Guide: Gem minder om dit barn

Af Camilla Anderson

Det ene øjeblik står du som stolt nybagt mor, det næste øjeblik fræser din tumling rundt, og før du får set dig om, er dit barn på vej i skole. Tiden går stærkt når man har børn, og ind imellem ønsker du måske, at du kan standse tiden for en stund, og nyde præcis det udviklingstrin dit barn er på. 

Dette er desværre ikke en guide i hvordan du kan få tiden til at gå i stå (eller gå hurtigere for den sags skyld). Til gengæld har jeg samlet tre gode måder, hvorpå du kan gemme nogle af de små øjeblikke i dit barns liv, så du kan genkalde dig dem igen senere sammen med dit barn.

DIY: Tag det samme billede en gang om måneden
Du kan selvfølgelig vælge at gå til en fotograf og få taget billeder af dit barn, men en anden mulighed er også at finde en hyggeligt krog, hvor du bor, og tage det samme billede hver måned. På den måde kan du tydeligt se, hvor stærkt det går det første år, og glæde dig over udviklingen fra måned til måned. 

En skøn måde at se den første tids udvikling på

Forvandl dit barns tegning til et kunstværk
Måske laver dit barn hver dag mange tegninger, som du i sidste ende ikke ved, hvad du skal stille op med, eller måske laver det kun ganske få. Uanset om dit barn laver kruseduller eller smukke udførlige tegninger med detaljer, kan de hos First Drawing https://firstdrawing.com/  forvandle dit barns tegning til et vaskeægte børnekunstværk. 

Tegningen her har min egen søn Bertram kreeret. Han har tegnet ”mig og mor der griner i solen”, og han bad selv om at få lavet det til et børnekunstværk, da han så en stand ved et Flying Superkids arrangement. Da vi modtog kunstværket med posten, var han pavestolt, og det har lagt op til mange timers samtale hjemme hos os. Det er en skøn måde at mindes den dejlige dag, vi havde i solen sammen. 

Stregen i børnetegningen er bibeholdt, men flotte farver (som man i øvrigt kan bestille ud fra barnets yndlingsfarver) og evt. ekstra detaljer tilføjes. 

Ifølge Anne Hockerup som har skabt First Drawing, tegner børn med deres følelser og fantasi:

”De kan have svært ved at tale om følelser, så dem lever de i stedet ud på papiret. Det er deres personlige fingeraftryk. Derfor har disse tegninger også en meget større affektionsværdi end noget andet, man har derhjemme. Hos First Drawing laver vi børnekunstværker med udgangspunkt i børnetegninger. Elementerne fra barnets tegning bliver 100 % originale, men der tilføjes farver og elementer, hvis det ønskes. Når layoutet er godkendt, printes det på lærred eller fotopapir og indrammes.”

Hånd- og fodaftryk
Er der overhovedet noget der er sødere, end de små, bløde babyfødder og –hænder? Hos CS METAL laver de dem simpelthen i den fineste gyldne bronze. Og aftrykket vender udad, hvor de oftere vender ind.

Proceduren er meget enkel; du går ind i webshoppen og bestiller den færdiglavede aftryksmasse. Når du har modtaget aftryksmassen med posten, følger du den vedlagte brugsvejledning og laver aftrykkene. Du kan lave aftrykkene om mange gange, indtil du er helt tilfreds (hvis din baby altså gider). Pak aftrykkene i den kassette som du modtog aftryksmassen i, og send den retur som beskrevet. Det tager ca. 6 uger, før aftrykkene er færdige.

Her er det Svends gyldne aftryk blevet foreviget. De to billeder ovenfor er af aftryksmassen, og billedet under er af det færdige produkt. Mor og far kan nu for altid mindes de bløde, små hænder og fødder og tiden dengang Svend var baby. Svend selv vil med tiden nok synes, at det er sjovt at sætte hånden eller foden på, og se hvor meget han er vokset. Det er en god anledning til at tale om ”dengang du var lille”, og mange sjove historier vil nok dukke op.  

Har I andre gode idéer til, hvordan man kan gemme minder om sine børn, så del dem endelig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.