BRIO vil lege med de mindste

Af Maria Lyngsø Hougaard – artiklen indeholder reklame for BRIO

                                                 “At lege er et barns arbejde.”

Sådan sagde den schweiziske psykolog Jean Piaget. Det kan lyde lidt tørt, men med citatet mente han, at leg er yderst vigtigt for barnets udvikling. Og det er derfor, det er så vigtigt at fremme leg hos små børn. At lege er et barns job, fordi leg gør det muligt for børn at lære færdigheder, sociale relationer og hvem de selv er.

BRIO, der laver trælegetøj, opstod i Sverige i 1884. I 1907 talte kataloget 170 varer heriblandt trælegetøj. Og deres mest kendte produkt er toget.

BRIOS Light Up Rainbow er for de mindste togbane-fans

Legetøj igennem generationer
Dine forældre legede nok med det. Og du lå sikkert også selv henslængt over træskinnerne, imens det lille tog lastet med kul kørte op og ned ad bakke. I dag kan togene køre af sig selv, og der er lyd og lys, og mine børn elsker det. Nogle gange har hele stuegulvet været en stor BRIO-togbane. Noget af det er nyt, noget af det arvet, for det er en af de ting BRIO kan – det holder i mange generationer.

Nyt til de mindste
BRIO har også en produktlinje med fokus på de mindste børn, der hedder ”My First Railway”. Og med BRIO Light Up Rainbow vil de fænge de små på cirka halvandet år og samtidig give dem lidt sjov og læring med på vejen.

Hvis barnet følger lysene, vil regnbuen lyse op og spille musik

Læring om årsag og virkning
Light Up Rainbow er et interaktivt tog til de små, hvor der fokuseres på ”årsag og virkning” igennem leg. Faktisk begynder barnet allerede at udvikle sin forståelse for årsag og virkning omkring 5-6 måneders alderen. 

Legen med Light Up Rainbow toget går ud på at følge de blinkende lys på skinnerne i den rigtige retning igennem skyen i midten. Når det lykkes, vil regnbuen få lys i en af sine fire farver og en lille melodi vil spille. Når der er lys i alle farverne vil en fin sang spille, og der kommer lysshow i regnbuen.

Togbanen kan sættes sammen med BRIOs klassiske togbane og dermed indgå i de store togbyggerier, som foregår herhjemme hos os, hvor sønnike på 6 år også synes, det er sjovt, at det lille tog kan køre en tur op på bjerget under skyen og få en melodi med på vejen. 

Du kan læse mere om toget HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *