have mere tid til at lege.

Bleerne er enten Libero Touch eller NATY – et svensk mærke, der har de mest økologiske bleer på markedet. Det samme gælder vådservietterne, der skønt nok ikke dufter af noget! NATY-bleerne er ikke lige så bløde, som de mere kendte ble-mærker, men man kan jo så spørge sig selv; hvorfor. Vi vil i hvert fald gladeligt bruge dem igen, for man får den bedste samvittighed. Og kassen svarede rigtig fint til en måneds forbrug.

Du kan læse mere og bestille kassen HER

OVERRASKELSER FRA HAPPY HELLO

Du og dit barn kan hver måned modtage en "Happy Hello"-pakke med små overraskelser
Du og dit barn kan hver måned modtage en “Happy Hello”-pakke med små overraskelser

Iværksætterne bag det nystartede baby-tiltag “Happy Hello” ser ud til at have fået en rigtig populær idé. Hvem elsker ikke også at få en rigtig pakke ind ad døren i disse online-tider.
Her er det din baby, der hver måned får en pakke – eller de kalder det en kuffert – sendt hjem med ting og sager, der passer til netop hans eller hendes alder og udvikling. Og det er en overraskelse, hvad der er i.

Vi fik denne pakke hjem til min søn på 2 måneder (se foto). I pakken var der tre stofbleer, en blækspruttebamse, en flaske-termotaske, to håndleds-rangler, fire små Sistema-beholdere og en olie til mor.
Hvis det var helt optimalt, så skulle man kunne udfylde, hvorvidt man har et flaskebarn eller ammebarn, idet man ikke har så meget glæde af termotasken, hvis man ammer.

Men idéen bag kassen er rigtig sjov og god. Det var ret hyggeligt ikke at vide, hvad der var i kassen, da jeg åbnede. Og der er super grobund for, at tingene kan inspirere til nye lege og ting med barnet, som man ikke lige selv havde tænkt. Men jeg tænker, at det er endnu federe, når barnet er stort nok til selv at pakke det ud, fornøjes ved overraskelserne og forstår, at der kommer en pakke med posten til ham/hende.
Det er også en rigtig sød gave-idé med et abonnement til en lille mand eller dame.

Du kan læse mere om kufferten og bestille den HER – og notér meget gerne “Mor-skab.dk” i feltet om, hvorvidt du er blevet henvist.


GENBRUG HOS VIGGA

Hver gang dit barn rykker op i størrelse, får du tilsendt en ny pakke tøj og det gamle sendes tilbage og ryger så videre til en anden baby - genbrug til babyer!
Hver gang dit barn rykker op i størrelse, får du tilsendt en ny pakke tøj og det gamle sendes tilbage og ryger så videre til en anden baby – genbrug til babyer!

Vigga er et meget miljøvenligt baby-tiltag!
Her får du en pakke med baby-tøj ind, hver gang dit barn rykker op i en ny størrelse. Og når det sker, sender du den sidste pakke tilbage til firmaet, der så vasker og ordner tøjet, inden det sendes ud til en anden baby med hang til miljøvenligt tøj.

Meget babytøj bliver brugt alt for lidt, før det bliver for småt, fordi de små vokser så hurtigt. Og her er du fri for at finde plads til det aflagte tøj.

Det er kun, hvis du ødelægger tøjet, at du skal betale ekstra ellers kører det på abonnement.
Da jeg først læste om idéen, var jeg vild med den, men syntes ikke, det så ud til at være meget tøj. Nu har jeg så fundet ud af, hvor lidt tøj man faktisk bruger til de helt små babyer, der jo ikke gør sig beskidte. Så eneste minus er umiddelbart, at det også er ret sjovt at gå ud og håndplukke babytøj, du selv vælger. Hvis man altså synes det.

Læs mere og bestil tøj HER


KAMERA TIL OVERVÅGNING

FullSizeRender-2
Et lille overvågningskamera kan også leges med!

Okay, jeg følte mig lidt amerikansk, da jeg skulle afprøve dette kamera – jeg mindes engang at have set, at de overvåger barnepigerne derovre. iPNOVA Smart Camera bruges til overvågning for eksempel af din baby, mens han/hun sover.

“Babyalarmen” med HD kamera er ret smart, for den styres simpelthen fra din smartphone eller tablet. Altså kan du sidde et helt andet sted og styre, hvor du gerne vil have, at kameraet peger hen.
Kameraet kan vinkles, og egner sig derfor også til overvågning af rum, og kan også optage når en alarm går.
Nightvision sikrer man kan se om natten. Og lige som mange mere klassiske babyalarmer har den to-vejs kommunikation, så du kan tale ud i rummet.
Min søn syntes, den var ret fascinerende, når det lille kamera bevægede sig, og han samtidig kunne se os på min iPhone skærm.

Den får dog strøm fra en ledning, og her gik ideen lidt af for mig, for så kan den jo ikke bruges ude i barnevognen. Vi har en knap så hyggelig gård i København, der egentlig bare er en parkeringsplads, og her kunne den være oplagt. Også til at se, om baby bare ligger og rævesover (har åbne øjne), og det er derfor, han er så træt efter en lur. Men måske en oplagt mulighed, hvis dit barn sover indenfor, og du sidder ude i haven eller lignende.

Men du kan jo også se, hvad hunden laver, når den er alene hjemme eller om rengøringsdamen roder i dine skuffer – var der nogen der sagde overvågningssamfund;-)
Kameraet kan købes HER


APP: RESHOPPER

FullSizeRender_2
Sælg eller køb brugte ting af hinanden med appen Reshopper

Appen Reshopper er genial, for her kan du både sælge og købe børneting – og kun børneting. Alt fra tøj til møbler.
Og så er appen tænkt til at blive brugt i ens nærmiljø, så man forhåbentlig finder noget lige rundt om hjørnet, istedet for at skulle sende det tværs over landet.
Du kan indstille appen til at søge 1 km fra din adresse og helt op til 20 km.


APP: GRAVID/MIN BABY/FAR

FullSizeRender
En app er genial til at følge den lille i maven, dens første år eller til at få tips fra en far til en anden

Sundhedsoplysningen har lavet nogle smarte og oplysende app’s i samarbejde med Jordemoderforeningen.
Der er både “Gravid”, “Min Baby” og “Far”.
Her kan du følge din graviditet og baby uge for uge, så du ved, hvad der sker – og hvilken ude, du er i.
Det er ret hyggeligt at gøre det til en tradition at læse op for hinanden hver uge, hvad der sker inde i maven. Derudover er der masser af gode råd, videoer med fx fødselsforberedelse, indkøbslister og mulighed for at skrive dagbog.
“Far” er lavet i samarbejde med DaddyO-bloggerne og er skrevet i deres humoristiske sprog.
Her er de tre app’s indhold:

“Gravid”: 
• Graviditeten uge for uge
• Dagbog til dine tanker og graviditetsbilleder, der kan sendes til familie og venner
• Guide til dit fødested med direkte opkald og vis vej-funktion
• Logbog til dine aftaler med jordemoder og læge
• Video-instruktion i fødselsforberedelse
• Råd om morgenkvalme og andre typiske gener
• Undersøgelserne − hvad fortæller de om barnet?
• Sex og parforhold, når I venter barn
• Dine forventninger til fødslen og barnet
• Sådan kan du spise, drikke og motionere i graviditeten
• Tjeklister til indkøb af sikkert og praktisk børneudstyr
• Alt om fødsel, smertelindring og barsel

“Far”: 
• Råd til hvordan du bliver en god fødselshjælper
• Farparlør som ruster dig til at træde ind i babyuniverset
• Graviditeten uge for uge og fødslens faser
• Tips til den første tid som far
• Sex og parforhold under og efter graviditeten
• Guide til bleskift og pottetræning
• Tjeklister til alt fra babyudstyr til børnesikring
• Video-instruktion i hvordan du kan træne med din baby
• Tril med baby og mål hvor mange kilometer du går med barnevognen
• Guide til nærmeste babyvenlige cafeer og legestuer

“Min Baby” – værd at vide det første år: 
• Amning: Sådan kommer amningen godt i gang. Ammeteknik, så du får mere mælk – eller mindre. Hjælp til ammeproblemer.
• Flaske: Råd om produkter, flaskegivning og sikkerhed.
• Gråd: Lær at forstå dit barns første ‘sprog’. Førstehjælp til trøst. Hjælp til kolikramte.
• Søvn: Støt barnets søvn og faste søvnrytme. Hjælp til søvnproblemer. Nyttigt redskab: Søvndyssende lyd, som du kan afspille for barnet, når det er uroligt.
• Babypleje: Vask og hudpleje. Tøj og sko.
• Kontakt og leg: Dit barns udvikling. Forslag til udviklende lege og legetøj.
• Mad: Overgangsperioden fra mælk til mos. Det må du give dit barn måned for måned. Videoinstruktion til den første mos og grød.
• Sikkerhed: Sikkert babyudstyr. Børnesikring af hjemmet. Kemifri baby. Tjeklister lige til at tage med i byen, når du køber udstyr.
• Sygdom: Beskrivelser af børnesygdomme og råd om, hvornår du skal ringe til lægen.


FACEBOOK: BABYUDSTYR I ROTATION

FullSizeRender_1
Det er er god karma! Send dine ting i rotation – og haps selv fx en aflagt flyverdragt eller ubrugte sutter gratis

Der er så meget at skaffe, når en baby melder sin ankomst. Og det kan hurtigt blive dyrt. Derfor er Facebook-siderne med babyudstyr i rotation geniale!
Her kan alle lægge op, hvis de har noget, de gerne vil af med, uden at få penge for det. Det er god karma!
Og der bliver faktisk lagt rigtig mange gode ting op, men man skal også være hurtig for at få fingre i alt fra børnetøj til graviditetstoppe.

Et godt råd er, at lægge en søgning op, hvis du søger noget særligt, så folk kan byde ind med de ting, de har liggende.
Der findes flere sider, men du kan se et eksempel HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *