Hjemmetræning med baby

Af Catalina Kromann Lyngsø

Når du er kommet over dine første 8 uger som mor, kan du endelig begynde træning, for bækkenbunden er ved at være klar. Det er også ofte omkring dette tidspunkt at overskuddet titter frem og giver lysten til fysisk aktivitet. Så nu er det tid til at se på at få opbygget noget styrke i kroppen. HUSK dog at du skal lave knibeøvelser ligeså snart baby er ude. Jeg ved godt det er super irriterende at høre om de knibeøvelser, men hvis du gerne vil slippe for at tisse lidt i bukserne hver gang du griner, så lav dem! 

Hvis du kan tage tiden til et træningsprogram 2 gange om ugen så vil du hurtigt opleve en opbyggende styrke i kroppen. Hvis du, foruden styrke, ønsker at komme af med lidt babyvægt, så vil jeg anbefale at tilføje en daglig rask gåtur på minimum 3km. Andre træningsformer som er super til mor efter fødslen er cykling og svømning. Løb kan du tilføje når du kan mærke at bækkenbunden ikke længere giver en tyngde fornemmelse når du laver et par hop – det føles lidt som om underlivet er ved at falde ud. Så længe du har denne fornemmelse skal du ikke løbe.

Her kommer et let og effektivt træningsprogram som du kan lave hjemme i stuen. Jeg har vist hvordan jeg laver øvelserne med min datter, men du kan også bruge en kettlebell eller lignende. Fordelen ved at lave øvelserne med baby, er at i takt med at du bliver stærkere og stærkere så vokser baby og udfordrer dig derfor fortsat.

Gentag hver øvelse 12 gange og kør programmet igennem 3 gange i alt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.