Multifunktionelle babyprodukter

Af Catalina Michelle Lyngsø

Personligt har jeg altid haft en hang til de produkter som har mere end blot én funktion. Det multifunktionelle univers indenfor babyprodukter er fantastisk. Det er en skøn måde at spare både plads og penge. Og skrue lidt ned for vores forbrugskultur.

Produktudviklere har efterhånden gjort utrolig meget for at finde på konstruktioner, der kan anvendes til forskellige formål, ombygges til andet, eller bygges videre på. Det passer sig godt til en moderne verden, hvor mange bor i små lejligheder, ønsker et mindre ressourcebrug, prioriterer baby-økonomien anderledes mv. Der kan være mange grunde til at vælge multifunktionelle produkter, men helt grundlæggende er det din egen vurdering af, om det er det rigtige for dig. Samtidig skal du have for øje, at blot fordi noget har mange spændende funktioner, betyder det ikke, at kvaliteten af alle de funktioner er i top. 

Vi har her samlet nogle af de produkter, som vi personligt selv bruger, og som vi kan tale godt for – med det fokus at have forskellige funktioner, uden at gå på kompromis med kvaliteten. 

Sleepbag 
Danske Sleepbag var nok nogle af de første, jeg fik smag for produkterne hos, da jeg her i efteråret stod og ventede mit første barn. De har virkelig taget ét produkt til nye højder med multifunktionalitet. Deres Sleepbag har utrolig mange spændende muligheder, hvor man bygger videre på den eller ændrer dens struktur. Vi er blevet så glade for Sleepbag, at Hannah sover i den under hver eneste søvn døgnet rundt. Og vi har den med altid, med legestænger og sansedyr. På den måde så kan jeg både aktivere og berolige hende i ét produkt. 

Selvfølgelig kan den bruges til dens originale formål – sove/kørepose, hvor den har to måder at lukke den på alt efter, om det er sommer eller vinter. Her viser vi vinter-lukningen, for Hannah er født her i oktober.  

Den er fantastisk blød og lavet i virkelig lækre materialer af høj kvalitet. 

Den bliver så rigtig smart, når man tilkøber legestænger, og forvandler den til et legetæppe. Her kan man enten købe de super søde sansedyr til, eller være kreativ selv, og sætte diverse små genstande fast i stropperne. Det er kun fantasien der sætter grænser.  

Som man kan se på billederne, så kan man ligeledes købe lagner til Sleepbag som gør det super let at vaske eventuel gylp mv. af så selve posens bløde stof ikke bliver ødelagt. Det gør vi ofte brug af og er meget glade for den mulighed. 

Som om det ikke allerede var nok spændende muligheder, så har Sleepbag tilføjet et UV-telt. Du trækker simpelthen bare et matchende UV-telt over legestængerne og voila, du har et dække til din baby i solen. Jeg glæder mig allerede til at have den med på stranden og til leg i haven.  

Najell 
Den super skønne bæresele Omni fra Najell er endnu et godt eksempel på multifunktionalitet. Det er nemlig en 3-i-1 løsning. Du kan bruge den helt fra nyfødt – uden at skulle tilkøbe en babyindsats. Og så er den ergonomisk for både dig og din baby.

Når din baby bliver lidt ældre, så kan du vende ham/hende rundt og lade baby kigge ud i verden. Slutligt kan du bære barnet på ryggen. Omni kan bruges op til 15 kg, så det er virkelig en investering, der holder. Et godt råd er at se Youtube videoen af, hvordan du anvender Omni – for brugervejledningen kan være lidt kryptisk, når du skal ændre bæreselen til de første 6 måneder og igen efter de første 6 måneder. Men når først den del er på plads, skal man ikke ændre yderligere.

Når baby bliver over 6 måneder, ændres selen til dette, og der indgår en lille pude af flamingo, som baby sidder på. Den deler vandene lidt. Du får baby godt højt op, og han/hun sidder i en fin position. Men puden gør også, at selen fylder mere end andre, hvilket kan være irriterende i kurven på en lille kombi-barnevogn. Og så kan puden gøre, at selen virker lidt mere omstændig at have på – men det er en smagssag, så prøv den!

Mara Mea pusletaske
Når det kommer til pusletasker, så er der jo et hav af forskellige muligheder alt efter ens behov. Jeg har søgt længe efter den helt rigtige pusletaske, og for mig er alsidighed afgørende. Jeg skal kunne bruge den hver dag, også uafhængigt af om jeg er i bil, gående, med barnevogn eller uden. Der faldt jeg over denne helt fantastiske pusletaske fra Mara Mea, som netop kan transformeres til at fungere som rygsæk, skuldertaske, shopper og kan sættes fast på styret på barnevognen – ja tak! 

Den er super let af ombygge til de forskellige formål, og så har den samtidig en masse forskellige rum indeni, som gør det let og overskueligt at strukturere sine pusleting. 

Der er ovenikøbet en krog til nøglebundtet og en ydre lomme til mobilen. Det synes jeg virkelig er smart. 

Som ekstra bonus, og genialt for levetiden af tasken, så kan man lyne indersiden helt af, og så har man en helt ’normal’ taske med enkelte lommer, der kan bruges efter pusletiden. Det er også en super måde at få vasket eventuelle spild af tasken. Fx når mor glemmer at skrue låget ordentligt på flasken med modermælk 😛 

Mara Mea tasken fungerer super godt til alle formål, og er i høj kvalitet. Det er virkelig et vaskeægte multifunktionelt produkt! 

Doomoo pude 
Denne pude er virkelig også en fantastisk funktionel ting. Man skal lige lære den at kende, for at man for alvor forstår, hvor skøn den er. Jeg købte den under min graviditet, og blev hurtigt glad for den til at sove med mellem benene. Derefter blev den brugt til rygstøtte på sofaen. Så kom lillepigen Hannah til verden i oktober, og så blev den brugt som ammepude. Da hun så blev større, begyndte jeg at bruge den som støtte, når hun skal træne sin nakke. 

Den er SÅ alsidig, og jeg er sikker på at den kan bruges til langt mere, end jeg endnu har fundet ud af. 

Dyk eventuel ned i amningen her

Hvis I sidder derude med andre forslag til multifunktionelle ting, så send gerne inspirationen videre herunder i kommentarer

Der er sponsorerede ting i artiklen og videoen – samarbejder med brands er altid nøje udvalgt af Mor-skab, og holdningerne er fra hjertet. Produkter, der fremvises her, er ting, vi har håndplukket! //Mor-skab

En tanke om "Multifunktionelle babyprodukter"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *