Efterårsfilm: Familien Addams 2

Af Victoria Klostermann Olsen

Efterårsferien er over os, og måske står den blandt andet på en biograftur med familien. Filmen Familien Addams 2 har netop ramt de danske biografer – lige i tide til ferie.

Du er måske bekendt med familien fra filmen ​​The Addams Family fra 1991, men hvis du ikke er, er det bestemt en film du med fordel kan overveje at give dig i kast med hvis du savner lidt satirisk mørk humor til de mørke kolde aftener, når huset sover. 

Nu til et yngre publikum

‘Familien Addams 2’ er en animeret film, hvor man introducerer familien Addams til et yngre publikum. 

Familien Addams er den diametrale modsætning til den perfekte amerikanske familie. De er alt andet end perfekte og går meget mere op i det mystiske, mørke, og lidt mere hyggelige, end det sukkersøde og perfekte. Denne gang skal familien på familietur rundt i Amerika og en tur der oprindeligt skulle have gået til Salem, ender med at gå hele vejen fra Niagra Falls til Miami og til Sausalito. Vi kommer mildest talt vidt omkring, og hele vejen er familien forfulgt af en mystisk mand, der påstår, at deres datter måske er blevet byttet ved fødslen.

En blandet fornøjelse

Trods den meget anderledes humor, har filmen et stærkt budskab – familier holder altid sammen. Uanset om man er familie af blod, eller ej. Jeg vil dog ikke tro det er alle børn, der vil synes, at filmen er sjov. Det er nok nemmest at mor/far vurderer dét, efter et kig på traileren: https://www.youtube.com/watch?v=Oo9bigYnFTQ

Jeg vil dog sige, at der sad en lille familie foran mig i biografen, der grinte vældigt med undervejs. Det er dog ikke den bedste film for voksne – på den ene side er karaktererne markant og forfriskende anderledes end i så mange andre børnefilm, men klipningen er til tider lidt mærkelig, og plottet udvikler sig efter min mening lidt for hurtigt og lidt pudsigt. Så mit råd er ikke at tænke for meget over det, men bare lade sig underholde.

Filmen får ⭐⭐⭐/6 stjerner 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.