Tapet i børneværelset

Af Maria Lyngsø Hougaard – Der er sponsorerede produkter i artiklen, men mine meninger kommer fra hjertet.

Rabat: Jeg har fået lov at give 25% på alle varer fra www.photowall.dk med koden morskab25 indtil 19. april – god fornøjelse med deres smukke produkter!

Tapet var i gamle dage et fast element på husets vægge – så blev det lidt gammeldags – og nu er det for alvor tilbage igen. Og ikke kun på én væg men i hele rummet. Og hvad kan tapet så? Ud over at dekorere smukt, så kan det også samle et rum, har vi lige set beviset på. Her deler vi ud af vores erfaring og gode råd til tapet-opsætning.

Samler et aflangt rum
Mine to drenge deler værelse – et aflangt et med en ret fremtræden skråvæg. Sengene står i hver sin ende, og vi havde markeret den enes soveplads med en turkis væg og den andens med en grøn. Men det var alligevel ikke helt godt. Det meget aflange rum med den store skråvæg skulle “samles”. Vi besluttede at vælge et tapet, der skulle dække den lange væg modsat skråvæggen samt den ene endevæg – og lade skråvæg og den anden endevæg være hvid. Og så faldt vi for det smukkeste tapet “Forest Friends” fra Photowall Sweden.

Hvorfor netop det tapet?
For at være ærlige; det var vildt svært at vælge imellem de mange tapeter. Vi har længe haft et godt øje til Photowall Sweden, og de har SÅ mange tapeter at vælge imellem, og vi var vilde med flere. Deres tapeter er miljøvenlige og PVC-fri, og det er brandsikringsklassificeret og bleges ikke af sollys.
Nå, men vi skulle jo tage et valg om tapetets motiv, og vi endte med dette tapet med skovdyr, fordi vores drenge er vilde med dyr – det havde nogle farver, som vi synes kan holde længe – og så er det så smukt lavet; man kan se penselsstrøg og de fineste detaljer. Tapetet er et nok-woven tapet, som er en type tapet, der har en filtbagside, og hvor tapetklistret skal smøres på væggen istedet for på tapetbanen.

Anker elsker at studere dyrene

Do it yourself
Vi var lidt spændte på, om vi kunne finde ud af at sætte tapetet op selv, da et tapet med fine dyr jo kræver en præcision, så bagdelen af rådyret ender det rigtige sted. Men her gør Photowall Sweden virkelig noget ud af at hjælpe en. Tapetet kom i to store ruller sammen med et tapet-kit og tapetklister. Hver rulle bestod af en masse baner – 20 baner i alt. Banerne var markeret 1/20 – 2/20 – 3/20 osv., så de . Samt med stiplet linje, hvor man skulle skære. Tapetet er printet og målt ud, præcis så det passer til dine vægge.

Fremgangsmåde og tips: 
1) Vask underlaget – og spartel evn. huller. Hvis underlaget er sugende, skal det grundmales.
2) Vi satte streger på væggen, der hvor banerne skulle sættes. Tjek med vatterpas og sæt så en streg med en lineal. Så har du en helt lige linje at sætte tapet-banen op ad, for det er virkelig vigtigt ikke at sætte en bane bare en smule skævt, og det kan være svært at se, før du kan træde et skridt tilbage. 
2) Rul banen ud og skær ved den stiplede linje.
3) Bland tapetklister og pensel det på væggen, der hvor banen skal sættes + 10 cm bredere end selve banen (hvis det er nok-woven tapet som vores, skal tapetklistret på væggen – hvis det er papirtapet skal tapetklistret smøres på selve tapetet)
4) Sæt tapet-banen på. Brug den brede skraber og den lille rulle til at undgå lufthuller og til at få kanterne til at hæfte ordenligt. 
5) Bestil banerne med lidt ekstra længde, som du så kan skære af med hobbykniv og lineal. Hellere det end at risikere, at der ikke er helt nok. 
6) Vejledninger siger, at man skal sætte tapet-banen på for oven og så arbejde sig nedad og skære overskydende fra forneden. Min kæreste Hans valgte at gøre det modsat, men han er også meget høj:-)
7) Så er det næste banes tur. Skub den blidt mod den første, så de samles. Tør samlingen med en fugtig klud, så du får evt. ligrester med.
8) Gå indimellem nogle skridt tilbage og tjek, at alt ser rigtig ud. 

Bambi kigger ind i børneværelset

Skovens dyr er flyttet ind
Vi er virkelig glade for resultatet! Værelset er blevet meget hyggeligere, og tapetet har ligesom samlet det lidt mærkelige aflange rum. Og så er drengene vilde med dyrene og at spotte de forskellige dyr rundt på tapetet. Anker har allerede taget ejerskab over uglen. Og Svend over rådyret. 

Hvis du vil gå os i fodsporene, så er der 25% på alle varer med koden:
morskab25
indtil 19. april – tjek lige alle deres mange smukke tapeter ud HER.

Vi er blevet enige om, at dette er en rødkælk
– vi har nemlig noget for rødkælke i familien
En lille inspirationsvideo med forandringen fra kedelige vægge til det smukkeste tapet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *