Budgetvenligt hverdagsmad

Af Maria Lyngsø Hougaard

Jeg er blevet ret glad for at kigge i kogebøger igen. Af en eller anden grund får jeg mere lyst til at lave en ret, når jeg kigger i en lækker fysisk kogebog. Det lyder lidt oldschool, men sådan har jeg det. Men ulempen er ofte, at opskrifterne i kogebøger ikke passer til en travl hverdag. Der er gjort lidt ekstra ud af dem, hvilket man så også skal gøre i køkkenet. Men FADL’s forlag (som i det hele taget laver super smukke bøger) er kommet med to flotte kogebøger med budgetvenligt hverdagsmad, der både har fokus på nem mad i hverdagen samt mad på budget – perfekt for mange børnefamilier.

  
Nemt på Budget

I denne kogebog er der 75 opskrifter på retter, der er både velsmagende og budgetvenligt. Så hvis I både har travlt og prøver at file lidt her og der på budgettet, så er bogen den helt rigtige for jer. Uden det bliver kedeligt. 

Forfatterne har skruet ned for dyre ingredienser og brugt helt almindelige budgetvenlige råvarer, men bestemt tænkt på at det skal være spændende og smage godt. 

Bogen er en kombination af ni andre kogebøger fra FADL’s Forlag, hvoraf de lækreste og mest prisvenlige opskrifter er blevet plukket ud og inddelt på ny. I Nemt på budget er opskrifterne inddelt de fem kapitler morgenmad, forretter, hovedretter, tilbehør og desserter. 

Vores børn for næsten altid havregrød til morgenmad, og en dag da vi havde lavet for meget, prøvede vi deres havregrødsklatkager (jeg er vil med alle tiltag for at undgå madspild). De var et hit hos ungerne. For mig var det stadig i stil med kedelig havregrød tilsat kakao, men for mine sønner var det noget helt andet – både ny form, farve og et udseende a la dessert;-)

I får lige idéen her:

Vores havregrynsklatkager

Hverdagsfavoritter

I denne kogebog deler to bloggere Julie og Stinna ud af deres bedste opskrifter inden for hverdagsmad. Det er lette, tilgængelige, sunde og velsmagende retter som passer ind i en travl hverdag.

Opskrifterne er så vidt muligt uden forarbejdede fødevarer og hvidt, raffineret sukker, dog er der plads til lidt mørk chokolade i en dessert eller mel til bagværk – alt sammen fordi, at forfatterne ikke vil gå på kompromis med den gode smag. Fornuft og god smag er i højsædet.

Det der tiltaler mig mest ved den kogebog er, at der er tænkt i, at det skal passe ind i en travl hverdag. For vi vil rigtig gerne lave god mad herhjemme, med der er ikke meget tid til det, når man har en sulten 4-årig ved sit ene ben og en 1-årig, der bare gerne vil hænge på arm hele tiden.

Læs mere om Julie Bruun på bloggen www.juliebruun.com og Stinna Guldmann Marker på www.stinna.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.