Stimulér din baby

IMG_0245

Af Maria Lyngsø Hougaard

“Godmorgen lille fod, har du sovet godt…” (synges) 
Første gang vi sidder der med vores babyer og synger sange, som vi slet ikke kender om fødder, der tramper og hænder, der vinker, føles det en lille smule skørt. Men måske er det en af grundene til, at Stimulastik hos ergoterapeut Mie fra “Balancebaby.dk” løber over hele otte gange. For den kække godmorgen-sang bliver faktisk hurtigt en del af sang-reperatoriet derhjemme, når vi skal have smil frem på den lille herres mund.

Hos Mie skal man som baby være mellem 3-12 måneder for at deltage, og det er ret sjovt at se, hvordan babyerne fra gang til gang får mere glæde af hinanden indbyrdes – og ikke mindst af de genkendelige sange og lege. For selvom voksne gerne vil have nye oplevelser, så ELSKER babyer jo bare vaner og rutiner.

Rasleæg er et hit
Rasleæg er et hit

Som ordet beskriver, så går stimulastik ud på at stimulere sit barn plus lave gymnastik med det. Den første halve time foregår med sanglege på gulvet med de andre mødre og babyer. Vi vifter med farverige tørklæder, puster sæbebobler, synger, slår koldbøtter, trækker ungerne rundt på en stor faldskærm og lignende.

De farverige tørklæder vækker stor begejstring
De farverige tørklæder vækker stor begejstring

Anden halvdel af timen forgår i resten af “gymnastiksalen”, hvor mødre og børn kan boltre sig i fri leg i blandt andet forskellige gynger, et lille bassin fyldt med bolde, en stor snurretop og sågar kan den lille popo sidde i et fodbad (uden vand) og få stimuleret ballerne – “alt” kan bruges, når en baby skal have en på opleveren.

Sansegynge med badebold
Sansegynge med badebold

Min søn synes, at de andre unger og mødre, der sidder lige rundt om ham og synger og leger er mindst lige så interessant som sæbebobler og rasleæg. Han suger det hele ind og smiler til alle. Han nyder tydeligvis intensiteten og samspillet med sin mor og de andre. Og selvom det egentlig er helt simple ting, Mie tager i brug, så er vi blevet godt inspireret til at puste sæbebobler derhjemme, vi har nu et skriggrønt tørklæde i bedste haremsstil og hører “Spillebillens” sange på Spotify.

Boldbad
Boldbad

Hos Mie er det dog ikke kun leg. Mie vejleder med sin ergoterapeut-uddannelse i motorik, og vi stimulerer de smås led med tryk-massage. Men kan også lige vende med hende, hvis podens ben er som bløde spaghetti, mens de jævnaldrende hopper på skødet. Og få tips til at lære ungerne at vende fra mave til ryg og omvendt.

Det er tydeligt, at det især for min søn bliver bedre og bedre for hver gang, fordi det nu ikke kun er spændende, men også trygt. Og for moderen er det rart med noget inspiration til lege på baby-niveau.

Smukke bobler
Smukke bobler

Stimulastik hos Balancebaby foregår hos Idrætsfabrikken på Vesterbro i København, kører otte gange og koster 800 kr. Du kan læse mere HER

Har du fået lyst til at gå til Stimulastik med din baby i København, så kan du med Mor-skab få 10% rabat på de to hold, der starter den 31. August kl. 9:50 eller 11, løber over otte gange og koster 800 kr.
Du skal blot skrive RABATKODE “mor-skab2016” i mailen, når du tilmelder dig på info@balancebaby.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *