Corona-karantæne: Det her kan du lave med dine børn

Af Victoria Klostermann Olsen

Påskeæg 
Det er jo stadig påsketid lige om straks, selvom det kan være svært at føle eller mærke i disse Corona-karantæne tider. Mal æg med dine yngste! Det behøver ikke være rigtige æg – det kan lige så snildt være æg i klipper ud af normalt papir. Giv jer god tid, og hyg med det. Put guld, glimmer og fjer på og hæng dem op i en forårsgren.

Lav påskepynt – Illustration af @lullus_illustrationsbiks

Skattejagt 
Også en idé til de yngste og mellemstore. Skattejagt er nok forbundet med at skulle være udenfor – men det behøver ikke være tilfældet. I stedet for et kort, så lav en masse små sedler med gåder, der leder dem videre til det næste gemmested, og det næste. Måske du har en lille lakrids eller andet liggende et sted, du kan gemme som præmien for enden af skattejagten?

Spil et spil
I min familie har vi en masse brætspil. Det er selvfølgelig ikke garanteret, at alle familier i Danmark har det, men hvis i har, så find dem frem! Man kan hurtigt blive overrasket over hvor involveret og engageret man kan blive i et slag Matador eller Partners. I kan jo også købe brætspil på Den blå avis eller Reshopper af private og få dem sendt med posten.

Gå en tur 
Vi har herhjemme hverken altan eller have, men det er vigtigt for os med frisk luft og ikke at gro fast på sofaen. Kom ud og gå en tur! Vi skal selvfølgelig passe på ikke at smitte hinanden, men det er absolut ikke forbudt at gå en tur. Man skal blot være opmærksom på ikke at være i direkte kontakt med andre og holde 2 meters afstand.

Den store bagedyst rykker ind
Vi elsker alle sammen ‘Den store bagedyst’. I kan selvfølgelig sætte jer ned og binge-watche alle sæsonerne (det er heller ikke en dum ide), men hvad med selv at få gang i køkkenet? Nu går der nemlig konkurrencen i den. Smid ingredienserne på bordet, og se hvem der lavet en bedste kage – uden opskrift. Eller måske man kan lave en pynte-konkurrence? 

Eller endnu bedre, så kan du gå ind på følgende link: https://www.facebook.com/events/863340117462161/

Her tilbydes der nemlig live-bagning for børn med Membeno i Corona-karantæne ugerne. Hvis I har ingredienserne klar, så er det her et super hyggeligt alternativ med simple opskrifter, så alle kan være med 🙂

Leg Den Store Bagedyst – Illustration af @lullus_illustrationsbiks

Online Baby-samlesang
Hvis du er på barsel, er du måske vant til at gå til baby samlesang eller lignende. Fortvivl ikke, det kan du også deltage i online. Der er fx en her, der på Facebook har valgt at køre babysamlesang online, imens coronakrisen kradser – find hende her: https://www.facebook.com/events/1096342764058328/

Hold gang i læringen 
Der er måske lukket for skolerne, men det kunne måske være en god ide at holde børnene ved ilden. Mentor Danmark tilbyder gratis matematikundervisning – live streamet fra deres kontor i København. I kan måske sætte jer sammen og lytte? I kan læse mere om det på deres Facebookside. Og Sofaskolen tilbyder digital undervisning fra 0.-9. klasse med tilhørende opgaver.

Hver morgen kl 9 kan i også styrke jeres biologi-kundskaber med live undervisning fra Randers Regnskovs skoletjeneste. I kan hoppe ind og være med gennem dette link: https://www.facebook.com/events/1980742835402946/

Også fra Kattegat Centret er de begyndt at undervise i havet dyr. Du kan finde deres live-udsendelser her og på deres Facebookside.

Byg et toiletpapirsfort – Illustration af @lullus_illustrationsbiks

Meld jer som frivillige
Der er flere Facebooksider der er poppet op de seneste par dage, med folk i bestemte områder, der skriver efter hjælp, såvel som melder sig som frivillige. Hvad med at bruge nogle dage de næste par uger, med at hjælpe dem omkring jer? I kan eks. melde jer som hundepasser et par dage?

Tjek eks siden “Karantæne- hjælp hovedstaden” på Facebook ud. Der er indtil videre 2000 medlemmer, i kan sparre med. 

Corona træning med Melvin på Instagram 
Hver dag kl. 11 på Instagram! Hop ind og følg ham og vær med til at blive aktiveret, så du ikke er helt alene om den dårlige samvittighed. Hans navn er @Melvinkakoozas

Dans – Illustration af @lullus_illustrationsbiks

Der er stadig muligt for at købe noget nyt
Godt nok er Corona kommet til Danmark – og vi skal helst ikke have for meget omgang med vores medmennesker, men det vrimler med tilbud på diverse online kanaler. Mangler I e-spil? En bog? En ting? Noget andet? Så husk at der er rig mulighed for at bestille de ting, man nu engang føler kunne gøre det lidt hyggeligere hjem med posten – ligesom der er mulighed for at bestille mad med TakeAway og støtte de restauranter i dit nærmiljø, som du ikke vil undvære efter krisen – mange små steder har det virkelig hårdt her under krisen. 

Skype
Det er nok ikke den bedste form for underholdning på lang sigt, men hvad med at sætte de små til at Skype med bedsteforældrene? Eller et andet familiemedlem/ ven? Det skal selvfølgelig være noget i et fælles om, men et evt. opkaldt til farmor og farfar en gang om dagen (eller mindre/mere) kan også give lidt differentiering i hverdagen og til stadighed holde jer tæt sammen som familie.

Tak for lån af fine og underholdende illustrationer fra@lullus_illustrationsbiks


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.