Rejs til Bali med baby

Rejs til Bali med børn – part 1

Rejs til Bali med børn
Bali er smukt og meget børnevenligt

Af Maria Lyngsø Hougaard

BALI – de forstår sig på æstetisk på Bali. Her ofrer de farverige blomster og ihærdige røgelsespinde til guderne. Hvert værelse, hver indgang og hvert øre har en blomst som prydning. Balineserne er smilende, meget sociale og servicemindede. Og så elsker de altså babyer – de vinker ivrigt, griner, laver funny faces og kommer med børnesange på et sprog, min søn ikke kender…men han elsker det!

Rejs til Bali med børn
Overvejer du at bruge din barsel i udlandet eller vil du bare gerne ud og rejse med din lille pode? Så kan jeg kun sige; rejs til Bali med din baby! Vi skal være her seks uger på barsel og deler ud af vores erfaringer løbende.

Rejs til Bali med børn
Der er nok at se på på Bali

Da vi besluttede os for at bruge vores fælles barsel på at rejse, var vi både forbi Mexico, Belize, USA og Bali på verdenskortet. Vi var enige om, at Thailand – der ellers er et hit blandt mange barselsrejsende – også er endt i kategorien “been there, done that”. Og så var det, at flere anbefalede os Bali – af følgende årsager; Det er eksotisk, men ok civiliseret. Man kan bo ret luksuriøst for få penge. Der er ikke malaria. Der er gode hospitaler. Balineserne er super venlige og ELSKER børn. Og det er et fedt land, når man vil nyde og være sammen med sit barn.

Rejs til Bali med børn
Balinesere i rismarkerne

Valget om at rejse øen rundt – på trods af baby
Vi skal være væk i seks uger og har valgt at skifte location hver uge. Vi synes, det er nok til at finde ro, men samtidig begynder vi forældre heller ikke at kede os, fordi vi får nyt at se på. Vi er vant til – pre baby – at flytte os rigtig meget, når vi rejser. Så det med at være meget længe på det samme hotel er lidt charter for os. Det her er kompromisset, og vi er enige om, at vi derudover tager det på vores søns præmisser, så vi forventer intet andet end at slappe af, plaske i poolen og være sammen. Og så må vi se, om han vil med ud og kigge lidt mere på verden end det.

Flyvetur med baby
Det var Qatar, der gav os luft under vingerne, og det var en super flyvetur med en baby. Vi bestilte billetter allerede i maj og ringede allerførst og bookede et bassinet (en vugge, der hænger på væggen foran forældrenes sæde). Vi gav omkring 12.000 kr for os alle tre tur/retur med mellemlanding i Doha.
Vi sørgede for, efter tip fra andre, at booke en afgang tæt på vores søns puttetid til nat for på den måde at håbe på, at han sov det meste af turen. Vi lettede fra Kastrup kl. 17:20, og det var perfekt, for så kunne han lige tjekke flyet ud, smile til alle de smukke stewardesser, få noget at spise og så blive puttet i den bestilte bassinet.
Og det gik over alt forventning. Når man har en bassinet, har man også god benplads, hvilket betyder, at baby kan lege på gulvet, samt der er plads til alt det, en børnefamilie slæber med for at overleve en lang rejse – se vores artikel med tips til, hvad du skal medbringe på flyet, når du har en baby med!

Rejs til bali med børn
Et æstetisk folkefærd

INSPIRATIONS-DAGBOG, BALI 2016

9. november – UBUD 
Vi har nu været i Ubud i næsten en uge – et frodigt område midt på øen, hvor balineserne går med de traditionelle kræmmerhus-formede hatte i rismarkerne, du kan beundre de smukke indgangspartier til alle hjem og tage ind til Ubud centrum, hvis du ønsker mere city-buzz.

Måske kender du total-zen-Ubud fra Julia Roberts filmen “Eat, Love, Pray” – der er en del flere scootere på vejene i virkeligheden, skal det lige siges. Ubud har et obligatorisk turistmarked, og så er byen fyldt med øko-livsstil i zen. Du kan på hvert gadehjørne få en times balinesisk massage til 30-50 kroner (og det er god massage!), en soja-is eller en organisk risret. Du kan blive healet og dyrke yoga. Og så er det en kunstnerby med masser af malere, der gerne vil pynte din væg. Noget vi finder rigtig charmerende her i Ubud, er de massevis af små templer, flotte indgange og stenfigurer, der er overalt, når man triller rundt.

Ubud Padi Villas
Ubud Padi Villas

Bo med egen pool og rismarker
Nu er vi jo i Ubud med en baby, så vi har valgt at bo lidt uden for byen. Her er der ro. Og fra hotellet er der gratis shuttle ind til city center som blot tager cirka 10 min, så hvis man ikke er total by-hungrende, så er det her perfekt. Vi bor i en lille oase af rismarker, så langt øjet rækker.

Hotellet hedder “Ubud padi villas”. Det er ikke et hotel i traditionel forstand, men mere små bungalows med egne private infinity-pools med udsigt over rismarkerne. Her er ro og hygge. Som et par konger bestiller vi mad til vores egen lille terrasse lige ved poolen, så vi bare kan blive i vores bungalow. Og ofte spiser vi aftensmad i sengen til en film, når baby er puttet. Det er total baby-venligt! Der er også et stort udendørs bad med badekar, som er super, for vandet i poolen er faktisk lidt koldt.

Rejs til Bali med børn
Ubud Padi Villas’ lækre udendørs bad

Personalet her er så søde og vilde med vores søn, der tydeligvis nyder dette. Der er bare noget over den balinesiske service. Alt kan lade sig gøre, de ved præcis hvad du hedder og vil bare gerne forkæle dig – og snakke med dig. Super hyggeligt.

Ubud Padi Villas har også den hyggeligste lille have, hvor man kan spise, hvis det alligevel føles for isoleret at blive i bungalowen. Og det baby-perfekte her er, at den ligger i midten af rundkredsen af bungalows – nok 20 meter i afstand – så man kan nemt have en babyalarm på babyen inde i bungalowen.
Jeg drømmer om sådan en have – der er masser af træer og beplantning, smukke flettede lamper og hyggelige lounge møbler.
Hotellet er i den dyre ende – cirka 1000 kr pr nat incl morgenmad – men hvis du har luft i økonomien, er det et super dejligt sted – også med småbørn.

Et af de mange templer
Et af de mange templer rundt omkring i Ubud

Jetlag og teltseng
De første fire nætter har søvnen været noget rod på grund af jetlag og alt det nye. Vores søn er vågnet rigtig meget og villet lege midt om natten. Men nu er der kommet meget mere ro på.
Vores taktik har været, at han på flyet skulle sove så meget, som vi kunne få ham til lige meget tidszoner, for sådan en lille størrelse skal nok være træt nok til næste nat, når man kommer frem. Fra lufthavnen til Ubud ved 19-tiden faldt han også i søvn i bilen, så da vi ankom, spiste vi aftensmad i sengen og hyggede, så han lige kunne fornemme den nye location, før vi puttede ved 22-tiden først.

Min søns seng/telt på hele turen = tryghed
Min søns seng/telt på hele turen = tryghed

Vi har et Deryan-telt/rejseseng med til ham, som er hans seng og hule, hvor end vi kommer hen. Da jeg var barn havde jeg sådan et lille indendørs iglotelt, som jeg altid havde med, når vi skulle ud til mine forældres venner. Så kunne jeg lægge mig til at sove der, når jeg blev træt. Jeg kan endda huske en fest i et forsamlingshus, hvor jeg lå i det under jakkerne i garderoben – og elskede det, for det var trygt og velkendt, og jeg kunne høre min familie hygge sig og danse.
Det er med det i tankerne, at min søn har fået et telt. Og så er det her endda med myggenet og UV-protection. Der er nemlig dengue-myg på Bali, som man skal beskytte sig imod. Teltet er virkelig smart, for det kan slås op med en enkelt armbevægelse og har en selvoppustelig madras. Vi er meget begejstrede. Og han har hurtigt vænnet sig til det og forbinder det nu med at skulle sove, og det er guld værd, når man flytter børn rundt – de små vanedyr. Vi har valgt en junior-udgave af teltet, så han kan bruge det i lang tid.

Bali Baby Hire har alverdens udstyr til børn, du kan leje!
Bali Baby Hire har alverdens udstyr til børn, du kan leje!

Firma udlejer babyting på Bali
Hov, det er lige yderst vigtigt at nævne, at et australsk par har startet et firma her på Bali, der hedder Bali Baby Hire, hvor du kan leje og købe alt muligt til din baby! Du kan fx leje barneseng, autostol, klapvogn, pool-hegn osv. Det er virkelig smart, og gør igen Bali til et rigtig nemt sted at rejse med børn.
Bali Baby Hire kan også hente én i bil med autostol. De hentede os i lufthavnen og havde de poser med bleer og modermælkserstatning med, som vi også havde bestilt hjemmefra. Prøv lige at overveje hvor fedt det er ikke at skulle have den slags med hjemmefra! Selvfølgelig kan man også købe bleer hernede, men vi har kun set dem i meget små pakker, og så skulle de lokale bleer vist resultere i en del flere uheld, end dem vi kender derhjemme.
Lige bort set fra, at du også kan leje en barnepige, så giver firmaet rigtig god mening og er en super service, så hvis man skal rejse med småbørn, kan jeg kun anbefale, at man tjekker deres hjemmeside ud!


15. november 2016 – PEMUTERAN
Efter en uge i Ubud, er vi ankommet til nordkysten. På vej herop gjorde vi stop ved Jatiluwih – et UNESCO-område fyldt med de smukkeste rismarker.

UNESCO rismarker
UNESCO rismarker

Vi er nu i Pemuteran i nord/vest Bali, som vi valgte som næste destination, fordi mange taler om, at syd-Bali er meget turistet. Samt fordi her er super dykker/snorkel-muligheder omkring øen Menjangan i nationalparken Taman National Park, som vi gerne vil se, om vi kan få glæde af.

Og vi er kun blevet endnu mere overbeviste om, at Bali er et fantastisk land at rejse i med børn…og nemt.
Pemuteran er en ret lille by, som egentlig bare består af en masse huse, butikker, blikskure, udekøkkener og lignende langs den travle kystvej. Her ser man det ægte balinesiske liv. Lidt op ad en sidevej, og så går du langs private huse, der græsser køer ved vejen, en flok drenge spiller volleyball på engen, der er en ceremoni i gang ved et tempel, en abe sidder på en mur, et barn vinker, en kvinde kommer hen for at dikke-dikke min søn, og en far med sin baby-pige i favnen på sin motorcykel (jep, hernede er der ikke megen sikkerhedssele og autostol) stopper op, så de to små babyer fra øst og vest lige kan kysse hinanden på kinden – og før han kører videre, får han sat et giftemål i stand, når de to når lidt længere op i alderen. Det alt sammen omkranses af tårnhøje skarptskårne bjerge, smukke og underlige blomster og stranden med det sorte vulkansand.

Min søns kommende balinesiske kone...
Min søns kommende balinesiske kone…

Bo i gamle ris-lader
Her i Pemuteran bor vi på Kinaara Resort. Vi betalte dem for at hente os i Ubud, og de bringer os også til næste sted, for de har nemlig en autostol (ja, vi er lidt nazi med dette). Turen fra Ubud via de smukkeste rismarker kan varmt anbefales, fordi man virkelig ser, hvordan balineserne bor og lever samt den smukkeste natur, men samtidig var turen lidt krævende og hård med små bugtende hårnålesving, der resultede i køresyge-bræk ud over barnet selv samt autostol. Så det er lidt for og imod, og der er også en nemmere vej til Pemuteran.

Som de gamle ris-lader så ud
Som de gamle ris-lader så ud

Kinaara Resort er noget større end stedet i Ubud, men det formår stadig at være hyggeligt med hytter, der er lavet efter de gamle indonesiske lader med ris – kaldet Lumbung. Det her sted har en stor pool, som børn vil elske. Vores søn elsker den også, men han elsker bare vand i det hele taget. Denne her pool har dog en helt perfekt bonus – vandet er dejlig varmt, fordi det kommer fra en varm kilde. Han plaske rundt længe modsat det kølige pool i Ubud.

Rejs til Bali med baby
Pool-sjov på Kinaara Resort

Vi er måske personligt lidt mere til de mindre og mere intime steder, men hvis man har flere og især lidt større børn, er det her et perfekt sted, fordi der er en stor have, hvor de kan vælte rundt og den varme pool. Jeg tænker, at større børn (og deres forældre) måske ville få lidt klaustrofobi i de mindre bungalows med egen pool som i Ubud.
Personalet på Kinaara Resort er igen super søde og service-mindede. De vil så gerne holde og  lege med ens baby. Jeg spekulerer på, om der findes balinesere, der ikke kan lide børn?! En dag kom en flot kvinder fra personalet ydmygt hen for at høre, om de mon måtte låne vores søn med hen til spa’et (ti meter væk) for at vise ham til spa-pigerne. Da jeg sagde ja, blev de helt vilde som teenagepiger.

Også de balinesiske børn er vilde med babyer og underholder gerne, mens den ene forælder får massage og den anden egentlig skulle være baby-underholder.

Både børn og voksne balinesere er yderst sociale og baby-venlige!
Både børn og voksne balinesere er yderst sociale og baby-venlige!

Vi fandt hurtigt ud af, at restauranten og spa’et på Kinaara Resort er en smule dyrere end de små steder, der ligger langs vejen. Så vi har også været en del ude og spise samt fået massage en masse andre mindre steder, der har de skønneste små haver, man bare ikke kan se fra vejen. Mange steder koster en hovedret cirka 20 kr (uden tax) og en massage 50 kr (uden tax). På vores resort er det dobbelt af det – hvilket stadig ikke meget, men det er også en super måde at komme ud og se andre steder.
BONUS: Tag forbi Man’s Spa og få en Man’s Spa Massage af en pige, der hedder Nana – hun er for vild, hvis du har ømme skuldre!

Klapvogn i rismarker
Klapvogn i rismarker

Bæresele eller klapvogn
Begge dele! Hjemmefra har vi både taget klapvogn og bæresele med, og vi bruger begge dele lidt på skift.
Vi har en klapvogn med, der kan klappes godt sammen – det er en Baby Jogger City Mini Zip, der netop er lavet til rejser, fordi den kan gøres kompakt og kun vejer syv kilo. Og vi har godt nok budt den nogle ret heftige og stenede jordveje, men den klarer det rigtig fint. Det er godt med klapvogn, hvis der er soves en ordentlig længere lur på farten og medbringes en del bagage, der passende kan ligge i kurven under. Med en klapvogn kan vi også lægge et myggenet sprøjtet med myggespray over vognen, når sønnike skal sove og ligger lidt for stille til de satans dengue-myg.

Rejs til Bali med baby
En klapvogn er super rar at have med, selvom balineserne ikke selv bruger den slags

Men bæreselen giver en frihed. Så når vi ved, at vi når hjem inden næste lur og ikke skal have alverdens bagage med, så medbringer vi bæreselen og en rygsæk. Vi bærer ham både foran og på ryggen, og det er en rigtig hyggelig måde at se omverdenen sammen på. Og så er det perfekt til stier, rismarker og andre ikke-klapvogne-venlige ruter.

Rejs til Bali med børn
En bæresele er et must i et land med dårlige veje og en god måde at opleve nyt på

Vi har valgt Ergobabys Performance-bæresele, der er lavet til svedige forældre og babyer, for her er i den grad varmt. Vi overvejede en af de der prof rejsestole, hvor baby sidder i en stol på ryggen af en, men de fylder et ondt år sammen med alt det andet, man skal have med. Det gør Ergobabys ikke, så det er perfekt, at de har lavet en god sele til høje temperaturer.

Ergobaby Performance


Havskildpadder og snorkelling med en baby

Måske er det på grund af nationalparken ved Pemuteran, men hele området går rigtig meget op i at bevare natur og dyreliv. På Kinaara Resort er der for eksempel ikke traditionelt varmt vand, men alt vandet kommer fra en varm kilde, og de tænder ikke air con i rummet, før man er ankommet for at tænke på miljøet.
Med det in mente  vil jeg foreslå, at man bruger sit bentøj til at komme rundt – om det så er til Peluki Temple eller the Turtle project (Project Penyu), som er hos Reef Seen Divers. Her gør de en masse for at bevare bestanden af havskildpadder, så for 50 kr. kan man sætte en tre måneder gammel havskildpadde fri (der er deres skjold blevet hårdt og kampdygtigt), og så går pengene til det videre arbejde med padderne.

I Pemuteran kan man hjælpe havskildpadderne
I Pemuteran kan man hjælpe havskildpadderne

Vi fik også Reef Seen Divers til at arrangere en lille snorkeltur, der passede til vores situation med en baby, og dermed ikke tog en halv dag. De sejlede os ud til et rev blot ti minutter fra stranden og derefter et endnu tættere på.
Vi havde forberedt os godt med snacks, mad, vand, redningsvest (taget med fra dk), en af Petit Crabes heldragter og hat med uv-beskyttelse samt den smarte badering med solskærm, som en veninde har købt i USA.

Og så gjorde vi det sgu; tog vores lille baby på otte måneder med ud og snorkle! Eller vi snorklede og legede med ham lidt på skift.
På vejen så vi delfiner. Og ved andet rev lod vi ham blive på båden med kaptajnen, og så sad de to ellers og kiggede på os i vandet.
Vores søn tog det over alt forventning og smilte, grinte og pludrede. Og mor og far så en masse masse flotte fisk og levende koraller – og det var den perfekte sammensmeltning af rejse-livet før og efter barn. Det kan vi kun opfordre andre til også at kaste sig ud i.

Rejs til bali med baby
Man kan godt komme afsted med nogle af de ting, man kunne før-baby

REJSEBESKRIVELSEN FORTSÆTTER HER

46 tanker om "Rejs til Bali med børn – part 1"

 1. Hvor er det fantastisk dejligt og betryggende læsning! Som sendt fra himlen. Vi tager på barselsferie til Bali med vores 6 mdr. Gamle dreng d. 2. Januar og en måned frem – så vi glæder os til update! 🙂 vi er ved at planlægge, så jeres beskrivelser er guld værd 🙂 må man spørge hvor jeres rejse ellers fører hen, da vi skal til at booke 🙂 det føles som et forward dejavu da vi rejser meget som jer 😀

  1. Kære Luna

   SÅ dejligt I kan bruge beskrivelsen og vores tips! Skal nok skynde mig at få anden del færdig, men dagene går derud af. Følg os evt. på Instagram “morskabdk”, så skal jeg lægge nogle hurtige tips op der:-)
   Når I nu skal til at bestille, så kan jeg sige, at Lovina by var for sælger-agtig til os! Men The Damai, der ligger i Lovina oppe i bjergene er helt fantastisk – man kan leje et poolstudio med egen pool og den smukkeste udsigt – men det er ikke billigt. Men et totalt luksustreat! Hvis I ikke har råd, så er der også mange, der bare besøger deres restaurant, der er kendt for dets gourmetmad – og her taler vi om retter til 150 kr, hvilket er dyrt ift Indonesien, men ikke ift Danmark, når man tænker på, hvor mega lækker maden var.
   Amed (en lille fiskerby) nord/øst på er hyggelig. Vi fandt et dejligt sted, der hedder “Amed beach villa” – som kun er to rum/villaer med en pool og den smukkeste havudsigt.
   Nu er vi på Gili Trawangang. Vi valgte den af øerne, fordi der er en læge. Men nu hvor vi er her, ville vi hellere have valgt Gili Air, ud fra det vi hører. Her er lav sæson, så I kan sagtens ankomme og finde et sted, når I kommer. Så kan man bedre lige se det an, men omvendt er det selvfølgelig også rart at vide, hvor bagagen skal hen. På Gili skal i snorkle med havskildpadder lige ud fra stranden. Vi er blevet “venner” med en beach cafe/massagested, så når vores søn sover lur, kigger de efter ham, mens vi snorkler en halv times tid sammen. De er så mega børnevenlige og søde hernede, så det kan man sagtens, når man lige har fået skabt kontakt. Det samme gjorde pigerne på “Amed beach villa”, hvor man ud fra stranden kunne snorkle med mange fisk.
   Nårh ja, og så har I sikkert læst en masse skidt om fast boats herud – vi har lidt skræmte – med “Freebird Express” var altså rigtig gode, og man kan bare booke dem i Amed, hvor det er meget billige end på nettet!
   Ellers skal jeg nok nå at få artiklen ud ift, hvad I skal have med etc, men nu kan I i hvert fald booke:-)
   Lad mig gerne vide, at du har set dette:-)
   Kh Maria

   1. Hej Maria! Hvor er det godt! Tak for det hurtige og udførlige svar! 🙂 det er altså sjovt hvordan du bare kommer med svar på alle vores spørgsmål.
    Vores plan er Gili air, ubud, et sted nordpå og så jimbaran beach nede syd på et par dage til sidst.

    Vi rejser meget efter mad og gode spiseoplevelser – så du må endelig sige til hvis der er andre anbefalinger. Vi har booket bord på Locavore i Ubud, men ellers er alt stadig åbent 🙂

    TAK 🙂 er begyndt at følge på insta

   2. Kære Maria,
    Vi planlægger også 6 uger på Bali og har taget mange af Jeres erfaringer med i vores planlægning. Vi skal afsted i april måned, hvor vores søn er 6 måneder. Jeg er lidt nysgerrig på Jeres tur Gili øerne. Hvor lang tid tog det med Freebird Express? Og en anden ting er, lejede I bil på noget tidspunkt eller hyrede I en chauffør, når I skulle transporteres over de større stræk?
    Kh Bianca

    1. Hej Bianca

     Mange tak for din mail – og dejligt du kan bruge artiklerne.
     Jeg kan ikke huske, hvor lang tid sejlturen tog – tænker det må stå på deres hjemmeside. Vi boede på Gili Trawangang, men besøgte de andre to øer, og ville en anden gang hellere vælge dem!
     Vi lejede ikke bil, men aftalte på forhånd med vores hoteller, hvilke der kunne skaffe autostol og hente/bringe os. Fra lufthavnen til første hotel bruge vi Bali Baby Hire til at hente/bringe os med autostol + bleer og modermælkserstatning. Vi bruge dem også efter Gili øerne.
     Håber det besvarede dine spørgsmål.
     Rigtig god tur – det er fantastisk!
     De bedste hilsner Maria

     1. Vi skal også til barsels Bali med vores datter på 9 mdr. og er blevet meget nervøs for turen til Gili (vi skal til Gili meno), men har kigget på Freebird Express til Gili T. Kan du huske, om I synes turen var utryg eller meget voldsom med en lille? Hvordan virkede sikkerheden? Hvornår var i på Gili (altså hvilken måned) og hvordan var vejret generelt?
      På forhånd tuuusind tak for svar fra en mor med stort rejsehjerte, men endnu større morhjerte ❤️

     2. Kære Cecilie
      Beklager meget det sene svar! Jeg var også vildt nervøs, så vi købte ved det selskab, der fik allerbedst anbefalinger af andre på nettet. Anker sov det meste af turen. Jeg blev lidt utryg på vej hjem, da motoren strejkede, men der var man både omkring os, og vi havde alle redningsvest på. De fik den i gang igen, og alt gik fint. Husk at medbringe baby-redningsvest fra Danmark:-)
      Vi var der i Nov/dec. Huske vejret som fint. Der var ok store bølger.
      Rigtig god tur.

  2. Hej Luna. Hvordan var jeres oplevelse med at rejse rundt i Januar. Her tænker jeg på regntid og frygten for denguemyg? Vh. Peter

 2. Tusind tak for en fantastisk beskrivelse og gode fif, som vi helt sikkert vil benytte os af, når vi tager afsted 3 uger til april.

  Hvornår kommer 2. del? Vi venter i spænding.

  Godt nytår
  Hilsen Mette

  1. Kære Mette
   Dejligt I kan bruge det!

   Det er så skidt, den ikke er lagt op endnu! Den er næsten færdig, men så flyttede vi i hus, og alt tiden går nu med at male, male, fixe, bygge og male lidt mere;)
   Men den kommer op!

   Glæd jer!
   Mange hilsner Maria

 3. Hej Maria,

  Glæder mig til del 2. Vi regner med at tage afsted her til marts, hvor vores søn vil være seks måneder. Men hvad med vacciner – tog I nogen ekstra forholdsregler der?

  Mvh
  Helene

  1. Kære Helene

   Vores søn fik en ekstra vaccine ud over sit normale vaccinepgm. Mener det var japansk hjernehindebetændelse, men det ved lægen. Vores læge sagde, det var uforsvarligt ikke at give den.

   Mange hilsner Maria

  2. Hej Helene og Maria.

   Helene – hvad endte I med at gøre ang. vacciner til jeres lille på 6 mdr.? Vi rejser lidt over tre uger først i december… Jeg kan ikke helt finde ud af anbefalinger mht. japansk hjernehindebetændelse og små babyer… Hvad siger du?

   Og Maria – gav I jeres 8 mdr baby den mod japansk hjernehindebetændelse?

   Tak for go’ læsning og tips!!

   Kh Kirstine

 4. Hej Helene
  Tak for et super godt indlæg – er del 2 på trapperne? 🙂
  God aften, vh. Mette

 5. Tusind tak for nogle fede indlæg der giver masser af tips og inspiration til planlægning af vores egen Bali-barselsferie, som finder sted i april. Vi har helt sikkert også fået lidt mere mod på det, man er jo lidt nervøs ved sådan en lang rejse med sit lille 6 mrds barn😅. Vi skal afsted i tre uger og har planlagt at bo i Jimbaran, Amed og Ubud.

  Et par spørgsmål dog, som du måske kan hjælpe med?
  Vi overvejer stærkt at leje både klapvogn og autostol mm hos et af de udlejningsfirmaer der findes. Det er drønsmart og ikke specielt dyrt. Jeg tænker at booke dem til at hente os i lufthavn og bringe os til første destination, men jeg vil egentlig gerne “fordele mine penge” sådan at man fx arrangerer videre transport gennem hotellet i Amed. Skal vi så leje autostolen alle tre uger og selv installere den i diverse biler eller er det udbredt i turist-taxaer m autostol (altså hvor man lejer bil m chauffør til lidt længere destinationer) – hvad gjorde I?

  Du skriver jeres barn fik vaccination mod japansk hjernehindebetændelse. Det mener vores læge ikke er nødvendigt, er det mon fordi vi kun skal afsted tre uger og I var afsted i 6?

  Endelig ang. mad, så er vi slet ikke begyndt på fast føde endnu, så det er uopdaget land, men det er vi jo nok til den tid. Jeg tænkte egentlig at hun slet ikke skulle have noget af det dernede, fordi jeg er bange for om det er skyllet i alm vand. Allerhøjst en banan, som vi selv har skrællet. I stedet vil jeg medbringe grød, mos, og erstatning hjemmefra. Hvor “hysteriske”var I?

  Mvh. Sofie

  1. Hej Sofie

   Dejligt du kan bruge det!
   Vi blev hentet i lufthavnen af Balibabyhire med autostol, som vi så lånte den første uge i Ubud, fordi de ikke havde autostol. Vores næste hotel havde, så vi havde aftalt med dem, at de skulle hente os samt bringe os til næste sted. Så Balibabyhire hentede autostolen efter den første uge. Så mit råd er, at du skriver til jeres hotellet om de har autostol, og hvad de skal have for at hente bringe!

   Ang vaccine. Hmm, det kan godt være noget med længden – vores læge mente, at andet var uforsvarligt.
   Se her: http://www.sikkerrejse.dk/vaccinations/bali/?gclid=Cj0KEQiAtqHEBRCNrdC6rYq9_oYBEiQAejvRlxiE2hH-umx996MFEZAMYsDQn0kBYlD6s32HRbRXxrgaAump8P8HAQ

   Vi var slet ikke hysteriske ift mad. Han fik lov til at smage på det hele, og han elskede det og udforskede det. Vi havde for en sikkerheds skyld diarre-piller til babyer med, men alt gik fint. Han havde lidt tynd mave 1-2 dage ud af seks uger. Men det var det.
   Vi havde 7 pakker pulvergrød med til at supplere med, men man kan godt købe noget dernede rundt omkring. Og nogle Ellas Kitchen til transport (fly, bil, båd)

   Håber det hjalp!
   Mange Hilsner Maria

   1. Hej Maria,
    Fantastisk blog, nyder at læse den.
    Skal til Bali i en mdr om 3 uger, med vores baby på 10 mdr.
    Kan du huske hvilke diaré-piller i havde med til baby?

    Mvh Sif

    1. Kære Sif

     Dejligt du følger med!

     Lækkert med Bali!

     Det vilde var, at vi faktisk aldrig fik brug for de diare-piller, men selvfølgelig rart at have dem med. Jeg kan ikke huske det, men vi spurgte bare på apoteket efter piller til en baby.

     Rigtig god tur!

     Mange Hilsner Maria

 6. Hej! Super fedt at læse omkring jeres tur!

  Vi skal til Bali til vinter hvor vores søn vil være 9 måneder. Vi skal være afsted i 2 uger. Jeg ammer ikke længere og han er derfor på flaske. Vi begynder snart på grød.

  Men hvordan gjorde i med mas? Havde i en masse glas mad som er færdiglavet som kan købes i butik? Kan man medbringe eget færdiglavet mad med? 🙂

  Tak på forhånd 🙂

  1. Kære Cecilie

   Vi medbragte ca 7 poser pulvergrød til kogt vand. Vi tog poserne ud af æskerne, så de ikke fyldte så meget.

   Men han spiste den mad, vi andre fik på Bali, og så havde vi grøden som supplement fx inden godnat, mellemmåltider etc. Han elskede deres mad dernede:-)

   Vi havde også nogle smoothie-tuber med.

   Rigtig god tur!

 7. Hej Maria.
  Tak for en fantastisk beskrivelse!
  Vi planlægger selv en tur til Bali med baby i december, og der er fantastisk inspiration fra dig. Vi tænker på at bo dels omkring lovina og dels ved ubud. Jeg vil samtidig meget gerne se Jatiluwih rismarkerne. Kan du huske hvor lang tid det tog at køre dertil fra ubud? Og gav det mening med sådan et stop på vejen til at se det, eller ville du anbefale at man havde base der nogle dage? Mange tak for dine råd!
  Bedste hilsner
  Siv

  1. Kære Siw
   Dejligt du kan bruge mine artikler! Bali er perfekt med børn. Rismarkerne er smukke. Det er en lidt dumt vej med små snoede bjergveje (men smuk). Vi tog fra Ubud, forbi rismarkerne og til Pemuteran, og det mener jeg tog tre timer i kørsel. Vi havde så et frokoststop ved rismarkerne. Sønnike brækkede sig til sidst af køresyge, men vi klarede det fint. Tror det er en smagssag, om man skulle tage en overnatning. Vi prøvede at undgå enkelt overnatninger, for at skabe baser.

   Håber du ku bruge det! Rigtig god tur! Og tak for at følge sitet!

   Dbh Maria

   1. Hej Maria

    Mange tak for dit svar! Og ja, det er meget brugbart. Jeg tror at der er god fornuft i at forsøge at have baser, det vil vi også gøre. Endnu engang tusinde tak!

    Mange hilsner
    Siv

 8. Hejsa. Tak for dejlig læsning. Jeg kan se det er et år siden, men jeg håber alligevel du har lyst og mulighed for at svare. Vi skal nemlig også rejse rundt i lang tid med vores børn – den ene på 2 år og overvejer samme seng/telt som I har. Jeg forestiller mig at man om natten altid vil have lynet myggenettet til aht. myg selvfølgelig, men også edderkopper og andre kryb. Jeg er dog usikker på om det ikke bliver for varmt og de ligger derinde og koger uden man opdager det om natten. Jeg er ikke sikker på vi får A/C alle steder nemlig. Hvad tænker du? Er det varmer at sove inde i teltet eller er der stort set ingen forskel på at sove der og så i en alm. børneseng med myggenet.
  På forhånd tusind tak for hjælpen

  1. Hej Kristina
   Dejligt, du læser med!
   Vi brugte teltet til vores søn på et tidspunkt, hvor han ikke kunne kravle/gå, så jeg ved ikke, om jeres 2-årige vil være svær at holde inde i teltet;-) Vi lynede myggenet op hver nat ja. Men vi brugte også AC eller fan til en vis grænse. Men jeg synes bestemt ikke, at mit indtryk var, at der blev for varmt derinde.
   Rigtig god rejse – nyd det!
   Dbh Maria

 9. Hej Maria,

  Jeg faldt lige over din side. Tak for en god beskrivelse af Bali med børn 🙂 Må jeg spørge hvordan vejret var i november måned, da I var afsted? Overvejer at tage til Bali i midten af november.

  Mange hilsner
  Maria

  1. Kære Maria
   Dejligt du læser med på mor-skab.
   Vi syntes vejret i november på Bali var rigtig fint. I december begyndte det langsomt at regne en del.
   Rigtig god tur.
   Dbh Maria

 10. Hej Maria,

  Først, hvor er det dejligt at læse om andres erfaringer med at rejse med en lille.

  Vi skal til Bali med vores til den tid 9 mdr gamle søn til marts. Jeg er begyndt at blive lidt bekymret for dengue og andre virus. Var det svært at holde myg væg fra jeres datter og var det en bekymring der fyldte på ferien?

  Mvh Lena

  1. Hej Lena

   Dejligt du læser med! Glæd dig 🙂
   Vi fandt det ikke så svært. Vi havde et myggenet med til klapvognen samt et telt (han sov i), som var helt myggetæt. Vi sprayede begge med myggespray. Vores søn gav vi en kokosolie på med krydderier, som balineserne bruger til deres egne babyer på Bali til at holde myg væk. Det var en medarbejder på et hotel, der fik sin mor til at lave en til os.
   Og så fik han langærmet og lange bukser på hver aften (i tyndt stof – det er varmt ;-)) også påsprayet myggespray.
   Men det var ikke noget, der påvirkede turen.
   Rigtig god tur!

   BH Maria

 11. Kære Maria,
  Tak for dine fede indlæg. Vi skal til bali med vores lille pige på 8 mdr her i slut jan og 4 uger frem. Vi glæder os! Et hurtigt spørgsmål, hvilken myggespray brugte i til den lille mand? En speciel? Og havde i erstatning med eller fik det fra Bali baby hire? Vi giver nemlig stadig ca. 4 flasker i døgnet suppleret med mad. Mvh Line

  1. Hej Line

   Glæd jer! Det er så dejligt:-)
   Ang. myggespray handler forrige kommentar om det samme – den hvor Lena har spurgt til myggespray, så hvis du læser den, skulle du gerne få svar;-)
   Vi købte erstatning af Bali Baby Hire, så vi ikke skulle slæbe det med fra DK.

   Rigtig dejlig tur til jer – og skønt du kan bruge mine skriv.
   Bh Maria

 12. Hej,

  Vi planlægger også at rejse i vores barsel og Bali er (nu endnu mere) en kandidatdestination.
  Må jeg spørge hvad jeres budget var (udover flybilletterne)?

  1. Hej Laus

   Tak for din mail – glæd jer!
   Vi brugte ca 45.000 kr, hvoraf 14.000 kr var fly (to voksne og en baby). Og det var i 6 uger. Men synes der kan findes noget lækkert for alle budgetter på Bali.
   Vi brugte lidt at køre luksus nogle steder og budget andre.

   De bedste hilsner Maria

 13. Hej Maria,

  Jeg kan se det godt nok er et stykke tid siden du har været afsted. Jeg faldt over din side da min mand og jeg planlægger 4 uger på Bali med vores unger (3 år og 9 mdr til den tid).

  Vi ville tage vores søskendeklapvogn fra babyjogger med – tror du det kan lade sig gøre? Det fylder jo lidt mere i landskabet, men kan alligevel klappes meget sammen, så den ikke fylder meget! 🙂

  Ang. modermælkserstatning – var det fint nok? Vi bruger noget til sensistiv mave, så man er lidt usikker omkring det man ellers kan få ude for DK?

  Var bleerne uden parfume? Det problem havde vi nemlig i Mexico da vi var afsted led vores datter for 2 år siden.

  Fik i leveret løbende MME og bleer til de forskellige steder I var eller fik I til hele turen på en gang?

  Hilsen Helle

  1. Hej Helle

   Tak for din mail! Bali er fantastisk med børn.

   Ang modermælkserstatning og bleer kan jeg ikke huske det så præcist, men Bali baby Gore ejes af et australsk par, så skriv til dem. Jeg mener, de søger for, at det er så rent som muligt.

   Vi blev hentet af dem i lufthavnen med alle bleer og erstatning. Det var billigst. Men set i bakspejlet ville jeg nok ha få leveret af to omgange. Men vi fik også leveret til hele 6 uger😊

   Hvad angår vogn. Hmm, jeg tænker bare, om I kan komme rundt med den. Vi skal selv rejse med en på 3 år og en på 9 måneder til november, men der tænker vi egentlig at tage den lille i bæresele og den store i klapvogn. Undtagen når der skal soves lur. Måske en billig small parablyklapvogn til den store også kunne gøre det…

   Bedste hilsner Maria

  1. Hej Peter

   Tak for din besked😊

   Han fulgte det normale vaccinationsprogram hos lægen – og så meget jeg at vi alle fik en vaccine mod Japansk hjernehindebetændelse. Men tjek lige folks kommentarer herunder eller under artikel nr 2, da jeg har svaret på det tidligere.

   Vi var afsted i 2016. Der ligger en række nye artikler om vores barselsrejse i Thailand for nogle måneder siden med en masse rejsetips.

   Tag forbi Udlandsvaccinen og få rådgivning.

   Rigtig god rejse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *