Hvordan gør man travl hverdag lettere?

Af Melissa Ejlersen

Madplaner og basisindkøb
Jeg er ret misundelig på dem, som har fantasi til at sammensætte en madplan for ugen – og holde sig til den ikke mindst! Hvis du er en af dem – fortsæt det gode arbejde! Jeg falder ikke i den kategori. Derfor har jeg måttet finde en anden løsning for at undgå ulvetime i supermarkedet. En gang om ugen køber jeg et godt udvalg af råvarer, så vi nemt og hurtigt kan trylle en ret frem, når vi rammer aftensmadtid.

Køb ind på nettet
Jeg får mine dagligvarer leveret hver uge. På 30 minutter har jeg fyldt indkøbskurven, betalt og som den fantastiske krølle på halen, skal jeg blot læne mig tilbage og vente på, at varerne bliver leveret lige til døren. Jeg klikker mine indkøb hjem på https://mad.coop.dk/ da deres sortiment passer bedst til os, men der findes fine alternativer som https://www.nemlig.com/ og indkøbstjenesten Vigo hos Rema 1000. Vil du gøre den daglige madtjans endnu nemmere, kan du vælge den endnu mere luksuriøse løsning og bestille måltidsløsninger, hvor alt er afmålt og vejet på forhånd.

Få mad leveret til døren fra Coop eller Nemlig.com

Planlæg at holde fri!
Den altoverskyggende årsag til, at jeg forsøger at gøre vores hverdag så nem og overskuelig som muligt er, at jeg gerne vil skabe mere tid til nærvær og fordybelse i min familie. For at sikre at den fritid vi skaber, ikke blot bliver konverteret til legeaftaler, fritidsaktiviteter og andre fornøjeligheder, synes jeg, at det er vigtigt, at reservere tiden i familiekalenderen til bare at være sammen.
For den digitale forælder, findes der et væld af app´s som kan hjælpe med at holde styr på alle aktiviteterne. Har du som jeg hang til det lidt mere analoge, kan jeg stærkt anbefale en god gammeldag familiekalender på køkkenvæggen.

Familiekalendre – analog eller app – gør det nemt at planlægge

Send vasketøjet i byen
Hos https://dk.washa.com/#!/ kan du bestille alt fra rens og stryg, til en helt almindelig vask. Du fylder blot en pose og så tager de sig af resten.  Vi er i den lidt mere luksuriøse ende af bekvemmeligheds skalaen her, og 259 kr for en vasketøjspose står da også i skarp kontrast til de 14 kr., jeg må punge ud med i vaskekælderen. Ikke desto mindre er Washa en tjeneste, som jeg sagtens kan forestille mig at benytte indimellem, når tiden er knap og vasketøjsbunkerne høje.

Ja, du kan få hentet og bragt dit vasketøj!

Morgenrutinen
De fleste kan nok nikke genkendende til de der morgener, hvor alt går galt… Der er ikke mere mælk, kaffen når at blive kold, imens du både pakker tasker, lægger mascara og prøver at koordinerehvem der henter, og hvem der laver aftensmad. Netop som det var lykkedes at gøre alle mand klar, så får junior en eller anden fiks ide, som udmønter sig i endnu 5 minutters tjuhej, før du endelig har fået låst døren bag dig og er på vej ud i dagen.

At undgå den slags morgener er nok utopi. Jeg bestræber mig dog på at nedbringe antallet ved at forberede mig aftenen forinden. Taskerne er pakket på forhånd, dagens outfit ligger klar, og morgenmaden er planlagt og tilrettelagt. På den måde kan vi koncentrere os om at komme godt fra start uden stress og jag.

Babykasse leverer bleer og pusletilbehør direkte til din dør

Bleer leveret til døren
Babykasse
er et initiativ, du skal kende til – det kan nemlig gøre din hverdag nemmere – eller din nybagte mor-venindes hverdag (ok god barselsgave). Det er en slags Nemlig. com for forældre!
De leverer bleer, skumklude, pudder og alt det andet til puslebordet lige til døren. Så skal du ikke længere slæbe store poser bleer.

Hjælp til nullermænd!
I den søde barselstid tilbyder mange at støvsuge eller tage opvasken når de er på besøg, det stilner dog hurtigt af, og når hverdagens 100 metermesterskab i koordinering skal stå, er der mange ting jeg hellere vil end at støvsuge. Du kan kan aktivere familien, eller du kan vælge den helt nemme udvej. Hos https://happyhelper.dk/  kan du bestille en rengøringshjælp, når det passer dig, og til præcis den opgave som du vil have løst.

Sig pyt!
Du behøver ikke at nå det hele, og det hele behøver ikke at være perfekt. Livet venter ikke på, at du får sat kulissen, du risikerer derimod at gå glip af alt det sjove, imens du løser de sure pligter. Husk at sig pyt og lade de ting du ikke når ligge – du når det nok i morgen!

 

 

 

 

2 tanker om "Hvordan gør man travl hverdag lettere?"

  1. Hej Melissa
    Altid dejligt med gode tips til at gøre den travle hverdag lettere 🙂 Vi er også begyndt at få madkasser leveret – det sparer os så meget tid. Det først at skulle handle efter arbejde (og ofte med børnene) samtidig med man skal være kreativ ift. menuen – det kræver altså bare både tid og ressourcer. Vi får leveret fra fra Retnemt – https://www.retnemt.dk/maaltidskasser.htm – og det fungerer super godt for os.

  2. Hej Susanne

    Det er altså også et godt tip! Jeg har for nyligt luret lidt på deres løsning, og det ser både nemt og ikke mindst lækkert ud. Det ville helt sikkert spare mig endnu mere tid, ikke at skulle udtænke endnu en variation af “noget med hakket oksekød” – der er trods alt grænser for hvor ofte min familie synes, at der skal være Lasagne på menuen.

    Tak fordi du læser med:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.