Mød din knibe-coach!

Af Maria Lyngsø Hougaard – Hovedfoto: Jess Lycoops

Vi ved det godt! Den der bækkenbund skal trænes efter en fødsel – men der er jo så meget, der skal gøres. Først af alt skal babyen passes. Og alt det andet i familien og hjemmet. Og så er der tandtråd, rygøvelser, motion, hudpleje osv. MEN det med knibene kan faktisk få betydning for dit liv senere. Hvem gider være den gamle dame, der hele tiden tisser i bukserne? Undersøgelser viser, at over 400.000 danske kvinder døjer med ufrivillige dryp.

Når du så har besluttet dig for at knibe, så kommer næste bump på vejen; for kniber du nu rigtigt? Hvordan er det nu lige, det skal føles?

En god retningslinje er, at det skal føles som om, du holder en prut inde. Så langt så godt. Men hey, hvad med at møde din Knibe-coach? En lille hjælper, der får dig til at træne de helt rigtige muskler.

Knibe-coach fra Medigroup

Hvorfor træne bækkenbund?
Din Knibe-Coach genopbygger musklerne i din bækkenbund og modvirker underlivssmerter og inkontinens. Men hvorfor træne den? Det er ikke sjovt at dryppe i trusserne, når du leger med dine børn, hoster og nyser. Du kan bedre holde på vandet og skal ikke så ofte på toilettet – heller ikke om natten, hvor baby så kan være den eneste, der vækker dig;-)

Kniber du det rigtige sted?
Jeg synes, det er genialt, at man har lavet hjælpemidler til det her, for jeg husker tydeligt, da jeg første gang skulle finde den rigtige muskel at knibe. Og så måske endda efter en fødsel, hvor musklen i sig selv kan være svær at finde. Jeg oplever også til min egen efterfødselstræning med andre, at vi mødre kan være lidt forvirrede over, om vi nu har fat i det rigtige. Og her tænker jeg, at Knibe-coach netop kan bruges til at få følelsen af, hvor man skal knibe for at knibe rigtigt.

Den kommer i en lille taske og med alt det tilbehør, der skal bruges

Bedre med lidt træning end ingen træning
Man skal ligge ned, når man bruger den – eller det virker i hvert fald mest logisk og behageligt. Men det er jo op til dig at finde ud af, hvad der er mest behageligt. Man skal selvfølgelig lige vænne sig til den, så sørg for at du har ro og alenetid. Medigroup anbefaler, at man bruger Knibe-coach i 20 minutter hver dag. Det lyder rigtig fint, men det er slet ikke realistisk i min travle hverdag. Jo, for en kort periode, hvis man går og tisser i bukserne, og gerne vil det til livs – så skulle der være stor forbedring efter blot 3 måneder, hurra!
Men hvis man egentlig godt kan holde på tisset, men blot vil styrke bækkenbunden efter en graviditet og fødsel, så tænker jeg at alt brug er bedre end ingen.

Æsken med Knibe-coach

Knib, knib, knib
Virkningen af Knibe-coach er dokumenteret i England, der har lavet en udførlig test af den.
Du må ikke bruge Knibe-Coachen, når du er gravid. Hvis du lige har født, skal du vente minimum otte uger, så du er helet – vendt til du har været hos lægen til undersøgelse. Hvis du gerne vil træne under graviditeten, kan du bruge en Epi-No, der også kan hjælpe dig med at træne vævet til fødslen og følelsen af, at du kan udvide dig forneden.

Du kan læse mere om knibe-coach HER.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *