Belysning i mørket

Af Maria Lyngsø Hougaard
Der er sponsorerede produkter i artiklen, men mine meninger kommer fra hjertet.

Der var masser af lys i december måned, men januar og februar er mørke, grå og kolde. Men nu har vi fået lys i mørket derhjemme. Et nyt lys-system “Philips Hue”, som er virkelig genialt. En lille boks sidder inde i vores hus, tilkoblet vores wifi-netværk, og så kan vi via en app på vores mobil styre alt belysning, der er koblet op til den boks. Boksen, der hedder “Philips Hue Bridge”, kan styre op til 50 Hue enheder fx lamper, udendørs belysning, lysstrips under sengen osv. Via ens app kan man tænde/slukke, dæmpe/øge lysstyrken og justere farven på lyset.

Hue GO er en tur med ude i sneen


Lys mod indbrud

Sidste år til jul lod vi en lampe i stuen være tændt hele ferien, mens vi var væk, for at undgå de klassiske indbrud i julen, men med det her system, kan vi sidde i Jylland og tænde for vores lys i stuen. Og slukke det igen, når aftenen er omme.

Bali-belysning i haven
Vores første prioritet har dog været udendørsbelysning. Vi bor i en dejlig villa med en lige så dejlig have. Haven er dog ret mørk, når solen går ned. Da vi for nogle år siden var på Bali, lod vi mærke til, at de var vildt gode til udendørsbelysning! Stedet for blot at have gadelygter, så lyste de træer og palmer op nedefra. Det gav en virkelig hyggelig stemning og var meget smukt. Vi talte dengang om, at vi ville gøre det samme hjemme i haven, men vi fik det aldrig gjort.

Lily Spots lyser den gamle troldhassel op


Nu har vi sat “Philips Hue Lily Spike Spots” op ved vores træer. Tanken er, at vi så kan tænde dem, når vi skal sidde ude i vores pergola de lange smukke sommeraftener. Men det er faktisk også smukt at kigge ud på her i den mørke januar.

Lys i mørket


Lys med på farten
Og så er der “Hue GO”. Børnene er vilde med den! Den kan nemlig skifte farve for at ramme en bestemt stemning. Vi har haft den med ved badekarret i blødt varmt lys og med udenfor som hyggebelysning, da vi ville benytte den nyfaldne sne i den mørke januar. Anker på 5 år er lidt lysfølsom om morgenen, når øjnene lige skal vænne sig til lyset, så der har vi brugt dens indstilling “Wake-up light”.
Hue GO lades op og kan så lyse i op til 24 timer. På selve lampen kan man skifte imellem 7 lysfarver, men via Hue-appen kan man vælge imellem 16 mio. forskellige lysfarver.

Vi er bestemt ikke færdige med at afsøge det her system, og der kommer også hele tiden nye produkter, der kan kobles til.

En tanke om "Belysning i mørket"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *