Om moderen og journalisten bag

“Jeg er ved at skabe “en mor” ud af mig selv”

1. marts 2016 fik jeg i en alder af 33 år en lille dreng Anker sammen med min kæreste. Der boede vi i lejlighed på Frederiksberg. Så tog det ene det andet; vi købte min mors gamle bil og investerede alle vores penge i et hus på Amager – en gammel smuk ‘dame’ fra 1927, der kræver en kærlig hånd i ny og næ. Men vi er meget glade for hende. Og her 27. januar 2019 fødte jeg så vores anden søn Svend.

Med Anker oplevede jeg, at moderskabet var som at starte på et helt nyt studie – med tårnhøj læringskurve – rundt om mig fløj tips og tricks og erfaringer. Og jeg måtte stille mig selv en hulens masse spørgsmål; Skal det være Smertefri Fødsel eller Mamaprofylaks (øh hvad?)? – Skal drengen hedde Anker eller Lotusblad? – Øko eller ligeglad? – Gravidmotion eller sofa? – Genbrug eller Mini Rodini?

Jeg er uddannet journalist og er nu redaktør for Copenhagen TV Festival. Før min første barsel lavede jeg tv-programmer til især TV2 og DR i mange år hos Nordisk Film TV, og det var virkelig sjovt. Jeg har blandt andet lavet “Felix rykker ind”, “Jul på La Glace”, “Knæk Cancer” og meget mere. Men jeg savnede også at skrive. Jeg er mere en almindeligt nysgerrig og undersøger i detaljer, så da “det nye studie” begyndte, opstod idéen til dette site;

Jeg ville sætte fokus på dybere emner inden for moderskabet i et hav af lidt for mange sukkersøde lyseblå elefanter og lyserøde bamser. Men også med drys af lækkert mor-skab, rejser og kultur – for lysten til den slags forsvinder vel ikke, blot fordi bleer og sutter blurrer det hele lidt?!

Så det her er ikke en mor-blog (dagbog). Det er et journalistisk mor-magasin, hvor vi er en række kvinder (og indimellem mænd), der bidrager med seriøst indhold, viden og erfaringer – drysset med morskab i ny og næ.

Du kan læse om de andre skribenter HER – det fremgår af hver artikel, hvem der har skrevet den!

God fornøjelse!
Maria

Hvis du har kommentarer, bidrag, spørgsmål eller ting, du gerne vil have testet, så kontakt mig på: maria.hougaard@gmail.com