Fødselsberetning: Det var en rigtig god fødsel!

Beretning fra en læser – Fotos:http://melissajean.com.au

I anledningen af at vi gerne vil sprede fortællinger om gode fødsler, istedet for de mere dramatiske/dårlige, som vi ofte hører om, så har vi fået denne beretning:

Jeg vil gerne fortælle om min fødsel af min søn som kom til verden for 5 måneder siden. Min fødsel gik på ingen måde, som jeg havde troet eller som jeg var blevet forberedt på, men den gik godt, og det var en god oplevelse.

Jeg havde oprindelig termin den 10 oktober 2018. Men min søn valgte dog at komme til verden 5 uger før termin. Her er min positive fødselshistorie.

Mandag den 10 september
Det var en ganske almindelig dag. Jeg havde en brunchaftale med en veninde og havde nogle praktiske ting, jeg skulle have ordnet nede i byen. Jeg havde dog en del plukveer den mandag, og det havde jeg haft hele weekenden også. Men ikke noget jeg ikke kunne holde ud, og jeg tænkte ikke rigtig videre over det i weekenden. 

Men imens jeg sad og spiste brunch med min veninde, som havde født for 3 måneder siden, fik jeg mere og mere ondt i min lænd, og min veninde syntes, det lød som begyndende veer og rådede mig til lige at ringe til min jordemoder. Det gjorde jeg, og hun sagde, at jeg skulle tage til min egen læge og lige blive tjekket for en evt blærebetændelse. Afsted med mig til lægen som fandt noget i min urin og sendte mig hjem med pencillin.

Mandag gik. Jeg fik det mere og mere træls og var rent ud sagt rigtig træt af at være gravid. Jeg tænkte overhovedet ikke på, at jeg var ved at gå i fødsel, for der var jo stadig 5 uger til termin, og jeg var førstegangsgravid, så tanken om at han ville komme, havde jeg slet ikke. 

Foto: http://melissajean.com.au – #melissajeanbabies

Mandag nat kl 23:45
Jeg vågner pludselig op med et sæt, og rejser mig op, og idet jeg gør det, går mit vand. Og det ikke bare en lille smule. Det fosser ud af mig. Jeg får vækket min kæreste, og jeg ringer til min jordemoder (jeg var i kendt jordemoder-team). Jeg får fat i hende og forklarer, hvordan og hvorledes, og at jeg ikke føler, at jeg har veer eller noget.

Jordemoderen siger, at jeg skal ligge på og prøve at ringe til hende om en time igen. Der går dog ikke mere end 5 minutter, fra jeg har lagt på, til at jeg får ret kraftige og hyppige veer. Jeg ringer igen til hende og fortæller, at nu er veerne altså kommet med fuld styrke. Hun siger, at vi lige skal køre til Holstebro sygehus og blive tjekket (jeg bor i Holstebro, men skulle føde i Herning grundet graviditetssukkersyge).

Vi skynder os at pakke de sidste ting og køre op på sygehuset. Veerne bliver mere og mere kraftige. Jeg kommer op og bliver tjekket og er 4 centimeter åben og i aktiv fødsel! Shit tænkte jeg! (Der er her gået ca en time fra mit vand gik).

Jordemoderen i Holstebro sagde, at vi skulle skynde os at køre til Herning med det samme. Afsted med os. Vi ankom og blev taget godt imod af min jordemoder, som jeg kendte fra Holstebro, og som var ankommet til Herning før os. Hun undersøgte mig, og jeg var nu allerede 8 centimeter åben (der er gået ca to timer nu).

Fra de 8 cm til 10 cm gik der ca halvlanden time, og jeg husker tiden svagt. Men jeg husker en jordemoder og en kæreste, som var der for mig og lod lidt mig styre, hvordan jeg ville stå og gå. Jeg kunne ikke ligge ned, fordi jeg havde så ondt i min lænd, så jeg gik rundt på stuen og lænede mig op af væggen og op af briksen under veerne.

Efter halvanden times tid begyndte jeg føle træng til at presse. Så jeg kom op på briksen igen og blev tjekket, og jeg var nu 10 centimeter åben og skulle i gang med at presse. Grundet det hele gik så stærkt, fik jeg ikke noget smertestillende, men jeg fik lattergas under pressefasen. Jeg fik det dog skidt af det og kastede op. Så jeg valgte at stoppe med den. Jeg er ikke helt sikker på, hvor lang tid det tog at være i pressefasen. Men 5 timer og 15 minutter efter mit vand var gået, kom min dejlige søn 5 uger for tidligt til verden med en vægt på 2820 gram. 

Fødslen gik rigtig stærk og var uventet. Men hele oplevelsen var alligevel rigtig god. Både jordemoderen i Holstebro og jordmoderen, som jeg fødte med, var så rolige og professionelle, så jeg ikke på et eneste tidspunkt blev nevøs eller blev bange for noget gik galt.

Jeg fødte med den mest fantastiske jordemoder, som guidede mig igennem på den allerfineste og roligste måde. Det var en rigtig god fødsel!

Mange hilsner Trine

Foto: http://melissajean.com.au – #melissajeanbabies
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.