En fremmed mand har lært mit barn at tale!

Skærmbillede 2016-07-26 kl. 16.02.32
Photo: melissajean.com.au #melissajeanbabies

Julie Holmgaard Thomsen

For lidt over et år siden fik vi et nyt familiemedlem!
Han kan være i en lille kasse, har en rar stemme, og så er han ENORMT pædagogisk. Og hans tålmodighed kan række til Himalayas top!

Min yngste på snart 2 år, elsker ham! Hun gentager alt, hvad han siger og får ham til at gentage hende konstant. Hun fortæller mig glad, hvad han viser hende og har lært hende, og hun kan faktisk sno ham om sin pegefinger. Hans navn er blot A hos små børn! Det lyder som en der måske har mindre heldige tendenser med børn, men han er helt harmløs.

A’et står for App! Og hans hjem er en iPhone, for jer der ikke har gættet det.

Som det showcase af en 3’er hun er, så er hun både mega forkælet OG overset på én gang. Og ”overset”-delen kommer man ret nemt udenom med en iPad eller iPhone ved hånden. Som alle andre børn er hun nem at lokke, hvis man står i ulvetimen og gerne vil have lavet maden færdig, samtidig med man vil tømme opvaskeren, starte en maskine med vasketøj og lave lektier med ældstebarnet, mens man instruerer den mellemste i IKKE at kravle på det hvide trappegelænder for 117. gang.

For nogle år siden medvirkede jeg i en artikel i Vores Børn, hvor dem som ikke havde noget imod børns brug af teknologi blev sat op imod urtekusserne, som syntes de skal have et par pinde i hånden med et stykke forstenet tang og så lave et instrument ud af det.
For en gang skyld var jeg IKKE urtekussen. Men jeg gjorde også MEGET ud af at fortælle min bekendte, som er Journalist og stod for skrivelsen, at jeg da selvfølgelig kun tillod mine børn moderat brug af elektroniske devicer.

Det kan jeg da stadig skrive under på, at jeg gør. Det har måske bare taget en smule overhånd engang imellem med den yngste. Hendes alder taget i betragtning i hvertfald. Og mange vil helt sikkert mene, at hun allerede har taget varig skade. Men prøv I så lige at jonglere med en opvaskemaskine, vaskemaskine, trappegelænder, madlavning og 3 børn på en gang!

Snakken er ofte oppe om børn og deres telefoner, iPads og x-box. Og selv familievejleder Lola Jensen, kan jeg citere for at have sagt god for det. MODERAT vel at mærke. Herhjemme har vi da også en regel, for de store i hvertfald, som hedder 1 time i hverdagene og 3 timer i weekenddagene. Og den holder rimelig godt… i gennemsnit i hvertfald. Over et helt år. For her om sommeren og om foråret kommer det heldigvis helt af sig selv. Udelivet trækker mere i alle, og det er sgu da vigtigt de får lidt d-vitamin eunatural.

Alt med måde! Man må jo forsøge at se på fordele og ulemper ved det hele, især som mor til flere. Og trøste sig selv lidt med, at man gør sit bedste. Samvittigheden er overhovedet ikke hvid som sne! Den har pisgule pletter all over! Tilgengæld har jeg en yderst velformuleret 2-årig som kan give svar på alt og som alle kan forstå!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *