Børnebog: “Snesøsteren”

… – en julehistorie, der ikke kun er god til jul:-)

Af Victoria Klostermann Olsen

“Snesøsteren – en julehistorie” af Maja Lunde og illustrationer af Lisa Aisato er en børnebog i serien “Årstiderne” fra forlaget Turbine, og er sammen med “Solvogteren” de to første udgivelser i serien der i alt kommer til at dække over fire bøger (hertil mangler forår og efterår).

Universelle temaer
Bogen er på 188 sider, og fyldt med de smukkeste illustrationer, der spænder fantastisk flot sammen med historien. Denne børnebog vist er det kategoriseret som en “julehistorie”, men det betyder ikke at den kun kan læses op til jul, da den arbejder med mange universelle temaer som familie, venner, lykke, livet og døden. Især er det en smuk fortælling om sorg, hvad sorg betyder, hvordan vi som mennesker tackler det, hvordan vi kan lære at leve med den og at vi ikke behøver stoppe med at elske de mennesker, der ikke er her længere.

Sorg over at miste
I bogen nærmer juleaften sig, og selvom 11-årige Julian burde glæde sig – især fordi han har fødselsdag juleaften – glæder han sig slet ikke. Julen bliver måske aflyst, fordi hele familien sørger over tabet af hans storesøster, Juni, der ellers altid var så glad. Mor og far er svære at komme i kontakt med, lillesøster er helt stille og Julian har svært ved at snakke med sin bedste ven, så han går for sig selv, og er trist. Men så en dag dukker den altid glade hedvig op med de store fregner og det kæmpe smil, og vil gerne være hans ven. Det er et venskab, der bliver meget lærerigt for Julian, og for hele hans familie. Bogen er fyldt med magi og mystik fordi hvor er egentlig Hedvigs forældre? Og hvem er den gamle mand der går rundt i skoen?

Det var en absolut fornøjelse at læse, og selvom bogen er rettet mod børn i alderen 10-11 år og op, egner den sig genial til højtlæsning for de mindre, der også man følge med i illustrationerne, og der er bestemt også noget at lære for det voksne publikum. Jeg blev selv meget rørt over historien.

Du kan se mere HER.

En tanke om "Børnebog: “Snesøsteren”"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *