Om moderen og journalisten bag

“Jeg er ved at skabe “en mor” ud af mig selv”

1. marts 2016 fik jeg i en alder af 33 år en lille dreng sammen med min kæreste. Der boede vi i lejlighed på Frederiksberg. Så tog det ene det andet, og vi købte min mors gamle bil og investerede alle vores penge i et hus på Amager – en gammel smuk ‘dame’ fra 1927, der kræver en kærlig hånd i ny og næ. Nu er jeg gravid med barn nummer to, der har termin i januar 2019.

Jeg oplevede, at moderskabet var som at starte på et helt nyt studie – med tårnhøj læringskurve – rundt om mig fløj tips og tricks og erfaringer. Og jeg måtte stille mig selv en hulens masse spørgsmål; Skal det være Smertefri Fødsel eller Mamaprofylaks (øh hvad?)? – Skal drengen hedde Svend eller Lotusblad? – Øko eller ligeglad? – Gravidmotion eller sofa? – Genbrug eller Mini Rodini?

Jeg er uddannet journalist og er nu redaktør for Copenhagen TV Festival. Før min barsel lavede jeg tv-programmer til især TV2 og DR i mange år hos Nordisk Film TV, og det var virkelig sjovt. Men jeg savnede også at skrive. Jeg er mere en almindeligt nysgerrig og undersøger i detaljer, så da “det nye studie” begyndte, opstod idéen til dette site;

Jeg ville sætte fokus på dybere emner inden for moderskabet i et hav af lidt for mange sukkersøde lyseblå elefanter og lyserøde bamser. Men også med drys af lækkert mor-skab – for lysten til den slags forsvinder vel ikke, blot fordi bleer og sutter blurrer det hele lidt?!

Det her er ikke en mor-blog (dagbog). Det er et journalistisk mor-magasin, hvor vi er en række kvinder (og indimellem mænd), der bidrager med seriøst indhold, viden og erfaringer – drysset med morskab i ny og næ.

Du kan læse om de andre skribenter HER – det fremgår af hver artikel, hvem der har skrevet den!

God fornøjelse!
Maria

Hvis du har kommentarer, bidrag, spørgsmål eller ting, du gerne vil have testet, så kontakt mig på: maria.hougaard@gmail.com

– moderskab og morskab