Mødre bag app: “Jeg er mor”

Af Marie Vik Hessner Jochumsen

En tidlig decembermorgen møder jeg Laura og Julie over Skype for at høre mere som deres nye app ”Jeg er mor”. Og jeg kan fra første øjekast mærke stoltheden og begejstringen fra både Laura og Julie, når de begynder at fortælle om deres nye app.  

Den ene af de to mødre, der har skabt ” Jeg er mor”, er forfatter og pædagog Julie Bruhn Højsgaard. Hun har selv to børn og er forfatter til bogen ”Kære verden – jeg er blevet mor”. Den anden er Laura Vilsgaard, der ligeledes er mor til to og har studeret socialvidenskab og performancedesign på RUC, hvor hun skrev speciale om transformationen i moderskabet: hvordan kvinder med fødselsdepressioner oplever sig ’hjulpet’ og ’ikke hjulpet’ i deres proces.

Julie og Laura har med deres app skabt et lydunivers, som skal hjælpe til, at kvinder kan lande mere blødt og omsorgsfuldt i moderskabet.

Ifølge dem er det nemlig ikke meningen, at vi skal være alene og bange i den første tid med barnet. Det er meningen, at vi skal have nogen at støtte os op ad, nogen der har viden om, hvorfor vi har let til tårer, og hvordan vi får ro på hjertet, når vores spædbarn græder. Noget Laura og Julie selv følte, de manglede samtaler omkring og svar på, da de selv var gravide. Derfor har de to kvinder nu lavet en app med navnet ’Jeg er mor’ til nybagte mødre med en lang række podcastafsnit under hver sit overemne.

”Jeg er mor” er en app med et hav af emner, der er rettet både mod den nybagte og ikke-nybagte mor. Til hvert emne er der en ekspert indenfor området, der kommer med udtalelser og gode råd. Fx er der en erfaren jordemoder fra Rigshospitalet, der fortæller om amning og de tanker og udfordringer, der rører sig indenfor det emne. Der er også kropsterapeut Bente Klemmensen, der hjælper med at kvinden kan mærke barnets behov med sin krop, intuition og nervesystem.
Og et emne der, omhandler hvordan følelser som lykke, ensomhed, kontroltab og selvkærlighed kan eksplodere for en mor. Emnerne spænder vidt i deres app, men fælles for alle er, at rigtig mange mødre kan nikke genkendende til behovet for et fælles forum og et sted ” at gå hen”. 

Julie og Laura har fundet et marked, der i høj grad mangler at blive belyst. Rigtig mange mødre går fx og tumler med frygten for at fejle som mor. Hvordan ved man om man gør tingene rigtigt? Hvorfor er jeg ikke lykkelig som alle andre mødre? Hvorfor kan jeg ikke amme mit barn? 

Fakta:

  • App’en er opdelt i emner som du kan tilgå når det passer dig. Som mor bliver man ofte afbrudt og derfor starter din lydfil der, hvor du sidst slap. 
  • Alle emner kan tilgås som det passer ens behov – er det fx amning der optager dig lige nu og her springer du bare til emnet amning og venter med de andre emner du kan tilgå. 
  • App’en kan enten købes som et engangskøb eller betales med et månedligt abonnement. 

App’en Jegermor bliver lanceret på Appstore i januar 2019.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.