Favoritter når baby skal ud på eventyr – bliv inspireret!

IMG_9830

Der er mange penge i kommende forældre og forældre i det hele taget, for mange er villige til at lægge en god sum for at give poden det bedste, mest sikre og korrekt udviklende.
Derfor har jeg selv brugt andres anbefalinger rigtig meget – for det er bare en del mere sandfærdigt end ekspedienten i butikken. Og så kan man fint jonglere mellem nyt, brugt og hjemmelavet.

Bliv her inspireret til, hvad du skal skaffe til turene ud af huset!
Og kom gerne med egne anbefalinger i kommentarfeltet nederst.

Barnevognen
– Vi havde egentlig kigget på kombivognen “Bugaboo Buffalo”, som en del af mine veninder har. Men så så vi kombivognen “Cybex Priam 2 i 1”. De to vogne minder rigtig meget om hinanden; de er begge gode byvogne, da de er små og lette at komme rundt med, og så kan de en masse tricks og kan slås sammen til ingenting og lignende.
Det var også blandt de få vogne, der er høje nok i styret til min kæreste!
Hvorfor valgte vi så Cybex? Vi lukkede øjnene og tænkte begge på den, vi helst ville vælge, og for begges vedkommende var det så Cybex, fordi vi synes, den er mere elegant, fordi den er tyndere i stellet og mere rund i selve kassen. Så det var mest på udseendet, da stort set alt andet er ens.
Det eneste minus er et lille vindue i kalechen, som kommer frem, hvis man vipper kalechen frem for at dække for solen (istedet for at hænge den klassiske stofble) – men det lille vindue giver ingen mening, for der kan solen også titte igennem!
Cybex Priam 2 i1 koster 9500 kr.
Kan fx. købes HER

IMG_9819
Cybex Priam


Den bløde lift; Voksiposen

– Vores brugte “Voksi Mini” er en mindre udgave af Voksi-posen, der passer til mindre vogne og kombivogne. Voksiposen er et rigtig godt alternativ til en lift, hvis man køber den med den hårde bæreplade. Der er både sommerdyne og vinterdyne til, som er en integreret del af posen, hvilket er fedt i stedet for en løs dyne. Og så kan baby også bruge voksiposen som et transportabelt legetæppe, der lige er ved hånden, når man skal på besøg andre steder.
De kan blandt andet findes brugte på appen “Reshopper”.
For brugt Voksi Mini incl dyner og bæreplade gav vi 1000 kr.
En ny lækker udgave uden bæreplade koster cirka 2000 kr.
Ny Voksi Mini kan købes HER

 

 

IMG_7841
Voksi Mini
Voksiposen som legetæppe
Voksiposen som legetæppe

Pusletasken
– På styret hænger pusletasken fra “Ida Ising”, som jeg har købt brugt på Den Blå Avis. Det særlige ved pusletasken er, at den indeholder en decideret madras, hvorpå du kan pusle baby, lige meget hvor du befinder dig, når alarmen lyder. I siden af tasken er der lommer til alle de nødvendige elementer.
Tasken har også en sød historie, idet det var Ida Isings egen svigermor, der gav hende en hjemmelavet pusletaske, og da veninderne så begyndte at spørge, hvor den kunne købes, begyndte Ida at sy dem.
Pusletasken er her hængt på styret med de fineste lækre læderstropper, som er helt perfekte, hvis man gerne vil have plads til andet i bagagekurven under barnevognen. Til pusletasken fås også en regntæt pose, som er perfekt til det danske ustadige vejr, så taske og bleer ikke bliver våde, selvom de stadig hænger her på styret.
Tingene fra Ida Ising kan købes HER

IMG_9832

IMG_9828

Babyalarmen
– Vi er fra flere sider blevet anbefalet babyalarmen fra “Neonate”, når det gælder babyalarmer på grund af deres lange rækkevidde på hele 800 meter, så vi har nu den nyeste 6900D.
Man må sige, at Neonate alarmen blev kastet ud i det fra først færd, for vi havde glemte lige at sætte os ind i dens funktioner, da vi pludselig stod med vores lille søn i barnevognen. Og her vandt alarmen ind, for den er rigtig nem at bruge. Det var ikke nødvendigt at læse brugsanvisning, for det gav ligesom sig selv.
Alarmen finder selv den bedste frekvens (nemt!), så der ikke kommer unødig støj. Vi skal dog lige finde den rette følsomhed til vores smag (den kan indstilles), da vi lige nu hører alt, om det så er naboens børn, bilerne på gaden eller folk, der går forbi. Og det er lidt svært at finde det rette leje. Men det hele er også så nyt, så vil vil også være HELT sikre på at høre den mindste lyd fra vores søn. Og her er det smart, at alarmen kan vibrere i lommen, hvis man får tid til at støvsuge.
Alarmen har genopladelige batterier, der kan holde strøm over 90 timer, temperaturmåler og natlys. Og så har den en talk-back funktion, som jeg ikke helt har luret endnu, hvordan vi kan bruge; mon ikke det skræmmer baby, hvis mors stemme pludselig kommer ud af højtaleren;-) Men alt i alt en virkelig god og nem babyalarm, der kan alt det, sådan en skal kunne.
Neonate babyalarm 6900D koster fra ny 1499 kr.
Læs mere om alarmen HER

Neonate babyalarm
Neonate babyalarm


Til tyvene; foldelåsen

– Hvis man har en Familieforsikring (indboforsikringen) skulle barnevognen gerne være dækket, men derfor er det stadig en lidt uundværlig del af hverdagen, så vi har valgt at låse vores fast, når vi er ude med denne farverige lås “Abus Bordo 5700”.
Desværre hører man også ofte om tyve, der lister ind i opgange og stjæler barnevogne, så i kælderens barnevognsrum låser vi den med en endnu stærkere foldelås “Abus Bordo 6000”, men den er lidt for tung at slæbe med ud på eventyr.
Grunden til, at vi har valgt foldelåse fra “Abus” er, at de er blandt markedets mest sikre, hvilket jeg fandt ud af ved at se en video på nettet, hvor en tidligere cykeltyv faktisk anbefaler dem! En kædelås kan en tyv nemlig klippe op med det rigtige værktøj, men en foldelås kræver en decideret skærebrænder, og det er nok de færreste tyve, der vil stå med gnister flyvende om ørerne og tiltrække opmærksomhed!
Og så er det lidt smart, at låsene har pangfarver, for det tiltrækker alligevel lidt opmærksomhed i gadebilledet, hvis nogen uden nøgle begynder at pille ved den.
Foldelåsene kan købes HER

IMG_9820


IMG_9847


Barnevognspynten

– Mødrehjælpen kan anbefales på det varmeste. Her kan du finde dejligt brugt babytøj og legetøj, og pengene går til Mødrehjælpens velgørende aktiviteter for ressourcesvage mødre.
Jeg har både fundet en del babytøj og for eksempel denne aktivitetsrangle fra “Lamaze”, der er rost for at stimulere børn, men også er lidt dyrt legetøj fra ny af.
Brugt Lamaze rangle kostede 25 kr.
Se Mødrehjælpens genbrugsbutikker HER

Lamaze rangle
Lamaze rangle

Lad dig inspirere til den lilles pusleplads i vores anden inspirationsartikel HER

32 tanker om "Favoritter når baby skal ud på eventyr – bliv inspireret!"

 1. Hvor længe kunne dit barn ligge i vognen med voksiposen? Har også købt en Cybex priam, men forhandleren i babysam mente at pladsen i kassen ville blive for trang med en voksipose + baby. Hvad er din erfaring?
  Vh Diar

  1. Hej Diar
   Tak for din besked!
   Han ligger faktisk stadig i kassen med sin Voksipose (mini udgaven!). Han er 7,5 mdr nu og er almindelig/stor af bygning og vægt. Det skal lige siges, at det er sommer-voksen nu, da vi ikke har fået skiftet til vinter igen, men han har til gengæld stor ulddragt på. Han fylder kassen godt ud nu, så vi skifter nok til klapvognsdelen om nogle uger.
   Vi har haft megen glæde af den.
   Håber det hjalp.
   Mange hilsner Maria

 2. Hej Diar,

  Jeg skal være far til en lille dreng til februar. Vi bor i Aarhus C og har, lige som jer, haft kig på både CYBEX Priam og Bugaboo BUffalo.
  Det er bekræftende at høre at en voksi pose i mini udgave passer godt til vognen. Dog har jeg lige et par spørgsmål til dig:

  – Er liggemål de samme i Bugaboo og CYBEX i barnevognsdelen?
  – Har i også købt en CYBEX autostol. Hvis ja, har i brugt den til vognen?
  – Vi har været nervøs for at CYBEX barnevognsdel er for smal, men det ser ud til i har god erfaring med det?
  – Der følger en fin madras med til Bugaboo barnevognsdel. Følger der også en brugbar madras med til CYBEX Priam? Eller købte i en ny madras?

  Jeg ser meget frem til at høre fra dig.

  Mvh
  Jeppe

  1. Kære Jeppe

   Tak for din besked!

   Vi stod i præcis samme valg med de to vogne:)

   Vi testede dem ved siden af hinanden og havde målebåndet fremme. De har helt samme liggemål. De kan helt det samme. Og det er faktiske nogle af de samme designere, der står bag. Vi valgte til sidst ud fra det æstetiske – og der vandt Cybex. På det tidspunkt var der ikke så mange på gaderne, fordi den var ret ny. Men det er der nu – i hvert fald her i Kbh.

   Cybex barnevognskassen er smallere ud indvendigt, fordi den er mere foret, men det spiller ingen rolle for Voksi posen presser stoffet ud. Og ja, Voksi mini passer i. Slaget over barnevognskassen er lidt stramt med vinter-voksien, men det går fint.

   Vi synes bestemt, at madrassen til Cybex er rigtig fin!

   Vi købte ikke en Cybex autostol, da vi kunne låne af venner.

   Her til slut: Vi er super glade for Cybex! Vi har valgt den i grå, da fx sorte barnevogne har det med at falme i solen;)
   Det eneste minus overhovedet er, at der er et lille vindue i kalechen, som er lidt dumt i høj sol, så der har vi sat et stykke gråt filt på med velcro. Men jeg kender andre, der ikke har lysfølsomme babyer:)

   Spørg endelig igen.

   Mange hilsner Maria

 3. Hej Maria. Hvilke slag hjul har I valgt? Vi er nemlig lidt i tvivl om det skal være all trerræn eller trekking?
  Vh Simone

  1. Hej Simone
   Vi valgte terræn og er meget glade for valget. Men kan ikke længere huske forskellen;)
   Mvh Maria

 4. Hej Maria.

  Vi har også været ude at kigge på markedet til baby kommer til juli, og valget er også faldet på Cybex Priam (dog ikke købt endnu). Den er ret flot og endnu ikke så almindelig i bybilledet hvilket tiltrækker os og så skulle den være ret let at komme rundt med?

  Bor også i KBH så kommer nok til samme ture som dig/jer med søerne, brosten, m.m.

  1. Alt i alt: Ville du have valgt den igen?
  Hvad er de største downsides ved den/hvad mangler den? (udover det med sol”vinduet” i kalechen).

  Super godt tip med foldelåsen, den copy/paster jeg vist og får købt sådan en!! Helt sikkert.

  Du blev ikke træt af håndtaget som er det eneste, jeg synes virker lidt billigt?

  2. Ift det med en voksipose mini/lignende, tog I så hele barnevognsdelen med op når I var på besøg eller blot voksiposen?

  3. Hvad har I gjort her efter han voksede ud af barnevognsdelen? Sover han bare i klapvognen så med uldragt, dyne osv?

  4. Nu ved jeg ikke om I har bil, men hvis I har, har I købt autostol fra Cybex også? Og evt den der passede til stellet, eller?

  På forhånd mange tak, hvis du har tid til at svare.

  Hilsen Kirsten

  1. Kære Kirsten

   Tak for din besked.

   Vi er super glade for barnevognen! Faktisk sover han stadig i den (13 mdr gammel), fordi han virker til at finde dens lille størrelse hyggeligt samt først lige er begyndt at sætte sig op i den – så nu skifter vi til klapvognsdelen + en stor havebarnevogn med sele;-)

   Vi tog kun voksiposen med op/ind. Med mindre han skulle puttes til nat, så tog vi hele delen og brugte den som seng.

   Jamen eneste dårlige ting har faktisk været det lille vindue. Jeg har syet et filtstykke på indersiden, da vi aldrig bruger det som kighul.

   Håndtaget er vi meget glade for, da det hurtigt glider op og ned med blot en hånd. Modsat Bugaboo hvor man skal have fat på hver side. Jeg synes personligt at Bugaboo virker mere billig.

   Håber det hjalp!
   Mange hilsner Maria

 5. Hej! Hvad har I gjort i regnvejr? Jeg synes ikke jeg kan finde et regnslag til Cybex Priam, som ellers også er den jeg hælder mest til 🙂
  På forhånd tak!

  1. Kære Line
   Vi fik er regnslag med i købet hos Engby barnevogne på Vesterbro – et der passer til Cybex.
   Dbh Maria

   1. Tusinde tak for dit hurtige svar! (Jeg er selv lidt langsommere i optrækket) 😉
    Hvad har I gjort med madrassen? Beholdt den der fulgte med eller en anden?

    1. Hej Line
     Vi har brugt den, der bare fulgte med og så en Voksipose med skiftevis sommer- og vinterdyne 🙂
     Vores søn sov faktisk i barnevognsdelen til han var et år og fyldte den helt ud – det syntes han var trygt. Men nu sover han også fint i klapvognsdelen (lagt ned).
     I skal nok blive glade for den!
     Dbh Maria

 6. Hej Maria 🙂
  Et lille spørgsmål til jeres erfaringer med Cybex og voksi. Kunne I bruge voksiposen efter I skiftede til klapvognsdelen, eller kunne den ‘kun’ bruges mens I brugte barnevognsdelen?
  Vh Clara

  1. Kære Clara

   Tak for din besked! Vores Voksi – den vi bruge i barnevognsdelen er med bæreplade, så den brugte vi ikke i klapvognsdelen, hvor der er et “knæk” ved knæene – vi købte istedet en Voksi Urban sovepose, hvor klapvognsselerne også kan stikkes igennem.

   Dbh Maria

 7. Hej Maria. Har du også en lås som du sætter på mellem barnevognskassen og barnevognsstellet? Jeg tænker hvis ikke så kan tyven jo stadig løbe med barnevognskassen? På forhånd tak. Mvh Maiken

  1. Hej Majken
   Tak for din besked!
   Det har jeg ikke nej. Jeg har ikke hørt om nogle, der har været ude for det – måske ser det alligevel en del mere mistænkelig ud, end at gå med en hel barnevogn!
   Mvh Maria

 8. Hej Maria,
  Vi er ret vilde med cybex’en men synes at “slaget” over barnevognsdelen virkede besværligt og som om det ville komme til at drille. Hvad har jeres oplevelse været med det?
  På forhånd tak, mvh Lærke

  1. Kære Lærke

   Jeg skal lige vide, om du mener regnslaget eller den del, man knapper på selve barnevognskassen over benene? Den var også stram hos os – vi hev og sled lidt i den, så den blev mere medgørlig. Den virker til at være lavet til at sidde helt stramt over kassen – nok for pænheds skyld, men giver dig ret i, at den godt kunne være en cm bredere:-)

   Bh Maria

 9. Kære Maria,

  Tak for hurtigt svar! Jeg mener den del, man knapper hen over selve barnevognskassen, ikke regnslaget. Vi havde rigtig svært ved at få det til at sidde ordentligt fast og knappe alle knapperne i butikken. Men I synes ikke det blev for bøvlet at “lukke” barnevognsdelen med knapperne? Det skal ikke være derfor man vælger den fra?

  Tak for hjælpen.
  bh Lærke

  1. Kære Lærke

   Jeg er enig i, at den er lidt stram i knapperne. Det skræmte ikke os væk. Vi har været rigtig glad for den – og bruger nu klapvognsdelen:-)

   Nu er det jo ved at være længe siden, men mener at vi ikke altid knappede den – fx om sommeren tror jeg ikke vi havde den på. Men i vintertiden gjorde vi selvfølgelig
   Det er i hvert fald ikke noget, vi har fortrudt!

   BH Maria

 10. Hvad er liggemålet på kassen ? :). Der står den kan bruges op til 6 mdr ? Men syntes jeg har læst den er 92 cm lang men så det da også mere end 6 mdr ? Hvor længe har du kunne bruge barnevogns kassen :)?

  1. Hej Melek
   Jeg kan ikke huske liggemålet, og den er på loftet nu, da vi har skiftet til klapvognsdelen. Men min søn, der er højere end gennemsnittet for sin alder, sov i barnevognskassen til han var over et år. Selvom der ikke var meget plads til sidst, syntes han, at det var dejligt trygt:-)

 11. Hej Maria,
  Tak for et godt indlæg.
  Først vil jeg lige høre – når du skriver det er 2 in 1, er det så den model, hvor barnevognskassen og klapvogn er i “samme stel” , altså hvor man bruger samme ramme?

  Dernæst vil jeg høre, hvad I har brugt af kørepose til klapvognen? Har I brugt Voksi mini uden bæreplade eller en vandtæt pose? Og kan regnslaget bruges til klapvognen?

  Tak for hjælpen:)

  Mvh. Sophie

  1. Kære Sophie

   Mange tak for din mail – dejligt du kan bruge artiklen:-)
   Ja, det er den kombivogn, hvor man bruger samme ramme til først barnevogn og senere klapvogn. Den er dejlig nem og kan sammenklappet være i bagagerummet på vores lille Suzuki Swift.
   Vi har brugt en Voksi Mini til den – men faktisk med bæreplade (dog med en ekstra skum-madras ovenpå bærepladen indeni Voksien, fordi vi syntes, den var hård med bæreplade)
   Kan faktisk ikke huske det med regnslaget. Vi bruger stadig klapvognen, men har ikke brugt regnslag efter han blev stor.

   Jeg håber, det hjalp.
   De bedste hilsner Maria

   1. Det kan du tro, tusind tak!
    Endnu et lille spørgsmål – ved du om Maxi-Cosi autostole kan passe på stellet?
    Mvh. Sophie

    1. Hej Sophie
     Nej, det ved jeg desværre ikke – vi har ikke den stol. Tænker at det skal være autostol af mærket Cybex.
     Bh Maria

 12. Hej- hvis du stadig har vognen- hvad er så liggemålet i klapvognen når den er lagt ned? Mvh Mitte

  1. Hej Mitte

   Vores udgave er den ældre model, hvor benene ikke kan lægges helt ned, så det er svært for mig at sige, men vores søn sov fint i den til han blev 3 år og ikke længere sov lur:-)

   Ellers vil jeg foreslå dig at ringe til Engby Barnevogne på Vesterbro (København), hvor de har den, og bede dem måle modellen, hvor benene lægges helt ned.

   De bedste hilsner Maria

 13. Hej Maria
  Vi har netop købt den nyere udgave af Cybex. Og glæder mig til at trille rundt med den.
  Har i haft nogle betænkninger ved at der ikke er sele i barnevognskassen?
  Mvh. Anna

  1. Hej Anna
   Tillykke med den😊
   Det har vi faktisk ikke. Vores første søn var ikke så mobil, og han lå i den til han var 1 år. Vores anden søn, der nu er 6 mdr er noget mere mobil, så måske bliver det et problem denne gang, men så tænker jeg bare, vi skifter til klapvognsdelen.
   De bedste hilsner Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.