Flyverdragter er et hit – også til voksne!

Flyverdragter i sneen – grøn flyverdragt fra The Dalset – model “Unisex”

Af Maria Lyngsø Hougaard

Flyverdragten er ikke længere forbeholdt børn, håndværkere og fiskere. Den er virkelig dukket op i bybilledet – på voksne!

Den er også blevet set på en af de klassiske not-lister, der ofte dukker op, når vi skriver “nytår” i kalenderen – der var én, der syntes, det var skørt med flyverdragt til et voksent menneske. Men når jeg kigger på gadebilledet viser det, at alle langt fra er enige. Og jeg er hvert fald ikke – det giver da så god mening!

Som forældre sværger vi til flyverdragter, når det kommer til vores børn, fordi de er varme, de går ikke op på midten ved bevægelse, og de dækker hele kroppen. Smart! Så hvorfor ikke udnytte præcis de samme ting som voksen? Især lige nu, hvor Danmark står hvid og kold.

To gange lynlås = varme – “Unisex” flyverdragten fra The Dalset har mange fine features

Sneen er faldet i Danmark – ikke meget, men lige akkurat nok til, at vi kunne tage kælken med til bakkerne ved Amager Strand, og min søn på 2 år kunne få sin første kælketur. Og det var en kæmpe fornøjelse, at vi begge kunne iføre os vores flyverdragter. Der er bare en frihed i at kunne trække en dragt henover, hvad end man nu har på den dag samt en bevægelsesfrihed, du ikke får med todelt overtøj.

Der er efterhånden en del producenter af flyverdragter til voksne, men jeg har forelsket mig i “The Dalset”. Den er perfekt til forældre, for det er ikke bare en tynd termodragt (som en del af dem, der blev produceret i begyndelsen), de er tykkere og varmere og giver ikke kold numse på rutche-banen.

Blå flyverdragt fra The Dalset – model “Basic”

Iværksætteren bag, Malene Dalset, startede i 2016 sin linje af flyverdragter og fører nu tre forskellige modeller – Basic, Unisex og Peace. Jeg har prøvet dem alle tre, og de har forskellige fordele.

“Basic” er smal for oven – den sidder til og er slank, hvilket er fedt, så man ikke føler sig tyk, men den mangler også lommer, synes jeg. Her er “Unisex” et hit med sine mange lommer. På kælkebakken var det fedt at have mobil, pung og snotpapir til sønnike i lommerne frem for en taske. “Unisex” er cool og maskulin i sit udtryk. Sidste model hedder “Peace”, og her kan man allerede fra start mærke lækkerheden – den er pakket i en blød pose – og dragten er super lækker kvalitet og blød. “Peace” er også mere smal i overdelen som “Basic”, men med et par lommer. Jeg er særligt vild med, at “Peace” er foret i benene (det er de andre ikke, for at give plads til høje støvler) og har håndledsvarmere med tommeltot-hul.

Fin detalje på den olivengrønne “Unisex” model fra The Dalset

Jeg tror, at de fleste, der er i tvivl om, hvorvidt de som voksen vi iføre sig en flyverdragt tænker på æstetikken – ser man dum ud i en flyverdragt? Som med så meget andet, er det selvfølgelig en individuel sag, men med de flyverdragter, der laves nu, vil jeg mere sige, at man ser cool, sporty og praktisk ud på den fede måde.

Hvis du overvejer at investere i en flyverdragt til dig selv, skal du først og fremmest finde et design, du kan lide, men også tænke over, om det skal være en tynd termodragt eller en godt foret sag. Da jeg så mig om efter en flyverdragt, var det netop for at kunne lave ting med mit barn udenfor – og når jeg skal ud og gå/cykle på kolde dage. Derfor gik jeg efter en godt foret en af slagsen. Og her faldt jeg i min research over “The Dalset”.

Flyverdragt til både barn og voksen er perfekt til alt fra legeplads til kælketur

Og hey, farmand er også hoppet på bølgen og tog sågar sin på for at hente pizza i går aftes! Det giver også SÅ god mening, når man sætter sig på cyklen en kold vinterdag, og kulden virkelig bider. Pludselig kan man faktisk tage kjole med tilhørende strømpebukser på til en fest i januar, selvom man ved, at kulden bider på nat-cykelturen hjem igen, fordi man bare kan tage flyverdragten uden på – vupti; kjole og det hele kan sagtens være nede i sådan en sag! Og sidst men ikke mindst; forældre! Når man skal på legepladsen eller i haven med sit afkom, der med bestemt udtryk i ansigtet påpeger, at mor også skal rutche…og kravle med ind i det virkelig lave legehus. Flyverdragter til voksne er lige så perfekte, som de er til små børn. Og så kan dem, der putter flyvrdragten på NOT-listen da bare gå og fryse;-)

PS Gør lige dig selv den tjeneste, at tjek “Peace” modellen i leopard-stof. Den er super fed, hvis du vil sætte lidt vild kolorit på den kolde hverdag!

Der er sponsorerede ting i artiklen – samarbejder med brands er altid nøje udvalgt af Mor-skab, og holdningerne er fra hjertet. Produkter, der fremvises her, er ting, vi har håndplukket! //Mor-skab

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.