Julegaver til gravid og baby

 

Af Maria Lyngsø Hougaard

Mange af os er heldigvis så privilegerede, at vi har mange af de materielle ting, vi ønsker os. Men nu er julen over os, og familien er måske begyndt at spørge efter en ønskeseddel. Hvis du er gravid eller nybagt forælder, så har vi her nogle forslag til gode ting at ønske sig – måske lige den idé, du mangler til ønskesedlen.

Den fineste Barnets Bog fra Withwhite med ringbind, så du kan fjerne de sider, der står tomme og giver dig dårlig samvittighed. Meget fine og neutrale farver.

Smuk babynest fra Born Copenhagen i deres nye fine design med blade. Det fås også i sengetøj, suttesnor og ammepude-betræk.

Bøger der kan guide forældre til børn i den digitale verden, vi lever i. Hvilke grænser kan du sætte? Hvordan håndterer du det hele? Dit Digitale Barn har brug for en voksen og Få styr på dit barns digitale verden. Se vores omtale HER.

Den prisvindende højstol Nomi Chair. Vi elsker dens lethed. Den fylder ikke meget rundt om bordet, og barnet kan selv rykke den ind og ud. Fås med babyindsats og følger barnet hele vejen op. Se vores anmeldelse HER!

Bøger til den gravide. Fødselsmod forbereder dig til din fødsel og er særlig god til dig, der er nervøs for det forestående. Gravid dag for dag er en hyggelig bog til den gravid om alle de ting der sker i maven og i forbindelse med graviditeten.

Vores yndlings babyrand – en hvid sky fra Babylab, der kan omkranse din baby og skabe tryghed og samtidig ro, når søvnen skal findes.

Foto: Baby Instituttet – Doomoo ammepude i brug

Doomoo ammepude bliver rost af fx Det Private Barselshotel/Baby Instituttet. Den er fyldig (og kan genopfyldes, hvis den bliver for flad), og den går helt rundt om moderen, hvilket giver støtte til armene. Den store udgave giver mulighed for at få baby op i niveau med brysterne og kan samtidig bruges som støttepude under graviditeten.

Hvad vil du være, når du bliver stor? En bog der sætter gang i samtalerne med dit barn. Og er en sjov måde at gemme minder på.

Babykalenderen er en super god hjælper til at huske, hvad der skal gøres i de forskellige uger med en baby. Hvornår der skal gives d-vitamin, hvornår der er lægebesøg, og hvornår du skal udfordre motorisk.

Til det lidt større barn er Pop-op bøgerne med de første ord, en rigtig fin og sjov måde at øve sproget på.

Vi er vilde med børne-tøjmærket Mini Rodini. Det er i den dyre ende, men du kan nemt finde det brugt på Reshopper eller Mini Rodini sider på Facebook.

En eventyrbog, hvor hvert eventyr tager 5 min. Genialt til de små, hvor det kan være svært at holde koncentrationen i længere tid. Læs vores anmeldelse af den og andre bøger.

Det fineste aktivitetsstativ fra de danske iværksættere Franck & Fischer. Vi er vilde med de smukke afdæmpede farver og den smukke Babyspyder i træ!

Jordemoderen Heidi Meyer Vallentin har skrevet en fødselsforberedende bog om sin Meyermetoden, der er smertelindring via tryk (og det virker også yderst afslappende, selvom du ikke har veer😉).

Rebozo/vikle fra LilleMys i de fineste farver. Og en varmepude, der skal have 2 min i mikrobølgeovnen – perfekt, der ikke er en ledning, når man har veer og bevæger sig rundt. Læs vores artikel om rebozo HER.

Comfort-u puden fra Fossflakes er en stor sag, der både kan bruges som rede/babynest, ammepude, støtte til den gravide mave og støtte i det hele taget. Læs mere HER.

…og lidt til de større børn:

Alberte Winding har skrevet nogle rigtig fine bøger om drengen Anker (også særlig fedt når end søn faktisk deler navn med hovedepersonen). Og så har Morgenthaler skrevet en bog med dyrefabler, der samtidig introducerer børn til alfabetet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *