Walk and watch – streetart med barnevogn

11264274_689535321175590_1301624307_n

    Basco5 Mural

Med eller uden barnevogn, så er kunst i gadebilledet en meget nem måde at få lidt på det kulturelle barometer. Streetart kommer og går, men nogle af de store værker formår at hænge ved længe.
Og det er en oplagt mulighed for at have noget at kigge på, når man alligevel skal ud og gå – og måske den lille pode endda er gammel nok til at få sig en på opleveren også.

Her en lille guide til streetart-gåture i København. Der er helt sikkert lignende områder i andre større danske byer, så brug lidt tid på at google dig til byens grafitti, hvis du ikke bor i København.

Streetart på Nørrebro:

Basco5 Mural
Start i Bragesgade på Nørrebro. På gavlen af bygning nummer 35 er der et gavlbillede af grafittiartisten Nils Blishen, kendt under navnet Basco 5. Det er lavet i en tegneserie-agtig stil med en fugl og en skægget mand i bedste Nørrebro hipsterstil.

BaNanna
BaNanna

BaNanna
Drej fra Bragesgade til højre ind på Nannasgade og gå til legepladsen BaNanna Park. Ud mod gaden ses en 14 meter høj klatrevæg og længere inde i parken er murene prydet med grafitti, der har en legende børnestil, så det her er helt perfekt for både børn og voksne. Både Bamse & Kylling og Kaj & Andrea leger på muren.
Her er også legeplads og et grønt areal at tage en pause på.

Danmarks største gavlmaleri
Danmarks største gavlmaleri

Danmarks største gavlmaleri
Fra BaNanna Park går du videre til Odinsgade. På hjørnet ud til Jagtvej har et gigantisk fragtskib med containere lagt til på flere gavle og leder tankerne hen på et Mærsk-skib på vej over åbent hav. Det er især flot, fordi det er så kæmpe stort, og det siges, at være Danmarks største gavlmaleri.

Streetart på Vesterbro:

Byens Hegn
Byens Hegn

Kavalkade af grafitti
Langs hele den grønne metrovæg på Sønder Boulevard er der gratis kunst. Kunstværket kaldes “Byens Hegn”, og man glemmer fluks, at der bag de oprindeligt grønne vægge arbejdes på højtryk med den kommende metro.
Du kan simpelthen bare slentre langs væggen hele vejen rundt og blive beriget og forundret med alverdens forskellige vægmalerier i alle stilarter og farver.
Det er oplagt til en gåtur med barnevogn eller en nysgerrig kulturel pode i klapvogn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *