Gravid-venlig frisør: Afhjælp 4 hår-problemer

Af Maria Lyngsø Hougaard

Der er sponsorerede ting i artiklen – samarbejder med brands er altid nøje udvalgt og håndplukket af Mor-skab, og holdningerne kommer fra hjertet //Mor-skab

Det er ingen hemmelighed, at en graviditet og amning er hårdt ved kroppen. Og ved håret. Hår-problemer som hårtab, tørhed og ændret struktur er ikke unormalt, når din krop bliver indtaget af en lille beboer. 

Anne-Sophie Skjødt Villumsen er ejer af de grønne frisør-saloner med navnet Zenz, der er langt fremme, når det kommer til at køre en frisør miljørigtigt og så lidt skadeligt som muligt. Faktisk er klimaet i salonen så godt og uden skadelige dampe og produkter, at du kan bruge salonerne, selvom du er gravid eller har en baby på skødet! 
Jeg anede det ikke under min første graviditet og amning – der troede jeg bare, at det var totalt no go alle steder, men Zenz er altså gravid-venlig frisør. Læs mere her om, hvorfor Zenz kan bruges under de omstændigheder.

7 måneder gammel og allerede vild med frisør-hygge

Hjælp dit gravide hår
Jeg har spurgt Anne-Sophie, hvad man kan stille op med de mest gængse hår-problemer som gravid og ammende – og det bedste er, at du rent faktisk kan bruge produkterne, mens du er gravid!
Læs nederst i denne artikel, hvad du kan gøre ved hårtab, tørhed og andre hårudfordringer.

Eksperimenterede hjemme i køkkenet
Anne-Sophie startede faktisk hjemme i sit eget køkken med at blande creme, olier og avokado for at finde frem til miljøvenlige produkter til håret, der også kunne give hende et bedre arbejdsmiljø som frisør. Allergier kradsede nemlig løs. 
Hun begyndte at bruge de hjemmelavede produkter i sin lille salon, indtil myndighederne en dag bankede på og lod en intetanende Anne-Sophie vide, at det altså ikke var lovligt.

Det satte gang i en livslang rejse, hvor Anne-Sophie satte sig for at finde ud af, hvad man måtte og ikke måtte bruge for at undgå skadelige stoffer. Ene kvinde satte hun gang i mærkatet “Grøn salon” eller “Safe Hair”, der må bruges både i Danmark og udlandet, hvis man som frisør overholder nogle grønne retningslinjer, så du som forbruger kan vide dig sikker.
Hun satte også gang i et videnscenter i Gentofte, der forsker og laver rapporter om frisører og allergi, og hvor frisører kan henvende sig for gode råd til at blive grønnere. 
Og så har hun kæden Zenz. Jep, hun er en produktiv og videnbegærlig kvinde. En af dem, der ved så meget om sit felt, at man pludselig selv synes, at grønne frisører er det mest spændende i verden.

4 udfordringer efter en graviditet – og løsningerne:

Udfordring: Jeg ammer og mister håret, hvad er dine tips og forslag til produkter? 
Svar: Når du bliver gravid, oplever du som regel, at du får mere og bedre hår, og du mister ikke så mange hårstrå som normalt. Men cirka 8 uger efter en fødsel begynder der at komme et større hårtab, og det er uanset, om du ammer eller ej, men det kaldes faktisk amme-hår. Det skyldes hormonerne i ens krop. Det er helt normalt og ikke noget, du kan forhindre. Nogle oplever det som et stort hårtab, andre mindre, men som regel er det værst i fronten. Der er ikke andet at gøre end at tilpasse frisuren til det med en god klipning evtuelt. Et pandehår kan få håret til at se tættere og mindre tyndt ud. Jeg vil foreslå, at du begynder at bruge Zenz-produkterne med deep wood i for at stimulere hårsækkene.
Marias kommentar: Jeg kan rigtig god lide Deep Wood seriens duft. Den er svær at beskrive, men den dufter af æteriske olier, der ikke dufter sødt. Den minder mig om østens krydderier, olier og massage.

Deep Wood serien

Udfordring: Jeg er gravid og oplever, at min hovedbund klør rigtig meget, hvad er dine tips og forslag til produkter?
Svar: Igen er det hormonerne, der driller, og du kan godt tørre ekstra meget ud i din hud og hovedbund under gravidteten.
Jeg vil anbefale, at du bruger Zenz Pure serien og gerne Zenz conditioner no 02 som en slags ekstra fugt i hovedbunden. Så efter vask påføres conditioner helt ned i hovedbunden.
Marias kommentar: Zenz’ Pure-serie dufter af…ingenting! Og det er det fantastiske ved den. Du kan med god samvittighed bruge den som gravid eller til dine børn. Selv baby-Svends fine nye hud og hår suger ikke noget skadeligt til sig med Pure-serien.

Pure-serien er også perfekt til gravide og børn

Udfordring: Efter en graviditet er mit hår blevet meget tørt og glansløst, hvad er dine tips og forslag til produkter? 
Svar: Det er vigtigt at bruge lidt ekstra på klipning og hårkur efter en graviditet. Brug evt. Pureolie og no. 03 protein treatment til at pleje med. Det kan du med stor fordel gøre hver anden uge, hvis du vil optimere og gøre dit hår mere glansfuldt. Og for at fjerne kalken fra hårfiberne, som kan gøre det mat, kan du inden kuren skylle dit hår med Zenz Rinse treatment, der er en cider lavet på frugt og urter. Den blandes med vand i forholdet 1:3. 
Marias kommentarer: Jeg har en lille søn på 3 år, der er blevet benådet med en masse lyse krøller i sit hår. Men han bryder sig ikke om at få det redt, vasket og plejet. Her er det super, at Pureolie er uden alt muligt skidt, for den er hurtig lige at smække i hans hår, mens han er på vej ud af døren i fuldt firspring.

Bruges en gang om ugen til at rense hår og hovedbund helt i bund

Udfordring: Efter en graviditet har mit hår ændret struktur fra glat til krøllet (eller fra krøllet til glat), kan jeg gøre noget ved det, og hvad?
Det er normalt, at man i forbindelse med graviditet og fødsel ændrer struktur i håret på grund af hormonerne. Det kan du ikke lave om på, men du kan få en personlig rådgivning om, hvilken frisure der vil passe til dig med den nye struktur i håret. Husk at alt ændrer sig, når du får barn; du sover anderledes, du ændrer måske madvaner, din krop er forandret, din kvindelige cyklus ændrer sig. Håret er en fiber, der dannes i kroppen af en meget fin sammensætning af hormoner, føde mv., så det er ikke underligt, at håret påvirkes under en graviditet.

Grundlæggeren af Zenz Organic Products er den miljøbevidste frisør Anne-Sophie Skjødt Villumsen


2 tanker om "Gravid-venlig frisør: Afhjælp 4 hår-problemer"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.