Leg hjemme med din baby

Af Catalina Kromann Lyngsø

Netop i disse Corona tider, er vi mange som er bundet til hjemmet, hvor det kan være lidt en udfordring at få dagene til at gå, hvis man har små poder. Jeg har en datter på 5 måneder, Hannah, som er meget glad for diverse sanselege. Normalt går vi til flere forskellige hold om ugen, men de er selvfølgelig meldt af til, og vi finder i stedet på sjov herhjemme. Her er lidt inspiration til en sanseleg du kan lave med din baby, som både du og baby kan få meget ud af. Jeg har taget udgangspunkt i helt almindelige ting, som de fleste kan finde i hjemmet, ellers prøv at være kreativ. Gå en tur igennem huset med børne-øjne på, og se hvad der kunne være interessant at kigge på, gribe i eller røre ved. 

Find ting der rasler – lav dem selv af en plastikbeholder og fx ris, nødder eller kagekrymmel. Rensede makeup børster, rene pensler mv. Grav ind i tøjskabet og find det tøj som er blødt, fyldt med farver/mønstre. Lad din baby ligge i ble eller body og den kan mærke alt på sin krop. Sørg for det er godt varmt og læg eventuelt et blødt tæppe under. 

I videoen her kan du se mig der laver 10 minutters sanseleg med min datter på 5 måneder. Lad det være inspiration til din egen sanseleg. 

Håber I finder på nogle gode tider sammen – husk at nyd tiden og pas på hinanden <3 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.