Bøger om at få søskende

Af Maria Lyngsø Hougaard

Der er sponsorerede ting i artiklen – samarbejder med brands er altid nøje udvalgt af Mor-skab, og holdningerne er fra hjertet. Produkter, der fremvises her, er ting, vi har håndplukket! //Mor-skab

Min søn på 2 år skal være storebror til januar 2019 – der vil han være ca 2 år og 10 måneder. Han er meget stolt, og vil meget gerne løfte op i min bluse og tale med lillebror derinde.
Men samtidig er vi i tvivl om, hvor meget han egentlig forstår – selv vi voksne synes jo, det er surrealistisk.

Der er dog sket noget, efter vi har læst en række bøger med ham om emnet. Det er som om, der er faldet nogle brikker på plads, og han er vild med de bøger. Hver eneste aften skal vi læse en af dem. Selv da han skulle passe hos farmor og farfar ville han have dem med.
Her kan I læse mere om de bøger, som vi er blevet rigtig glade for herhjemme:

Anker skal være storebror/Emily skal være storesøster

Bøgerne fra minbedstebog.dk er bøger, der laves personlige, ved at man udfylder barnets navn, hår- og øjenfarve – og det samme gælder mor og far – og ved bøgerne om at blive storebror eller søster, oplyser man også, hvad den lille ny skal kaldes fx “lillebror” eller “baby”.

Det er virkelig fint i sig selv! Et barn som min på 2 år synes det er vildt fedt, at det er ham, der er skrevet om. Jeg tror også, at det giver en følelse af at gennemleve det lidt – altså det at få en lillebror.

Bogen handler om en storebror/storesøster i tiden op til fødslen, under fødslen (hvor man kan skrive, hvem der skal passe barnet imens) og efter lillebror eller søster er kommet til.



Kan købes HER

…………..

Willi bliver storebror (af Kirsten Sonne Harild og Inger Tobiasen)

Vi har i forvejen bogen “Willi i trafikken”, som har været super god til at give min søn en forståelse for trafik og det med at stoppe og kigge sig for.

“Willi bliver storebror” handler om Willi, hvis mor har en tyk mave. Willi kan ikke forestille sig andet, end at det er en lillebror, der er på vej, og han ser for sig, hvordan de skal lege sammen. Det viser sig dog at være en lillesøster. Men Willi finder ud af, at det er lige så godt.

Det er fedt at bogen tager det op med at ønske sig et bestemt køn, for mon ikke, det er meget normalt, at mange børn ønsker sig det køn, de selv er eller kender andre babyer, der har. Det er fedt, at Willi-bøgerne tager forskellige emner op, for der er genkendelse i, at det er Willi, der oplever dem – og han er dejlig ligefrem i sine tanker, og det han gør.

………………..

Mor har en baby inde i maven (af Lars Daneskov)

Denne bog minder lidt om den app (eller oldschool Politikens tykke opslagsværk), som mange forældre bruger i graviditeten til at følge barnets udvikling inde i maven. Det her er bare lavet til storebror/storesøster.

Uge for uge gennemgås det, hvor stor babyen er blevet samt den udvikling, der sker – men i børnehøjde. Babyen sammenlignes med et stykke slik, og der grines af, at den tisser på sig selv derinde. Teksten er sjovt skrevet, og illustrationerne følger trop.

Super fin idé til at give storebror/storesøster en idé om, hvad der sker derinde i maven!

Min søn på 2 1/2 kan dog ikke vente, så han vil have læst flere uger op på en gang. Måske det med at vente en uge ad gangen passer bedre til børn, der er lidt ældre. Omvendt har han intet imod, at vi læser det samme flere gange.

………………

Der er en baby i mors mave (flere forfattere)


Den her bog er bare så fin. Det er en dejlig tyk bog, der indeholder mange selvstændige historier om det at blive storebror eller storesøster. De er skrevet af forskellige forfattere og med forskellige illustrationer, der giver en rigtig fin variation.

Det varierer også, om der er tale om storesøstre, storebrødre, lillebrødre eller lillesøstre, hvilket betyder at alle vil kunne finde noget at relatere til – der er sågar en historie, hvor det er tvillinger.

……………

Babyen i mors mave (af Anna Herzog)


Her er en bog, der henvender sig til de lidt større børn. Den handler om to søskende, der i tiden op til lillebrors fødsel taler med deres mor om, hvordan et barn bliver til og vokser i maven.
Min søn på snart 2 1/2 år synes den er spændende, og vi læser de sider, der giver mening i den alder.

Men der er også fine beskrivelser og tegninger af æg og sædceller, hvor hvordan det hele forløber. Og det er for detaljeret for ham, men vil bestemt passe til et ældre barn, der jo stiller spørgsmål til de mere detaljerede ting ved at lave et barn.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *