Øko-frisør til træt mor-hår

Af Maria Lyngsø Hougaard
– Der er sponsorerede produkter i artiklen, men mine meninger kommer fra hjertet.

Det er efterår. Træernes blade bliver mørkere – og smukkere, bevares. Men når mit blonde hår bliver mørkere, når dagene bliver kortere, ser det bare fedtet ud.

Med mørk hovedbund, gullige lokker og bleg hud mødte jeg op hos den økologiske frisør Zenz på Frederiksberg. Her mødte Katrine mig. Hun bakkede op om min tanke op et køligere look frem for det gyldne/gullige hår, jeg troppede op med. Og så gik hun i gang med at lægge lyse striber.

En grøn frisør – kan bruges af gravide og ammende
Zenz er Danmarks største grønne frisørkæde. Sidst jeg var her, havde jeg min 2 måneder gamle baby med. Under graviditeten var mit hår blevet kedeligt og tørt, men jeg tænkte, at det var no go at sætte mig i en frisørstol og give babyen en masse dårlig kemi. Men det kan man godt hos Zenz, fordi de er en grøn frisør og skal overholde en masse regler. Faktisk holder de i Frederiksberg-salonen indimellem mor og baby-dage, hvor man kan tage sin baby med til frisør (læs mere om det her).

Zenz er ikke en billig frisør! Men når man som jeg gerne vil lysnes, er det vildt rart at vide, at man ikke får brintoverilte i håret. Og så er det en forkælelse. Der er massage i stolen ved hårvasken, og man får fodbad med olier, imens farven trænger ind – jep, det er luksus ik!

En mørk toning
Katrine er lidt kæk og slutter af med en mørk toning for at give håret lidt mørk bund og det mere køligere look. Troede ikke lige jeg skulle ind og have mørk bund, men sammen med de lyse striber, ser jeg til sidst, at det giver god mening.

Sæt dig ind i tingene
Der er andre grønne saloner derude, og hvis du gerne vil sætte dig ind i, hvad de skal leve op til for at få mærkatet “Grøn Salon”, så kan du læse mere HER. Her finder du også en liste bagerst med de stoffer, som en grøn salon ikke må bruge. Det kan godt betale sig at være kritisk som forbruger og vide, hvad du får i håret. Lige meget om det er i efterårsfarver eller køligt lyst.

Zenz blev startet af Anne-Sophie Skjødt Villumsen er ejer af de grønne frisør-saloner der er langt fremme, når det kommer til at køre en frisør miljørigtigt og så lidt skadeligt som muligt (Her kan du læse hendes 4 gode råd til gravid- og ammehår).

Læs mere på Zenz’s hjemmeside HER

Før og efter – med den nye køligere hårfarve samt klip
Før og efter – med den nye køligere hårfarve samt klip

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *