Af Lisbeth Hecksner
Jeg er zoneterapeut og har arbejdet de sidste ca. 25 år med fertilitet, gravide og børn. For tidligt fødte børn, spædbørn – børn i det hele taget. Derudover går jeg meget op i hormoner og kosttilskud. Jeg har et hav af supplerende videreuddannelser i blandt andet orthomolekylær medicin, biomedicin og homøopati.
Jeg følger med i alt hvad der sker uden for Danmarks grænser, hvor man som regel er meget længere fremme mht fertilitetsbehandling og kosttilskud.
Her kommer nogle gode råd, der kan gavne din fertilitet, dig som gravid og din baby, som jeg står fuldt inde for, og som man bruger i udlandet, men som ikke nødvendigvis er støttet af det officielle sundhedssystem.
Fertilitet
Mange unge kvinder lider af PCOS, som er en ubalance i hormonsystemet, hvor man enten har uregelmæssig cyklus eller helt manglende menstruation. Her spiller kosten en stor rolle for at få stabiliseret hormonsystemet sammen med kosttilskud. Her foretages individuelle forslag til kosttilskud. Det er altid godt at få zoneterapi, når hormonsystemet er ustabilt.
Gravide
Magnesium, probiotika og d-vitamin kan også mindske risikoen for, at din baby får refluks, så fortsæt endelig mens du ammer.
Kosttilskud til børn
Fra 0 -ca. 7-8 måneder vil jeg foreslå udelukkende D-vitamin med mælkesyrebakterier. Idag er det Duo-lac fra apoteket, som jeg personligt synes, er de bedste. Man kan i den periode også supplere med andre bakterier, f.eks Udo’s choice infant care.
Jeg køber idag mine børnebørns vitaminer hos Vitaviva. De er uden skidt og møg, ingen farvestoffer, ingen fyldstoffer, ingen kunstige sødemidler osv. De har gode omega 3, probiotica og multivitaminer.
De tre sidste får de året rundt, og så supplerer vi med ekstra immunstyrkende i vinterhalvåret. Det kan være Biostrath, Echinamin, Engystol f.eks.
Bøger om kosttilskud
Det etablerede system er ikke så meget for kosttilskud i det hele taget, så man vil ofte støde på skepsis. Og i nogle tilfælde vil læger direkte fraråde kosttilskud.
Der er mange gode bøger om kosttilskud. Men mange af dem er generelle anvisninger. Hvis man skal have en individuel rådgivning, skal man f.eks konsultere en biopat, en der har læst Orthomolekylær medicin (som mig) eller det kunne også være en som hende her christinasantini.com. One size don’t fit all, hvis det er lidt alvorligere ting.
Du kan læse mere om zoneterapeut Lisbeth Hecksner samt booke tid hos hende her: http://www.lisbethhecksher.dk