Inspiration: Havebelysning

Reklame: Artiklen er i samarbejde med Philips Hue, men holdningerne kommer fra hjertet.

Lys. Luminans. Sollys. Dagslys. Rampelys. Lysstrøm. Lux. Lumen. Lysspil. Lysstråle. Lysvæld. Lysskær. Lysglimt. Lys skaber stemning. Og det gælder også udendørslys.

I Danmark er vi ikke beriget med mange lune sommeraftener, men de er der dog. Og dertil kan orangerier, pergolaer og udestuer også forlænge de aftener, hvor vi kan nyde haven og naturen. Og så er der lyset. Udendørs belysning er ikke bare det at få lyst en sti op eller sørge for lys ved trappen, så du ikke falder ned. Hvis du placerer dine lyskilder lidt inddirekte, kan du skabe stemninger med din havebelysning.

Inddirekte lys bag sofaen

Intelligent lys
Philips har med sin Hue app og lyssystem fokus på intelligent belysning både ude og inde. Alle lamperne (op til 50 styks) taler sammen med en lille Hue box kaldet “Hue Bridge”, der kører over internettet. Og via en app på din smartphone kan du så tænde og slukke, skrue op og ned eller endda skifte farve.

Amarant-lampen bag sofaen

Inspiration fra Bali
Da vi for nogle år siden rejste i Bali, så vi at de er virkelig gode til at arbejde med inddirekte udendørsbelysning. De lader lamper pege op i træer eller mod husfacader. De lader lyskæder sno sig rundt om palmens stammer. Vi talte om den måde at bruge inddirekte lys til at skabe en stemning.

Inddirekte belysning
Vi har placeret en Philips Hue Amarant bag bambussofaen i vores pergola, hvilket lyser rummet op, men på en inddirekte og mere hyggelig måde end med en lampe i loftet. Philips Hue Lily XL spot har vi placeret under vores troldhassel pegende op i det, hvilket virkelig viser de smukke krogede grene. Og så kan vi underholde os lidt med at skifte farven på lyset.

Lily XL spot peger op i vores trolshassel – her med grønt lys

Du kan se alle Philips Hue udendørsbelysning her – og her kan du også se eksempler på, hvordan de forskellige lamper kan bruges. Du kan også finde mere inspiration i vores tidligere artikel om lys i mørket i vinterhaven.
God fornøjelse med at skabe lys og stemning i haven!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *