Anmeldelse: Raya og den sidste drage

Af Victoria Klostermann

Disney+ er blevet populær i Danmark, og nu har de lagt en ny film ud: Raya og den sidste drage. En film om magi, drager og om at tro på hinanden.

I en verden hvor drager og magi findes, må en ensom kriger og filmens heltinde, Raya, kæmpe for at finde den sidst overlevende drage, der menes at være den eneste mulighed for menneskehedens overlevelse. Vi møder her en verden hvor vandet forsvinder fra jorden, onde monstre forvandler mennesker til sten, og menneskene har vendt sig mod hinanden i mistro. Næstekærligheden er væk, og nationerne opdelt.

En film om at tro på hinanden
Det er en film om at tro på sig selv, men endnu mere om at tro på hinanden. Kun ved tillid til vores medmennesker, næstekærlighed og ønsket om at have det godt sammen, kan vi overkomme de problematikker, vi har skabt. Derfor har filmen også en meget dybere side til sig, men inkorporeret i Disneys magiske verden.

Filmen er spækket med både humor og magi, pakket ind i en af de flotteste visuelle film med meget virkelighedsnære karakterer. Hovedkaraktererne mødes alle med det fælles håb at kunne få forvandlet alle de mennesker, der er blevet gjort til sten, til mennesker igen.

Uden store musical numre
En klar anbefaling til en regnfuld eftermiddag eller en søvnig hverdagsaften. Vi var selv rigtig godt underholdt herhjemme. Det er også en af de få Disney film uden kæmpe store musical numre, hvor den i stedet fokuserede på et konstant udviklende plot, og hele tiden introducerede nye mennesker til hovedkaraktererne.

Dog kræver det Disney+ abonnement at se filmen, og yderligere 180 kr. for at streame ‘Raya og den sidste drage’ på Disney+, indtil den frigives for alle abonnenter den 4. juni.
Når man er flere i familien, fungerer prisen på 180 kr. for at se den nu dog ret fint. Det endte faktisk ud med at være billigere for os herhjemme, end hvis hele familien skulle have være i biografen. Hvis man køber filmen, kan man gense den så meget man vil 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.